DE BIJDRAGE VAN DS AUTOMOBILES AAN DE HAUTE CUISINE VAN YANNICK ALLÉNO

Een bruisende sfeer in het Pavillon Ledoyen! Onder het toeziend oog van de medewerkers van Thierry Métroz, designdirecteur van DS, en de driesterren chef-kok Yannick Alléno, draait de nieuwe gastronomische keuken op volle toeren.

GRENZEN VERLEGGEN, DAT IS HET CREDO VAN DS AUTOMOBILES
Na zes maanden van ontwerp en drie maanden van bouwen is de nieuwe gastronomische keuken van het Pavillon Ledoyen een feit. Deze unieke, door DS Automobiles ontworpen keuken is voortgekomen uit de ontmoeting tussen de medewerkers van DS en de driesterren-chefkok Yannick Alléno, waarbij deze laatste de DS-medewerkers uitdaagde een keuken te ontwerpen.


Thierry Métroz, designdirecteur van het merk, ging de uitdaging aan en vroeg hiervoor Céline Venet, een enthousiaste en dynamische vrouw met ervaring in het exterieurdesign van auto's. Haar professionaliteit, nieuwsgierigheid en interesse in architectuur kwamen goed van pas bij het aansturen van dit project dat samen met de medewerkers van Yannick Alléno tot een succesvol einde werd gebracht.


"Ik had nooit durven dromen de keuken van een historisch symbool van de Franse haute cuisine te mogen ontwerpen. De goede verstandhouding met de medewerkers van het Pavillon Ledoyen was van wezenlijk belang voor het slagen van dit project. Ze boden me de mogelijkheid me volledig onder te dompelen in hun wereld, waardoor ik kon ervaren wat voor hen belangrijk of zelfs noodzakelijk is. We hadden volledig de vrije hand, maar het doel was grenzen te verleggen om zo een unieke keuken te realiseren, een keuken "by DS".", legt Céline Venet uit.

EEN AVANT-GARDISTISCHE GASTRONOMISCHE KEUKEN ONTWORPEN DOOR DS

Flanerend over de Champs-Elysées, in de buurt van het Grand Palais waar in 1955 de DS werd onthuld, kunnen voorbijgangers en klanten van het Pavillon Ledoyen nu de keukenploeg van Yannick Alléno bezig zien bij het bereiden van de meest smakelijke gerechten die klanten een unieke culinaire ervaring bieden.


Het feit dat nu door de grote ruiten van het gebouw naar binnen kan worden gekeken, zien sommigen misschien slechts als een detail, maar het is het eerste zichtbare teken van de diepgaande verandering die heeft plaatsgevonden in dit beroemde Parijse restaurant en van de ingrijpende werkzaamheden die de chef-kok in gang heeft gezet. Natuurlijk licht, een naar buiten gerichte ruimte, de natuur binnen handbereik: het zijn de bijzondere kenmerken van de nieuwe gastronomische keuken van het Pavillon Ledoyen.


Binnen vallen direct de grandeur en de lichtinval op. De blik wordt vervolgens getrokken door de moderne, bijzonder fraaie en ergonomische keuken. De rechthoekige ruimte, met een oppervlak van 60 m2, is extreem functioneel ingericht. Deze avant-gardistische keuken, voorzien van hypermoderne apparatuur, is tot in detail uitgedacht.

De verschillende werkbladen zijn gepositioneerd rondom de drie centrale eilanden, die door hun montage op poten lijken te zweven. Het middelste eiland, het kookeiland, vormt het indrukwekkende hart van de keuken. Hierin zijn een houtskoolfornuis, ovens die met draaihitte of stoom werken, grills, fornuizen, inductieplaten, bakplaten en salamandergrills ondergebracht. Bovendien biedt het plaats aan allerlei glimmend keukengerei. Er zijn veel opbergruimtes in de keuken voorzien en de brede paden zorgen ervoor dat het personeel zich gemakkelijk kan verplaatsen.

Met zijn pure lijnen, authentieke en hoogwaardige materialen, en sobere en tijdloze kleuren is deze door DS ontworpen keuken even geraffineerd als elegant en avant-gardistisch. De designkenmerken van het merk zijn op subtiele wijze terug te vinden, en niet alleen in de discreet aangebrachte DS Automobiles-logo's. Werkbladen met afgeschuinde kanten, als diamanten bewerkte hoeken van de centrale eilanden en luchtroosters waarvan de vorm is geïnspireerd door het DS-logo zorgen ervoor dat deze keuken herkenbaar is als een typisch DS-product.

EEN CREATIE VAN DS IS ALTIJD GERAFFINEERD EN ELEGANT ZIJN TIJD VOORUIT

Het raffinement, de elegantie en de moderniteit komen perfect tot uiting in de materiaalkeuze en de manier waarop de materialen zijn verwerkt. Als weerspiegeling van het in de auto-industrie gebruikte staal, domineert in de keuken het roestvast staal. Het wordt gebruikt voor de meubels en de filterplafonds en glanst op sommige meubelonderdelen als een spiegel. Een glans die sterk contrasteert met het matte uiterlijk van de buffetten. Deze zijn voorzien van mozaïeken en hun matte, antracietgrijze kleur symboliseert het vermogen van het merk DS om zijn klanten geraffineerde en herkenbare kleuren aan te bieden. Voor de werkbladen ging de keuze uit naar zwart graniet uit Zimbabwe, waarvan de kwaliteit en de diepe kleur perfect aansluiten op de wereld van DS. Deze onverslijtbare steensoort geeft de ruimte extra cachet en biedt, naast zijn extreme hardheid, een uitstekende weerstand tegen hoge temperaturen.


Om het geheel verder te verfraaien en voor een optimaal werkcomfort te zorgen heeft de verlichting extra aandacht gekregen. De directe verlichting, waarvan de richting in bepaalde zones van de keuken kan worden afgesteld, geeft een zeer wit licht dat het daglicht benadert. De indirecte achtergrondverlichting laat de pure lijnen van de meubels fraai uitkomen. Deze verlichting bestaat uit veelkleurige, variabele leds die onderling uitwisselbaar zijn. Ze geven naar keuze een champagnekleurig licht, een kleur die beide bedrijven gebruiken, of een karmijnrood licht, een favoriete kleur van het merk DS.


Een avant-gardistisch design, een hightech uitrusting, raffinement tot in de kleinste details en comfort in combinatie met veiligheid vormen de basis voor de bijzondere producten van DS Automobiles. Waarden die nu terugkomen in de door het merk ontworpen en uitgevoerde keuken van het Pavillon Ledoyen, een perfect ingerichte ruimte voor de moderne en kenmerkende kookkunst van Yannick Alléno.