NIEUWS

.

2020

65 jaar geleden debuteerde de iconische DS 19

7 oktober 2020 - Het is deze week precies 65 jaar geleden dat de DS 19 aan het grote publiek werd getoond. Het iconische model was de start van een succesverhaal. De letters ‘DS’ staan tot op de dag van vandaag symbool voor de haute couture in de autowereld. Traditiegetrouw kenmerkt elk nieuw model van het merk DS zich door innovaties. Dat ervaren kopers nog altijd in de huidige modellen van deze prestigieuze Franse autoconstructeur. Maar het begon met de DS 19, precies 65 jaar geleden.

Serie testoverwinningen bewijst opnieuw betrouwbaarheid en kwaliteit Michelin

09 oktober 2020 - De strategie van Michelin is sinds jaar en dag volledig gericht op het optimaliseren van de mobiliteit van alle weggebruikers. Michelin kiest daarom in haar productontwikkeling consequent de weg van veiligheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Serie testoverwinningen bewijst opnieuw betrouwbaarheid en kwaliteit Michelin

DS Automobiles presenteert tweede editie van 'Un autre regard' voor Paris Fashion Week®

28 september 2020 - DS Automobiles presenteert een nieuwe redactionele fotoshoot voor Paris Fashion Week® Women's Spring/Summer 2021.

DS Automobiles presenteert tweede editie van 'Un autre regard' voor Paris Fashion Week®

DS Automobiles levert 15 modellen voor Amsterdam fashion week

Persbericht

7 september 2020 - DS Automobiles Nederland is opnieuw de officiële autopartner van de Amsterdam Fashion Week, waarvan de najaarseditie zich dit jaar van 17 tot en met 19 september afspeelt.

DS Automobiles is de officiële autopartner van Amsterdam Fashion Week

DS Automobiles premium merk met laagste CO2-emissie in Europa

8 juli 2020 - DS Automobiles wijdt zich ten volle aan de energietransitie. Het aanbod van E-TENSE modellen is toonaangevend in de markt van premium elektrische auto’s dankzij de opgedane kennis en ervaring in de Formula E met de DS TECHEETAH en Jean-Éric Vergne. Die expertise heeft ertoe geleid dat DS Automobiles technologische stappen heeft gezet die van grote waarde zijn voor consumenten en de reductie van de CO2- emissie.

DS Automobiles premium merk met laagste CO2-emissie in Europa

DS Automobiles officieel partner Paris Fashion Week®

6 juli 2020 - DS Automobiles is de officiële partner van de Paris Fashion Week® die deze zomer plaatsvindt. Het evenement –met in de hoofdrol de presentatie van de ‘Spring-Summer 21 Men’s Fashion’-collecties -is voor meer mensen toegankelijk dan ooit dankzij diverse online uitzendingen. DS Automobiles is van A tot Z betrokken en toont het werk van opkomende designers uit de modewereld, onder meer met een zeer exclusieve fotoshoot, genaamd ‘Un Autre Regard’ (‘Een ander perspectief’)door fotograaf Paul Franco.

Klassementsleider DS TECHEETAH gaat voor nieuwe overwinningen
na hervatting ABB FIA Formule E kampioenschap

18 juni 2020 - Op 5 augustus 2020 staan DS Automobiles en partner TECHEETAH weer aan de start van een Formula E race. Na een 'gedwongen pauze' wordt het zesde seizoen van het ABB FIA Formula E kampioenschap hervat in Berlijn. Er worden zes races verreden op 5-6 augustus, 8-9 augustus en 12-13 augustus, zonder toeschouwers. De twee DS E-TENSE FE20 Formula E-auto's van DS TECHEETAH worden bestuurd door Jean Eric Vergne, dubbel Formula E kampioen en winnaar van het seizoen 2018/2019, en Antonio Félix Da Costa, huidige leider in het coureursklassement. DS TECHEETAH, huidige leider in het constructeursklassement, hervat het kampioenschap met de intentie om nieuwe titels te winnen.

