NIEUWS

.

2021

DS Automobiles creeërt unieke bestuurdersstoel voor het vliegdekschip Charles de Gaulle

12 juli 2021 - Waar Franse knowhow en uitmuntendheid samenkomen: een bestuurdersstoel geïnspireerd op die van de DS 9, de prestigeberline en vaandeldrager van het gamma, neemt plaats in de navigatieruimte voor de commandant van het vliegdekschip Charles de Gaulle, het paradepaardje van de Franse marine.

Unieke bestuurdersstoel voor het vliegdekschip Charles de Gaulle

DS 9 E-TENSE elektrificeert haute couture tijdens de Paris Fashion Week

8 juli 2021 - Paris Fashion Week Partner DS Automobiles trekt van modeshow naar modeshow door de hoofdstad. Tijdens de Haute Couture Week onthulde DS Automobiles een DS 9 E-TENSE 225 in bijzondere kleuren.

Paris Fashion Week

Maak eenvoudig online een werkplaatsafspraak

11 mei 2021 - Een werkplaatsafspraak maken was nog nooit zo gemakkelijk dankzij de handige en zeer gebruiksvriendelijke online afspraakmodule van DS.

 

In slechts een paar klikken maakt u een afspraak op het tijdstip en bij de DS STORE van uw voorkeur.

Online werkplaatsafspraak

DS Automobiles presenteert zijn visie op de materialen van de toekomst

2 maart 2021 - In samenwerking met het Franse modemerk EGONlab en de Britse onderzoeks- en innovatiestudio Post Carbon Lab onthult DS Automobiles de DS Conscious Collection, een capsulecollectie van vier kledingstukken met onverwachte eigenschappen.

 

Dit project past perfect in de door het merk aangehangen Future Craft-filosofie: met ambachtelijk vakmanschap en innovatieve materialen creaties vervaardigen voor een meer duurzame toekomst van luxegoederen.

2020

DS 7 CROSSBACK Louvre: rijdende kunst

7 december 2020 - In het kader van de samenwerking met het Louvre is DS 7 CROSSBACK nu leverbaar in een exclusieve Limited Edition genaamd "Louvre" die zich op verschillende punten van de andere uitvoeringen onderscheidt.

 

Met de in het 12 inch HD-touchscreen geïntegreerde app "Un jour au Louvre" kunt u aan de hand van een podcast kennismaken met 182 meesterwerken uit de collectie. En met de kaart "Amis du Louvre" hebt u gedurende één jaar onbeperkt toegang tot het museum.

DS 7 CROSSBACK Louvre: rijdende kunst

DS 4: de eerste onthullingen

7 december 2020 - Bekijk de digitale persconferentie van DS Tech Talk waarin aandacht wordt besteed aan de avant-gardistische technologieën van onze toekomstige DS 4 die in 2021 te koop zal zijn. 

65 jaar geleden debuteerde de iconische DS 19

7 oktober 2020 - Het is deze week precies 65 jaar geleden dat de DS 19 aan het grote publiek werd getoond. Het iconische model was de start van een succesverhaal. De letters ‘DS’ staan tot op de dag van vandaag symbool voor de haute couture in de autowereld. Traditiegetrouw kenmerkt elk nieuw model van het merk DS zich door innovaties. Dat ervaren kopers nog altijd in de huidige modellen van deze prestigieuze Franse autoconstructeur. Maar het begon met de DS 19, precies 65 jaar geleden.

Serie testoverwinningen bewijst opnieuw betrouwbaarheid en kwaliteit Michelin

09 oktober 2020 - De strategie van Michelin is sinds jaar en dag volledig gericht op het optimaliseren van de mobiliteit van alle weggebruikers. Michelin kiest daarom in haar productontwikkeling consequent de weg van veiligheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Serie testoverwinningen bewijst opnieuw betrouwbaarheid en kwaliteit Michelin

DS Automobiles presenteert tweede editie van 'Un autre regard' voor Paris Fashion Week®

28 september 2020 - DS Automobiles presenteert een nieuwe redactionele fotoshoot voor Paris Fashion Week® Women's Spring/Summer 2021.

DS Automobiles presenteert tweede editie van 'Un autre regard' voor Paris Fashion Week®

DS Automobiles levert 15 modellen voor Amsterdam fashion week

Persbericht

7 september 2020 - DS Automobiles Nederland is opnieuw de officiële autopartner van de Amsterdam Fashion Week, waarvan de najaarseditie zich dit jaar van 17 tot en met 19 september afspeelt.

