SHANGHAI AUTO SHOW 2019: AZIATISCHE WERELDPRIMEUR VOOR ELEKTRISCHE MODELLEN VAN DS, DS 3 CROSSBACK E-TENSE EN DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4

Persbericht - Parijs, 15 April 2019

SHANGHAI AUTO SHOW 2019: AZIATISCHE WERELDPRIMEUR VOOR ELEKT

Ter gelegenheid van de Shanghai Auto Show, die op 16 april 2019 is gestart, toont DS AUTOMOBILES zijn elektrische modellen en bevestigt daarmee de wereldwijde strategie van elektrificatie. Daartoe worden op een oppervlak van 700 vierkante meter, waar allure en technologie centraal staan, 4 elektrische modellen gepresenteerd:

 

• DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4, met een krachtige hybride aandrijflijn met een benzinemotor en een elektromotor;

• Onze nieuwe SUV - icon of High-Tech Style in 100% elektrische versie, DS 3 CROSSBACK E-TENSE;

• DS X E-TENSE, de gedroomde volledig elektrisch aangedreven auto van DS, een toekomstvisie aan de horizon van 2035;

• DS E-TENSE FE 19, volledig elektrische eenzitter voor het kampioenschap FIA Formule E, gehuld in de kleuren van de DS TECHEETAH zoals die tijdens de laatste races te zien was (zoals in Sanya, China)

 

Net als het team dat meestrijdt in de Formule E, dat elke ronde opnieuw de grenzen van deze technologie verlegt, wordt elektrificatie bij DS wereldwijd uitgerold en ligt anno 2019 volkomen op koers.

 

 

‘Bij DS AUTOMOBILES vloeien raffinement en geavanceerde technologie ineen. In 2019 introduceert DS het predicaat E-TENSE en we tonen twee modellen die garant staan voor wereldpremières in hun segmenten. We hebben besloten om onze hele gamma te electrificeren. Met ingang van dit jaar zal elk model met het predicaat E-TENSE worden aangeboden als volledig elektrisch of plug-in hybride. DS 3 CROSSBACK E-TENSE en DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 vormen dankzij ongeëvenaard design en comfort de bekroning van onze elektrificatiestrategie.’

Yves Bonnefont, CEO van DS AUTOMOBILES

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4: binnenkort te bestellen

De modelreeks DS 7 CROSSBACK is sinds begin 2018 leverbaar en wordt nu uitgebreid met DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4. Dankzij deze variant die met drie motoren is uitgerust (een verbrandingsmotor en twee elektromotoren) wordt DS AUTOMOBILES de eerste fabrikant die in het segment voor compacte premium SUV’s krachtige hybride technologie met diverse aandrijfvarianten aanbiedt.

DS 3 CROSSBACK E-TENSE

DS 3 CROSSBACK E-TENSE: Onze nieuwe SUV - Aziatische primeur - icon of High-Tech Style

DS 3 CROSSBACK E-TENSE is de eerste 100% elektrische premium compacte SUV en biedt elektrische prestaties in een elegante proportie met het karakteristieke design van DS AUTOMOBILES.

DS X E-ETENSE

DS X E-TENSE: Onze droom voor 2035

De DS X E-TENSE is de visie van DS AUTOMOBILES op de premium auto van het jaar 2035, de toekomstige auto waarin technologie en toekomst samenvloeien. Designers van DS hebben deze gedroomde auto ontworpen vanuit hun inspiratie die ze uit de toekomst hebben geput, door zich een beeld te vormen van technologie die tot stand moet worden gebracht, maar ook door het menselijke en de schoonheid te beklemtonen, het gevoel en het buitengewone. Ze hebben een droombeeld gevormd hoe consumenten in 2035 zullen vertoeven en zich vermaken in een DS.

 

DS X E-TENSE is uitgerust met een volledig elektrische aandrijflijn die door DS Performance is ontwikkeld. De twee motoren die in de voorwielen zijn geïntegreerd zijn verantwoordelijk voor de ongeëvenaarde kracht van de volledig elektrisch aangedreven DS X E-TENSE. Voor gebruik op de openbare weg is het maximale vermogen 400 kW (540 pk). Indien gewenst kan de bestuurder met een knop er 1.000 kW (1.360 pk) uitpersen om maximaal gebruik te maken de ongekende kwaliteiten van het onderstel.

 

Deze droomcreatie profiteert bovendien van de uitzonderlijke expertise van Franse ateliers, zoals bij het gevlochten leer dat is gemaakt door de leermeesters van DS Automobiles en dat zich kan meten met de fraaiste creaties afkomstig uit de ateliers van Maison Lemarié. Horlogemaker BRM is verantwoordelijk voor het virtuele klokwerk, FOCAL verzorgde de geluidsinstallatie.

 

DS X E-TENSE is een auto met twee gezichten, die wordt gekenmerkt door zijn asymmetrie, met aan één kant een cockpit en aan de andere kant de overkapping. Hij combineert het rijplezier, intens dankzij het overvloedige vermogen, en de mix van Franse levenskunst en comfort van een zelfrijdende auto.

DS E-TENSE FE 19

DS E-TENSE FE 19: Formule E ontwikkeld door DS PERFORMANCE

DS AUTOMOBILES is de enige door de FIA goedgekeurde fabrikant van een nieuwe generatie van volledig elektrisch aangedreven eenpersoons raceauto’s voor de Formule E.

 

De DS E-TENSE FE 19 wordt aangedreven door een elektrische aandrijflijn van de hand van DS Performance die 250 kW (338 pk) levert en die het toonbeeld is van uitermate geavanceerd aerodynamisch design.

 

De ontwikkelde technologie heeft zich tijdens het afgelopen seizoen al bewezen, met name tijdens de race in Sanya, China, waar Jean-Eric Vergne won en in Rome waar de DS TECHEETAH aan de leiding kwam in het kampioenschap voor teams.

 

Dankzij de expertise die tijdens races is verworven, is DS AUTOMOBILES in staat om vanaf 2019 een elektrisch gamma op de markt te brengen.

 

PERS CONTACT

Mark Heiligers – PR Manager DS Automobiles Nederland – 06 53 25 80 95 – mark.heiligers@dsautomobiles.com