Klassementsleider DS TECHEETAH gaat voor nieuwe overwinningen

Nu bestelbaar: DS 3 CROSSBACK E-TENSE Business,
met 4.000 euro overheidssubsidie

Persbericht

4 juni 2020 - De standaard rijk uitgeruste en volledig elektrische DS 3 CROSSBACK E-TENSE BUSINESS is nu ook door particuliere klanten te bestellen en daarbij kunnen zij gebruikmaken van een nieuwe subsidieregeling van de overheid.

 

DS 3 CROSSBACK E-TENSE BUSINESS

Formule E: versnelde elektrificatie bij DS Automobiles

26 mei 2020 - De focus van DS Automobiles ligt al sinds de oprichting van het merk in 2014 op elektrificatie. Sinds 2019 is dat meer dan ooit merkbaar aan de line-up van deze Franse autoconstructeur. De line-up van DS Automobiles is nu volledig geëlektrificeerd.

Formule E: versnelde electrificatie bij DS Automobiles

DS Online Store: een DS koop of lease je gewoon vanuit huis

Persbericht

4 mei 2020 - DS Automobiles introduceert de DS Online Store: dé plek om het gehele aankoopproces van een nieuwe DS volledig vanuit huis te regelen.

DS Store

De kunst van het kleuren

Ontspan en maak je hoofd leeg!

20 april 2020 - Om de stress van deze intelligente lock-down te vergeten, is het kleuren één van de meest heilzame activiteiten. DS Automobiles heeft zeven ontwerpen gemaakt om in te kleuren; DS 9, DS 7 CROSSBACK, DS 3 CROSSBACK en DS AERO SPORT LOUNGE, DS X E-TENSE en DS E-TENSE concept cars.

DS E-TENSE

DS Automobiles & #zorgheldenauto

16 april 2020 - DS Automobiles is trots een kleine bijdrage te kunnen leveren aan het mooie initiatief ‘Zorgheldenauto’. Helden in de zorg kunnen in deze bijzondere tijd een persoonlijk vervoersmiddel goed gebruiken. Een aantal zorghelden kunnen nu 3 maanden kosteloos rijden in een DS. Verschenen op rtlnieuws.nl.

Zorghelden

Achter de schermen bij onze DS Experts

DS Webseries

8 april 2020 - DS Automobiles nodigt u uit om mee te kijken met onze teams bij de creatie van nieuwe auto's. Door middel van twee series die zijn ontworpen door DS DESIGN STUDIO PARIS kunt u meekijken met het creatieteam. Na “CONFIDENCE - The art of the senses” waarin de geheimen van de DS DESIGN STUDIO PARIS werden onthuld, gaat het merk verder met onthullingen in twee unieke series tijdens de huidige lockdown.

Webseries

Wat maakt DS Automobiles nu DS Automobiles?

7 april 2020 - Wat maakt DS nu precies DS en hoe onderscheiden ze zich van anderen? Autoblog.nl maakte uitgebreid kennis met DS Automobiles door het huidige vlaggenschip van het merk als duurtester te rijden. In deze video legt Ivo Groen, designchef bij DS, alles uit over het nieuwe merk. Verschenen op Autoblog.nl. Lees het volledige artikel hier.

Wat maakt DS Automobiles nu DS Automobiles

DS Aero Sport Lounge: de nieuwe concept car van DS Automobiles

The Art of Travel

26 februari 2020 - Met de DS AERO SPORT LOUNGE introduceert DS Automobiles een nieuw soort auto. Uitnodigend maar ook dynamisch, comfortabel maar ook ruim, intelligent maar ook beeldschoon: deze concept car is een voorbode van onze toekomst.

DS AERO SPORT LOUNGE

'De fusie met FCA is goed nieuws voor DS'

Uit: AutoWeek 6 2020

25 februari 2020 - Vlak voordat Yves Bonnefont zijn baan als CEO van DS verliet, gunde hij AutoWeek nog een laatste interview. Het werd een gesprek waarin hij zijn blijdschap over de naderende samensmelting met Fiat-Chrysler niet onder stoelen of banken stak.

Yves Bonnefont

DS 9: Power of Elegance

Persbericht

24 februari 2020 - Na de DS 7 CROSSBACK en de DS 3 CROSSBACK vormt DS 9 de top van het nieuwe modellengamma van het Franse premiummerk. Met de DS 9 legt DS Automobiles de nadruk op expertise, design, verfijning en technologie met een internationaal karakter.