DS Automobiles is de officiële autopartner van Amsterdam Fashion Week

DS Automobiles premium merk met laagste CO2-emissie in Europa

8 juli 2020 - DS Automobiles wijdt zich ten volle aan de energietransitie. Het aanbod van E-TENSE modellen is toonaangevend in de markt van premium elektrische auto’s dankzij de opgedane kennis en ervaring in de Formula E met de DS TECHEETAH en Jean-Éric Vergne. Die expertise heeft ertoe geleid dat DS Automobiles technologische stappen heeft gezet die van grote waarde zijn voor consumenten en de reductie van de CO2- emissie.

DS Automobiles premium merk met laagste CO2-emissie in Europa

DS Automobiles officieel partner Paris Fashion Week®

6 juli 2020 - DS Automobiles is de officiële partner van de Paris Fashion Week® die deze zomer plaatsvindt. Het evenement –met in de hoofdrol de presentatie van de ‘Spring-Summer 21 Men’s Fashion’-collecties -is voor meer mensen toegankelijk dan ooit dankzij diverse online uitzendingen. DS Automobiles is van A tot Z betrokken en toont het werk van opkomende designers uit de modewereld, onder meer met een zeer exclusieve fotoshoot, genaamd ‘Un Autre Regard’ (‘Een ander perspectief’)door fotograaf Paul Franco.

Klassementsleider DS TECHEETAH gaat voor nieuwe overwinningen
na hervatting ABB FIA Formule E kampioenschap

18 juni 2020 - Op 5 augustus 2020 staan DS Automobiles en partner TECHEETAH weer aan de start van een Formula E race. Na een 'gedwongen pauze' wordt het zesde seizoen van het ABB FIA Formula E kampioenschap hervat in Berlijn. Er worden zes races verreden op 5-6 augustus, 8-9 augustus en 12-13 augustus, zonder toeschouwers. De twee DS E-TENSE FE20 Formula E-auto's van DS TECHEETAH worden bestuurd door Jean Eric Vergne, dubbel Formula E kampioen en winnaar van het seizoen 2018/2019, en Antonio Félix Da Costa, huidige leider in het coureursklassement. DS TECHEETAH, huidige leider in het constructeursklassement, hervat het kampioenschap met de intentie om nieuwe titels te winnen.

Klassementsleider DS TECHEETAH gaat voor nieuwe overwinningen

Formule E: versnelde elektrificatie bij DS Automobiles

26 mei 2020 - De focus van DS Automobiles ligt al sinds de oprichting van het merk in 2014 op elektrificatie. Sinds 2019 is dat meer dan ooit merkbaar aan de line-up van deze Franse autoconstructeur. De line-up van DS Automobiles is nu volledig geëlektrificeerd.

Formule E: versnelde electrificatie bij DS Automobiles

DS Online Store: een DS koop of lease je gewoon vanuit huis

Persbericht

4 mei 2020 - DS Automobiles introduceert de DS Online Store: dé plek om het gehele aankoopproces van een nieuwe DS volledig vanuit huis te regelen.

DS Store

De kunst van het kleuren

Ontspan en maak je hoofd leeg!

20 april 2020 - Om de stress van deze intelligente lock-down te vergeten, is het kleuren één van de meest heilzame activiteiten. DS Automobiles heeft zeven ontwerpen gemaakt om in te kleuren; DS 9, DS 7 CROSSBACK, DS 3 CROSSBACK en DS AERO SPORT LOUNGE, DS X E-TENSE en DS E-TENSE concept cars.

DS E-TENSE

DS Automobiles & #zorgheldenauto

16 april 2020 - DS Automobiles is trots een kleine bijdrage te kunnen leveren aan het mooie initiatief ‘Zorgheldenauto’. Helden in de zorg kunnen in deze bijzondere tijd een persoonlijk vervoersmiddel goed gebruiken. Een aantal zorghelden kunnen nu 3 maanden kosteloos rijden in een DS. Verschenen op rtlnieuws.nl.

Zorghelden

Achter de schermen bij onze DS Experts

DS Webseries

8 april 2020 - DS Automobiles nodigt u uit om mee te kijken met onze teams bij de creatie van nieuwe auto's. Door middel van twee series die zijn ontworpen door DS DESIGN STUDIO PARIS kunt u meekijken met het creatieteam. Na “CONFIDENCE - The art of the senses” waarin de geheimen van de DS DESIGN STUDIO PARIS werden onthuld, gaat het merk verder met onthullingen in twee unieke series tijdens de huidige lockdown.

Webseries

Wat maakt DS Automobiles nu DS Automobiles?

