KOM UZELF OPLADEN BIJ DS WORLD PARIS!

Ver van de theaterscènes en filmsets waaraan hij zijn roem dankt, onthult Patrick Braoudé met deze unieke expositie zijn talent om acties met een extreme intensiteit op de gevoelige plaat vast te leggen.

 

De voor zijn werk typerende softfocusopnames weerspiegelen de kracht, de snelheid en de energie van de beweging. Het schilderachtige effect en de felle kleuren van de foto's versterken de dynamiek, de adrenaline en de sensaties van de actie die zich afspeelt.


DS World Paris nodigt het grote publiek uit om deze bijzondere kunstenaar te komen ontdekken en zelf de energie te beleven die deze foto's met hun impressionistische en abstracte stijl uitstralen. Ze getuigen van een uitzonderlijke bekwaamheid en zijn op geen enkele manier digitaal nabewerkt.

 

De expositie is te zien tot en met 21 mei 2019 bij DS WORLD PARIS, Rue François 1er nr. 33 (8e arr.), Parijs. De toegang is gratis.


Alle tentoongestelde werken zijn te koop.

Énergie: Patrick Braoudé

Enkele dagen voor de E-Prix van Parijs, waar DS TECHEETAH de Franse hoofdstad onder stroom zal zetten, opent DS Automobiles de expositie "Énergie" van Patrick Braoudé. De bezoekers ontdekken er onder meer foto's van de elektrische racewagen DS E-TENSE FE 19 in het heetst van de strijd. Het zijn fascinerende beelden waarin het ongrijpbare is vastgelegd: kracht, snelheid en de energie van beweging.


De kunstenaar richt zich ook op andere thema's zoals rugby, voetbal en andere dynamische activiteiten die vervuld zijn van kracht en gratie, adrenaline en sensaties. Patrick Braoudé stelt alles in het werk om het ultieme moment in de actie in de voor hem kenmerkende stijl te vereeuwigen.

 

De voor zijn werk typerende softfocustechniek zorgt voor een schilderachtig effect dat in combinatie met de felle kleuren doet denken aan impressionistische en abstracte schilderijen. Wat dit artistieke werk extra bijzonder maakt, is dat de effecten die bij het maken van de foto zijn verkregen op authentieke wijze op de afdruk zijn overgebracht, zonder enige digitale nabewerking.

DS: Formule E

"Mijn doel is om de extreme intensiteit van de actie in beeld te brengen."

"Fotografie is een liefhebberij waar ik me al sinds mijn tienerjaren mee bezighoud en die ik ook als cineast toepas, omdat de camera-instellingen sfeerbepalend zijn voor een film. Mijn fascinatie voor beweging in sport heeft me, als liefhebber van rugby, voetbal, schermen en sinds enige tijd ook Formule 1 en Formule E, ertoe gebracht om bepaalde bewegingen en sensaties te willen vastleggen.

 

Mijn doel is om de extreme intensiteit van de actie in beeld te brengen en de duizendsten van seconden die vaak het verschil maken vast te leggen. Om de beweging te stileren, combineer ik de vaagheid van het bewegende object met de vaagheid die wordt gecreëerd door de beweging van het toestel.


Ik ben verheugd dat ik vandaag mijn foto's voor het eerst in groot formaat kan laten zien en ik ben er zeer mee vereerd dat ik dat mag doen bij DS Automobiles.

 

De durf, de creativiteit en ook de energie van dit merk spreken mij enorm aan."

 

Patrick Braoudé, beeldend kunstenaar - fotograaf