DS 9

DS 7 CROSSBACK nu leverbaar met PureTech 130 automatic

Persbericht

20 februari 2020 - DS 7 CROSSBACK is leverbaar sinds februari 2018 en het motorenaanbod wordt continu verrijkt. Per direct is de PureTech 130 benzinemotor te bestellen met een 8-traps automatische versnellingsbak.

DS Performance Line

DS Automobiles viert op de beurs met Rétromobile de vijftigste verjaardag van de SM

Van woensdag 5 tot en met zondag 9 februari 2020

3 februari 2020 - Ter gelegenheid van de beurs Rétromobile 2020 eren DS Automobiles en DS Héritage deze fantastische auto, het symbool van raffinement en technologie, door drie SM's te showen. Daarnaast zal DS X E-TENSE op de stand aanwezig zijn, de conceptcar die qua durf en waarden in de voetsporen treedt van de SM.

DS Automobiles viert op de beurs Rétromobile de vijftigste verjaardag van de SM

2019

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4: toonbeeld van raffinement en geavanceerde technologie

Persbericht

14 november 2019 - De DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 heeft de beste prestaties in zijn segment: tot 58 kilometer actieradius geheel zonder uitstoot, 30 gram CO2 per kilometer en 1,3 liter verbruik op 100 km (volgens WLTP), 300 pk en vierwielaandrijving. Daarmee vormt hij het toonbeeld van absolute avant-garde in het C-SUV-segment en in de Franse auto-industrie....

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4

DS 3 CROSSBACK E-TENSE: de elektrische revolutie

Persbericht

25 oktober 2019 - DS 3 CROSSBACK E-TENSE plaveit weg voor nieuwe generatie elektrische auto’s. De DS 3 CROSSBACK E-TENSE is de eerste volledig elektrische premium auto die in 2019 in het B-SUV segment op de markt komt.

DS 3 CROSSBACK E-TENSE

DS TECHEETAH onthult de DS E-TENSE F20 die zal worden ingezet in het seizoen 2019/2020
van het ABB FIA Formule E-Kampioenschap

10 oktober 2019 - DS TECHEETAH, winnaar van het ABB FIA Formule E-kampioenschap, onthulde vandaag de livery voor het zesde seizoen van het kampioenschap.

 

Voor het seizoen 2019/2020 ziet de ondertussen beroemde zwart-gouden livery er nog sportiever uit dankzij een in dezelfde kleuren uitgevoerd motief dat op verschillende plaatsen op de auto is aangebracht.

DS E-TENSE FE20

Antonia Felix Da Costa versterkt DS TECHEETAH

Persbericht

18 september 2019 - Met grote trots kondigt DS TECHEETAH aan dat Antonio Felix Da Costa vanaf 1 oktober het team zal komen versterken.

Antonio Felix Da Costa

E-TENSE technologie maakt DS Formule E kampioen!

Persbericht

17 juli 2019 - Als bekroning van een felbevochten seizoen 2018/19 heeft de DS E-TENSE FE19 Jean-Éric Vergne en het DS TECHEETAH team in staat gesteld beide wereldtitels in de Formule E op te eisen.

E-TENSE technologie maakt DS Formule E Kampioen

Vijf sterren van Euro NCAP voor DS 3 CROSSBACK

3 juli 2019 - Euro NCAP, een onafhankelijk Europees orgaan dat de veiligheid van nieuwe auto's test en beoordeelt, heeft aan DS 3 CROSSBACK die standaard met het Safety Pack (voorzien van Active Safety Brake) wordt geleverd de maximale totaalscore van vijf sterren toegekend.

Euro NCAP geeft 5 sterren aan DS 3 CROSSBACK

DS Automobiles Partner van Chantilly Arts & Élégance Richard Mille

20 juni 2019 - Als belangrijke partner van Chantilly Arts & Élégance Richard Mille zal DS Automobiles niet ontbreken bij de 5e editie van dit bijzondere auto-evenement dat op zondag 30 juni 2019 plaatsvindt.