7 april 2020 - Wat maakt DS nu precies DS en hoe onderscheiden ze zich van anderen? Autoblog.nl maakte uitgebreid kennis met DS Automobiles door het huidige vlaggenschip van het merk als duurtester te rijden. In deze video legt Ivo Groen, designchef bij DS, alles uit over het nieuwe merk. Verschenen op Autoblog.nl. Lees het volledige artikel hier.

Wat maakt DS Automobiles nu DS Automobiles

DS Aero Sport Lounge: de nieuwe concept car van DS Automobiles

The Art of Travel

26 februari 2020 - Met de DS AERO SPORT LOUNGE introduceert DS Automobiles een nieuw soort auto. Uitnodigend maar ook dynamisch, comfortabel maar ook ruim, intelligent maar ook beeldschoon: deze concept car is een voorbode van onze toekomst.

DS AERO SPORT LOUNGE

'De fusie met FCA is goed nieuws voor DS'

Uit: AutoWeek 6 2020

25 februari 2020 - Vlak voordat Yves Bonnefont zijn baan als CEO van DS verliet, gunde hij AutoWeek nog een laatste interview. Het werd een gesprek waarin hij zijn blijdschap over de naderende samensmelting met Fiat-Chrysler niet onder stoelen of banken stak.

Yves Bonnefont

DS 9: Power of Elegance

Persbericht

24 februari 2020 - Na de DS 7 CROSSBACK en de DS 3 CROSSBACK vormt DS 9 de top van het nieuwe modellengamma van het Franse premiummerk. Met de DS 9 legt DS Automobiles de nadruk op expertise, design, verfijning en technologie met een internationaal karakter.

DS 9

DS 7 CROSSBACK nu leverbaar met PureTech 130 automatic

Persbericht

20 februari 2020 - DS 7 CROSSBACK is leverbaar sinds februari 2018 en het motorenaanbod wordt continu verrijkt. Per direct is de PureTech 130 benzinemotor te bestellen met een 8-traps automatische versnellingsbak.

DS Performance Line

DS Automobiles viert op de beurs met Rétromobile de vijftigste verjaardag van de SM

Van woensdag 5 tot en met zondag 9 februari 2020

3 februari 2020 - Ter gelegenheid van de beurs Rétromobile 2020 eren DS Automobiles en DS Héritage deze fantastische auto, het symbool van raffinement en technologie, door drie SM's te showen. Daarnaast zal DS X E-TENSE op de stand aanwezig zijn, de conceptcar die qua durf en waarden in de voetsporen treedt van de SM.

DS Automobiles viert op de beurs Rétromobile de vijftigste verjaardag van de SM

2019

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4: toonbeeld van raffinement en geavanceerde technologie

Persbericht

14 november 2019 - De DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 heeft de beste prestaties in zijn segment: tot 58 kilometer actieradius geheel zonder uitstoot, 30 gram CO2 per kilometer en 1,3 liter verbruik op 100 km (volgens WLTP), 300 pk en vierwielaandrijving. Daarmee vormt hij het toonbeeld van absolute avant-garde in het C-SUV-segment en in de Franse auto-industrie....

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4

DS 3 CROSSBACK E-TENSE: de elektrische revolutie

Persbericht

25 oktober 2019 - DS 3 CROSSBACK E-TENSE plaveit weg voor nieuwe generatie elektrische auto’s. De DS 3 CROSSBACK E-TENSE is de eerste volledig elektrische premium auto die in 2019 in het B-SUV segment op de markt komt.

DS 3 CROSSBACK E-TENSE

DS TECHEETAH onthult de DS E-TENSE F20 die zal worden ingezet in het seizoen 2019/2020
van het ABB FIA Formule E-Kampioenschap

10 oktober 2019 - DS TECHEETAH, winnaar van het ABB FIA Formule E-kampioenschap, onthulde vandaag de livery voor het zesde seizoen van het kampioenschap.

 

Voor het seizoen 2019/2020 ziet de ondertussen beroemde zwart-gouden livery er nog sportiever uit dankzij een in dezelfde kleuren uitgevoerd motief dat op verschillende plaatsen op de auto is aangebracht.

DS E-TENSE FE20

Antonia Felix Da Costa versterkt DS TECHEETAH

Persbericht

18 september 2019 - Met grote trots kondigt DS TECHEETAH aan dat Antonio Felix Da Costa vanaf 1 oktober het team zal komen versterken.

Antonio Felix Da Costa

E-TENSE technologie maakt DS Formule E kampioen!

Persbericht

17 juli 2019 - Als bekroning van een felbevochten seizoen 2018/19 heeft de DS E-TENSE FE19 Jean-Éric Vergne en het DS TECHEETAH team in staat gesteld beide wereldtitels in de Formule E op te eisen.

