KLASSEMENTSLEIDER DS TECHEETAH GAAT VOOR NIEUWE OVERWINNINGEN NA HERVATTING ABB FIA FORMULA E KAMPIOENSCHAP

Amsterdam - 18 juni 2020

Op 5 augustus 2020 staan DS Automobiles en partner TECHEETAH weer aan de start van een Formula E race. Na een 'gedwongen pauze' wordt het zesde seizoen van het ABB FIA Formula E kampioenschap hervat in Berlijn. Er worden zes races verreden op 5-6 augustus, 8-9 augustus en 12-13 augustus, zonder toeschouwers. De twee DS E-TENSE FE20 Formula E-auto's van DS TECHEETAH worden bestuurd door Jean Eric Vergne, dubbel Formula E kampioen en winnaar van het seizoen 2018/2019, en Antonio Félix Da Costa, huidige leider in het coureursklassement. DS TECHEETAH, huidige leider in het constructeursklassement, hervat het kampioenschap met de intentie om nieuwe titels te winnen.

Klassementsleider DS TECHEETAH gaat voor nieuwe overwinningen

Ondanks de onrust naar aanleiding van het coronavirus hebben de coureurs en het team zich drie maanden lang voorbereid op de hervatting van het Formula E kampioenschap. Zo hebben de ingenieurs zich de afgelopen weken gericht op het optimaliseren van de ingebouwde systemen in de DS E-TENSE FE20, maar werkten zij ook aan een racestrategie die wederom doorslaggevend zal zijn voor het winnen van de kampioenschappen. Aan het einde van de lockdown hebben de coureurs intensief getraind in een racesimulator.

Hoewel het team volledig gefocust is op de resterende races van dit seizoen, is het ook bezig met de toekomst. Er staan tests gepland met de gloednieuwe aandrijflijn die voor volgend seizoen zal worden goedgekeurd.

Xavier Mestelan-Pinon, directeur van DS Performance: "De concurrentie wordt hervat in een unieke sfeer met een zeer strikt gezondheidsprotocol, maar onze motivatie om nieuwe titels te winnen, is nog altijd groot. Het team heeft geweldig werk geleverd en we zullen vechten om DS opnieuw geschiedenis te laten schrijven in de Formula E!"

Jean-Eric Vergne, DS TECHEETAH-coureur en DS-ambassadeur: "Het is een redelijk ingewikkeld einde van het seizoen, maar ik kijk er echt naar uit om weer te racen. Er zijn nog veel punten te behalen, dus we zullen ons volledig concentreren op het vermijden van fouten. We hebben in ieder geval alles wat we nodig hebben om te winnen."

Antonio Felix Da Costa, DS TECHEETAH-coureur: "Ik verheug me erop om weer te racen! Dit is voor de hele wereld een heel vreemde tijd, maar het is goed om weer op de startgrid te staan. Het kampioenschap begint weer met ons aan kop, maar het is belangrijk om te onthouden dat het halve seizoen in slechts zes dagen zal plaatsvinden. We hebben heel hard getraind en zullen met een winnaarsmentaliteit arriveren in Berlijn."