 

In het teken van avant-garde, elegantie, moderniteit en traditie presenteert DS Automobiles er exclusief de nieuwste geëlektrificeerde creaties van het merk onder de naam E-Tense.

DS Automobiles Partner van Chantilly Arts & Élégance Richard Mille

Presentatie DS Automobiles bij de Paris Fashion Week®

18 juni 2019 - Met trots kunnen we u melden dat wij in samenwerking met de Fédération de la Haute Couture et de la Mode zijn betrokken bij de Paris Fashion Week® en de weken van de Haute Couture.

 

DS Automobiles deelt zijn streven naar perfectie, passie voor stijl en liefde voor hoogwaardige materialen met de wereld van de haute couture en zal daarom vanaf vandaag journalisten, influencers en talenten door de hoofdstad van de mode rijden met een vloot DS 7 CROSSBACK SUV's met het logo van de Paris Fashion Week®.

Presentatie DS Automobiles bij de Paris Fashion Week®

DS 3 CROSSBACK E-TENSE & DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 per direct bestelbaar in Nederland

Persbericht

25 april 2019 - De volledig elektrische DS 3 CROSSBACK E-TENSE en de Plug-In Hybride DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4 zijn per 25 april 2019 te bestellen bij de DS Stores en DS Salons in Nederland.

DS 3 CROSSBACK E-TENSE & DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4 PER DIRECT BESTELBAAR IN NEDERLAND

Kom uzelf opladen bij DS World Paris!

24 april 2019 - Terwijl DS Automobiles met zijn renstal DS TECHEETAH Parijs onder stroom zet in de E-Prix bij Les Invalides, nodigt het merk het grote publiek uit om energie op te doen dankzij Patrick Braoudé.


Vanaf donderdag 25 april vormt DS WORLD PARIS het decor voor de expositie "Énergie" van de Franse acteur, cineast en fotograaf Patrick Braoudé.

DS WORLD PARIS: Braoudé

Shanghai Auto Show 2019: Aziatische wereldprimeur voor elektrische modellen van DS

Persbericht

16 april 2019 - Ter gelegenheid van de Shanghai Auto Show, die op 16 april 2019 is gestart, toont DS AUTOMOBILES zijn elektrische modellen en bevestigt daarmee de wereldwijde strategie van elektrificatie.

DS Automobiles sponsor van de 30e verjaardag van de Pyramide van het Louvre

29 maart 2019 - De op 29 maart 1989 door de toenmalige Franse president François Mitterrand geopende Pyramide van het Louvre viert dit jaar zijn dertigste verjaardag. DS Automobiles ondersteunt het Louvre het hele jaar 2019 als sponsor van het programma dat in het teken staat van de verjaardag van dit ware Parijse icoon dat symbool staat voor moderniteit, innovatie en zelfs baanbrekendheid in een historische omgeving.

DS Automobiles sponsor van de 30e verjaardag van de pyramide van het Louvre

2019: het jaar van E-TENSE

8 maart 2019 - DS Automobiles, dat vol inzet op de energietransitie, heeft de conferentie "New Energy. E-TENSE Era" georganiseerd, waarin Yves Bonnefont, CEO van het merk, en Jean-Éric Vergne, Formule E-kampioen en E-TENSE Ambassadeur, samen met hun genodigden, experts op het gebied van e-mobility, ideeën zullen uitwisselen over duurzame mobiliteit.  Gelijktijdig met de opening van de Internationale Autosalon van Genève opent DS Automobiles de orderboeken voor DS 3 CROSSBACK E-TENSE en DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4.

Jean-Éric Vergne en E-TENSE

2018

Groupe PSA lanceert Free2Move Lease in Nederland

6 december 2018 - In navolging van Spanje, Italië, België, Frankrijk, Duitsland en de UK, volgt de lancering van Free2Move Lease in Nederland. Als onderdeel van het strategische groeiplan heeft Groupe PSA de ambitie om voor 2030 de mobiliteitsverlener bij uitstek te worden.


Hiertoe is in 2017 het mobiliteitsmerk Free2Move gelanceerd. Free2Move is één van de 6 merken van Groupe PSA. Het merk staat voor de wens van de Groupe PSA om klanten meer mobiliteitsservices te bieden dan de verkoop van auto’s alleen. Free2Move Lease is de leasemaatschappij binnen dit merk.