E-TENSE technologie maakt DS Formule E Kampioen

Vijf sterren van Euro NCAP voor DS 3 CROSSBACK

3 juli 2019 - Euro NCAP, een onafhankelijk Europees orgaan dat de veiligheid van nieuwe auto's test en beoordeelt, heeft aan DS 3 CROSSBACK die standaard met het Safety Pack (voorzien van Active Safety Brake) wordt geleverd de maximale totaalscore van vijf sterren toegekend.

Euro NCAP geeft 5 sterren aan DS 3 CROSSBACK

DS Automobiles Partner van Chantilly Arts & Élégance Richard Mille

20 juni 2019 - Als belangrijke partner van Chantilly Arts & Élégance Richard Mille zal DS Automobiles niet ontbreken bij de 5e editie van dit bijzondere auto-evenement dat op zondag 30 juni 2019 plaatsvindt.

 

In het teken van avant-garde, elegantie, moderniteit en traditie presenteert DS Automobiles er exclusief de nieuwste geëlektrificeerde creaties van het merk onder de naam E-Tense.

DS Automobiles Partner van Chantilly Arts & Élégance Richard Mille

Presentatie DS Automobiles bij de Paris Fashion Week®

18 juni 2019 - Met trots kunnen we u melden dat wij in samenwerking met de Fédération de la Haute Couture et de la Mode zijn betrokken bij de Paris Fashion Week® en de weken van de Haute Couture.

 

DS Automobiles deelt zijn streven naar perfectie, passie voor stijl en liefde voor hoogwaardige materialen met de wereld van de haute couture en zal daarom vanaf vandaag journalisten, influencers en talenten door de hoofdstad van de mode rijden met een vloot DS 7 CROSSBACK SUV's met het logo van de Paris Fashion Week®.

Presentatie DS Automobiles bij de Paris Fashion Week®

DS 3 CROSSBACK E-TENSE & DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 per direct bestelbaar in Nederland

Persbericht

25 april 2019 - De volledig elektrische DS 3 CROSSBACK E-TENSE en de Plug-In Hybride DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4 zijn per 25 april 2019 te bestellen bij de DS Stores en DS Salons in Nederland.

DS 3 CROSSBACK E-TENSE & DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4 PER DIRECT BESTELBAAR IN NEDERLAND

Kom uzelf opladen bij DS World Paris!

24 april 2019 - Terwijl DS Automobiles met zijn renstal DS TECHEETAH Parijs onder stroom zet in de E-Prix bij Les Invalides, nodigt het merk het grote publiek uit om energie op te doen dankzij Patrick Braoudé.


Vanaf donderdag 25 april vormt DS WORLD PARIS het decor voor de expositie "Énergie" van de Franse acteur, cineast en fotograaf Patrick Braoudé.

DS WORLD PARIS: Braoudé

Shanghai Auto Show 2019: Aziatische wereldprimeur voor elektrische modellen van DS

Persbericht

16 april 2019 - Ter gelegenheid van de Shanghai Auto Show, die op 16 april 2019 is gestart, toont DS AUTOMOBILES zijn elektrische modellen en bevestigt daarmee de wereldwijde strategie van elektrificatie.

DS Automobiles sponsor van de 30e verjaardag van de Pyramide van het Louvre

29 maart 2019 - De op 29 maart 1989 door de toenmalige Franse president François Mitterrand geopende Pyramide van het Louvre viert dit jaar zijn dertigste verjaardag. DS Automobiles ondersteunt het Louvre het hele jaar 2019 als sponsor van het programma dat in het teken staat van de verjaardag van dit ware Parijse icoon dat symbool staat voor moderniteit, innovatie en zelfs baanbrekendheid in een historische omgeving.

DS Automobiles sponsor van de 30e verjaardag van de pyramide van het Louvre

2019: het jaar van E-TENSE

8 maart 2019 - DS Automobiles, dat vol inzet op de energietransitie, heeft de conferentie "New Energy. E-TENSE Era" georganiseerd, waarin Yves Bonnefont, CEO van het merk, en Jean-Éric Vergne, Formule E-kampioen en E-TENSE Ambassadeur, samen met hun genodigden, experts op het gebied van e-mobility, ideeën zullen uitwisselen over duurzame mobiliteit.  Gelijktijdig met de opening van de Internationale Autosalon van Genève opent DS Automobiles de orderboeken voor DS 3 CROSSBACK E-TENSE en DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4.

Jean-Éric Vergne en E-TENSE