VIJF STERREN VAN EURO NCAP VOOR DS 3 CROSSBACK

Amsterdam, 3 juli 2019

Euro NCAP, een onafhankelijk Europees orgaan dat de veiligheid van nieuwe auto's test en beoordeelt, heeft aan DS 3 CROSSBACK die standaard met het Safety Pack (voorzien van Active Safety Brake) wordt geleverd de maximale totaalscore van vijf sterren toegekend.

 

Dankzij innovatieve technologie, die voorheen ongekend was in zijn segment, verdiende DS 3 CROSSBACK in alle vier testcategorieën van Euro NCAP de maximale score van vijf sterren: bescherming van volwassen inzittenden, bescherming van kinderen, bescherming van kwetsbare weggebruikers en veiligheidsassistentie.

 

Het beoordelingssysteem van Euro NCAP is in 2018 herzien en taxeert DS 3 CROSSBACK als maatstaf voor zijn segment.

Euro NCAP geeft 5 sterren aan DS 3 CROSSBACK

DS 3 CROSS BACK, Icon of high-tech style, is glansrijk geslaagd voor de test van Euro NCAP. Het toonbeeld van verfijning en technologie - beide essentieel voor DS - wordt ook gekenschetst door optimale veiligheid, zowel actief als passief, voor zowel inzittenden als voor andere weggebruikers.

 

Sinds de introductie van de nieuwe testwijze van Euro NCAP in 2018 heeft DS 3 CROSSBACK dankzij technologie die nieuw was in het segment records gevestigd. Het is de enige premium SUV in het B-segment die een score behaalt van 96% voor de bescherming van volwassen inzittenden, 86% voor bescherming van kinderen en 76% voor veiligheidsassistentie. De score van 96% voor de bescherming van volwassen inzittenden is bovendien maatstaf voor alle Franse auto's, voor alle segmenten.

 

Alle versies van DS 3 CROSSBACK worden standaard geleverd met noodstopsysteem (Active Safety Brake) dat ingrijpt tot een snelheid van 85 km/u, rijstrookassistentie en herkenning van verkeersborden met snelheidsbeperkingen. Afhankelijk van uitrustingsniveau zijn extra veiligheidsvoorzieningen mogelijk, zoals noodstopassistent tot 140 km/u met detectie van andere weggebruikers, voetgangers en fietsers; actieve detectie van de dode hoek, DS MATRIX LED VISION, uitgebreide herkenning van snelheidsbeperkingen, DS DRIVE ASSIST en een semiautonoom zelfrijdend systeem van het tweede niveau.

 

De testen van Euro NCAP bestaan uit een reeks botsproeven van voren en van opzij tot snelheden van 64 km/u, waarbij de veiligheid van auto's wordt beoordeeld door de impact op dummies te observeren. De rijassistentie wordt beoordeeld aan de hand van robots die het gedrag van andere weggebruikers simuleren.

 

De vorig jaar geïntroduceerde DS 7 CROSS BACK behaalde ook al de maximale score van vijf sterren.

 

PERS CONTACT

Mark Heiligers - PR Manager OS Automobiles Nederland - 06 53 25 80 95 - mark.heiligers@dsautomobiles.com