Free2Move

DS Automobiles sponsort de expositie "Een Italiaanse droom: de collectie van markies Campana" in het Louvre

7 november 2018 - Als sponsor van het Louvre ondersteunt DS Automobiles de expositie "De Italiaanse droom: de collectie van markies Campana" die vandaag voor het publiek wordt geopend.

 

Deze expositie, die tot en met 18 februari 2019 in het Louvre te zien zal zijn, biedt een uniek overzicht van de legendarische Campana-collectie, de grootste privékunstcollectie van de 19e eeuw.

DS Automobiles & Louvre: de verzameling van de Markies Campana

Fernando Costa naast DS 3 CROSSBACK in DS World Paris

23 oktober 2018 - Vanaf 26 oktober biedt DS World Paris, voor de gelegenheid omgetoverd tot een galerie voor moderne kunst, onderdak aan werken van Fernando Costa.

 

Er wordt een aantal kunstwerken van de beeldhouwer/lasser tentoongesteld, waaronder twee magistrale werken die speciaal zijn gecreëerd om de lancering van DS 3 CROSSBACK te vieren.

FERNANDO COSTA NAAST DS 3 CROSSBACK IN DS WORLD PARIS

De brandstoffen krijgen een nieuwe naam

12 oktober 2018 - Vanaf 12 oktober 2018 krijgen de brandstoffen bij tankstations nieuwe namen en labels.
In de onderstaande tabel ziet u precies wat er voor u verandert.

U kunt deze informatie ook bekijken via de MyDS App of contact opnemen met uw DS-dealer voor meer informatie.

De brandstoffen krijgen een nieuwe naam: DS helpt u op weg

Autosalon van Parijs 2018: DS 3 CROSSBACK verkozen tot "Beste Productieauto"

12 oktober 2018 - Bij zijn onthulling voor het grote publiek op de tot en met afgelopen zondag gehouden Autosalon van Parijs van 2018, is DS 3 CROSSBACK direct bij de autoliefhebbers in de smaak gevallen.


Op 12 oktober 2018 is de SUV dan ook verkozen tot de "beste productieauto" van de Autosalon van Parijs van 2018 in de door de Auto Plus, Turbo en RTL georganiseerde Grand Prix-verkiezingen.


U kunt deze informatie ook bekijken via de MyDS App of contact opnemen met uw DS-dealer voor meer informatie.

AUTOSALON VAN PARIJS 2018: DS 3 CROSSBACK VERKOZEN TOT

Autosalon van Parijs 2018

5 oktober 2018 - Beleef een unieke ervaring in de DS-ruimte op de Autosalon van Parijs die van 4 t/m 14 oktober wordt gehouden in Paris Expo Porte de Versailles.

Autosalon van Parijs 2018 - DS 3 CROSSBACK

Motoren van DS Automobiles voldoen al aan de Euro 6d-norm (WLTP) van 2020

2 augustus 2018 - De vooruitstrevende modellen van het merk DS voldoen aan de strengste emissienorm: de Euro 6d-norm die ook het strenge WLTP-testprotocol (WLTP = Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedure) omvat.

Motoren van DS Automobiles voldoen al aan de Euro 6d-norm (WLTP) van 2020

DS 7 CROSSBACK: nu leverbaar met PureTech 225 pk-benzinemotor.

26 juni 2018 - Drie maanden na introductie van DS 7 CROSSBACK wordt het model leverbaar met een benzinemotor met 225 pk, een koppel van 300 Nm en een verbruik van 5,9 liter in gecombineerde cyclus. De internationaal veelgeprezen PureTech motor biedt ook in de 225 pk-uitvoering betere prestaties, zuinigheid en rendement. Lees hier meer over de indrukwekkende prestaties van de nieuwe motorisatie, die garant staat voor het gunstigste benzineverbruik in zijn klasse.

DS 7 CROSSBACK: nu leverbaar met PureTech 225 pk-benzinemotor.

De PureTech 110 is verkozen tot motor van het jaar 2018

25 juni 2018Het succes van onze PureTech 110-motor is bekroond. Bij de 20e editie van de International Engine of the Year Awards heeft de jury voor het 4e jaar op rij onze PureTech 110-motor, die leverbaar is in onze compacte modellen DS 3 en DS 3 Cabrio, verkozen tot motor van het jaar.

DE PURETECH 110 IS VERKOZEN TOT MOTOR VAN HET JAAR 2018

Jean-Éric Vergne en André Lotterer testrijders voor DS Performance

19 juni 2018DS Performance is begonnen met de privé-testsessies ter voorbereiding op het seizoen 2018/2019 van het Formule E-kampioenschap. Jean-Éric Vergne en André Lotterer hebben als testrijders van DS Performance de eerste kilometers afgelegd in de nieuwe volledig elektrische formulewagen van DS Automobiles, op het circuit van Calafat in Spanje. DS Automobiles is de enige Franse fabrikant die volgend seizoen acte de présence zal geven in het Formule E-kampioenschap.

Jean-Éric Vergne en André Lotterer testrijders voor DS Performance

DS maakt in de toekomst alleen nog geëlektrificeerde auto's

4 mei 2018De 2018-editie van de E-Prix van Parijs die afgelopen zaterdag is verreden, vormde voor DS Automobiles de gelegenheid om de strategie van het merk voor de elektrificering van zijn modellen uit de doeken te doen.

 

Vanaf 2025 zullen alle nieuwe modellen uitsluitend in geëlektrificeerde vorm, dus met hybridetechnologie of volledig elektrisch, leverbaar zijn.

DS maakt in de toekomst alleen nog geëlektrificeerde auto's

DS X E-TENSE: Onze droom voor 2035

26 april 2018Sluit je ogen, droom weg en beeld je in hoe met nieuwe vormen, nieuwe materialen en nieuwe technologieën de luxueuze auto van de toekomst kan worden gecreëerd. De mannen en vrouwen van DS Automobiles zijn een unieke uitdaging aangegaan: het ontwerpen van een droomauto met een onovertroffen raffinement. De DS X E-TENSE is hun droom voor 2035.

DS X E-TENSE: Onze droom voor 2035

COLLECTIF DS 12 – Uniek platform voor vrije geesten

26 april 2018Met de recente lancering van DS 7 CROSSBACK markeert DS Automobiles een nieuw hoofdstuk voor het Franse merk. Geïnspireerd op de wereld van de mode en juwelen hanteert DS een onconventionele en avantgardistische werkwijze, met als ambitie om de know-how van de Franse luxe in de automotive industry terug te laten komen.

COLLECTIF DS 12 – Uniek platform voor vrije geesten

De bijdrage van DS Automobiles aan de haute cuisine van Yannick Alléno

24 april 2018Een bruisende sfeer in het Pavillon Ledoyen! Onder het toeziend oog van de medewerkers van Thierry Métroz, designdirecteur van DS, en de driesterren chef-kok Yannick Alléno, draait de nieuwe gastronomische keuken op volle toeren.

DE BIJDRAGE VAN DS AUTOMOBILES AAN DE HAUTE CUISINE VAN YANNICK ALLÉNO

Het merk DS breidt zijn activiteiten in Latijns Amerika uit

28 maart 2018Woensdag 14 maart 2018, in aanwezigheid van een publiek bestaande uit prominenten, journalisten en potentiële klanten, heeft Eric Apode (vice-president Products & Development van DS) samen met Alfonso Márquez de la Plata (algemeen directeur van de DERCO-groep) de DS Store van Bogota geopend en de DS 7 CROSSBACK aan het publiek gepresenteerd, waarbij de orderboeken voor dit model meteen zijn geopend.

Het merk DS breidt zijn activiteiten in Latijns Amerika uit

DS Automobiles wint de prijs voor het mooiste interieur met de DS 7 CROSSBACK

8 februari 2018Op 30 januari 2018, bij de openingsceremonie van het 33e Festival Automobile International, heeft Thierry Métroz, directeur Design van het merk DS, uit handen van Étienne Gernelle, CEO van het magazine Le Point, de prijs voor het mooiste interieur ontvangen voor de DS 7 CROSSBACK.

DS Automobiles wint de prijs voor het mooiste interieur met de DS 7 CROSSBACK