FESTIVAL AUTOMOBILE INTERNATIONAL 2018:

DS AUTOMOBILES WINT DE PRIJS VOOR HET MOOISTE INTERIEUR MET DE DS 7 CROSSBACK

Op 30 januari 2018, bij de openingsceremonie van het 33e Festival Automobile International, heeft Thierry Métroz, directeur Design van het merk DS, uit handen van Étienne Gernelle, CEO van het magazine Le Point, de prijs voor het mooiste interieur ontvangen voor de DS 7 CROSSBACK.

Raffinement, elegantie, aandacht voor detail, hoogwaardige materialen, hightech uitrusting... stuk voor stuk sterke punten waarmee de DS 7 CROSSBACK een overtuigende indruk maakte op de juryleden met veelal een heel andere achtergrond dan de auto-industrie, zoals de modewereld, de architectuur, het historisch erfgoed en de pers.

 

HET INTERIEUR VAN DE DS 7 CROSSBACK


DE UNIEKE PERFECTIE VAN FRANS VAKMANSCHAP
De als wereldprimeur op de Salon van Genève van 2017 getoonde DS 7 CROSSBACK is voorzien van alle kenmerken van de designtaal en stijlcodes waaraan de DS-designers de voorgaande jaren hebben gewerkt. De designafdeling heeft al zijn knowhow gebundeld in dit model van de nieuwe generatie, dat model staat voor de stijlcodes van de toekomstige modellen van het merk DS. De rechtstreeks op de concept cars DS Divine en DS E-TENSE geïnspireerde DS 7 CROSSBACK bevestigt de identiteit, de status, het raffinement en het technologische vernuft van het merk DS.

Het chique en met zijn twee 12 inch-schermen moderne interieur heeft verschillende exclusieve kenmerken, zoals de uit kleine, parelachtige punten bestaande Point Perle-sierstiksels op het dashboard en de portierpanelen. De duurzaamheidstests (tests van de wrijvings- en schuurbestendigheid) door de teams van DS en de toeleveranciers hebben meer dan 4 jaar in beslag genomen. Een werkwijze die vandaag de dag uniek is in de autowereld.
Andere kenmerken van het vakmanschap van DS zijn de bewerking van het leder en de guillochage-techniek.


DS maakt gebruik van twee soorten leder, korrelleder en gladder nappaleder. Daar voegt het merk het exclusieve "Art Leather" aan toe: nappaleder met een patina-effect. Dit exclusieve materiaal is dankzij de toeleveranciers van DS beschikbaar gekomen voor serieproductie en is voorbehouden aan de meest geraffineerde interieurs, zoals die van de DS 7 CROSSBACK. Soms zijn het de designteams van DS die nieuwe materialen introduceren of de leveranciers laten kennismaken met nieuwe methodes. Dat is bijvoorbeeld het geval met de huiden die worden gebruikt voor het vervaardigen van de stoelen met horlogebandmotief, een exclusief stikwerk dat is gecreëerd door de meesterbekleders van het merk DS.


Een andere fraai staaltje vakmanschap: de guillochage-techniek. Bij dit procedé dat stamt uit de 16e eeuw, wordt het oppervlak van een materiaal zodanig bewerkt dat een patroon met elkaar kruisende lijnen ontstaat. Dit type decoratie, dat vanwege zijn complexiteit vrijwel uitsluitend bij luxe horloges wordt toegepast, doet nu dankzij het merk DS zijn intrede in de autowereld. Zo vindt u in het interieur van de DS 7 CROSSBACK aluminium met een geguillocheerd "Clous de Paris"-motief dat bestaat uit een patroon waarin uitgeholde lijnen kleine piramides vormen. Het "Clous de Paris"-thema is ook in andere delen van het interieur verwerkt, om nog meer stilistische eenheid en raffinement te creëren.

 

In lijn met het vakmanschap en trouw aan de designfilosofie van het merk - personalisatie - biedt de DS 7 CROSSBACK keuze uit vijf verschillende ambiances. Met deze vijf DS Inspirations kan de auto aan ieders karakter en smaak worden aangepast. De DS Inspirations zijn geïnspireerd door de stad Parijs, de bakermat van het merk DS (Bastille, Rivoli, Opéra en Faubourg), of hebben een meer sportief karakter (Performance Line).

 

Om de ambachtelijke traditie eer aan te doen zijn alle materialen (Alcantara®, korrelleder, nappaleder) voor deze DS Inspirations streng geselecteerd en tot in de kleinste details op een voorbeeldige manier verwerkt en perfect gepositioneerd. Hierdoor voelen grote oppervlakken zoals het dashboard en de portierpanelen, maar ook de middenconsole en de stoelen kwalitatief bijzonder hoogwaardig aan en worden de inzittenden omgeven door een unieke sfeer. Zoals in alle DS-modellen is het stuurwiel met leder bekleed. De aandacht voor het detail blijkt ook uit het feit dat zelfs de handgrepen en het stuurwielkussen met leder kunnen worden bekleed, een zeldzaamheid in het segment.


Afhankelijk van de geselecteerde DS Inspiration is de rolknop van het centrale scherm ingelegd met kristal of wordt de tijd weergegeven op het door de Franse horlogemaker B.R.M Chronographes exclusief voor de DS 7 CROSSBACK ontworpen B.R.M R180-klokje. Bij het starten van de motor van de DS 7 CROSSBACK komt dit prominent op het dashboard geplaatste klokje uit zijn cassette tevoorschijn door om zijn eigen as te draaien.


U kunt het bij het Hôtel des Invalides in Parijs met eigen ogen aanschouwen.


TOT 4 FEBRUARI 2018:
DE DS 7 CROSSBACK IN DE SPOTLIGHTS OP HET FESTIVAL AUTOMOBILE INTERNATIONAL
Van 31 januari t/m 4 februari 2018 krijgen alle liefhebbers van fraaie carrosserieën de kans om kennis te maken met de DS 7 CROSSBACK in de prestigieuze setting van het Hôtel des Invalides in Parijs.


In de spotlights staat de DS 7 CROSSBACK Présidentiel. Deze unieke uitvoering verbeeldt als geen ander de perfectie van Frans vakmanschap waar DS Automobiles zo aan gehecht is.
Ze hebben ook de mogelijkheid plaats te nemen in een DS 7 CROSSBACK zodat ze de DS Inspirations "Performance Line" en "Opéra" kunnen ontdekken. En om deze exclusieve ervaring te vervolmaken kunnen ze een proefrit maken met deze nieuwe SUV van het merk. Een gelegenheid om zelf te ervaren welke hoge eisen de designers, ambachtslieden, technici en ingenieurs van DS stelden voor deze eerste DS van de tweede generatie. Een generatie van geraffineerde en hightech modellen die wereldwijd verkocht zullen worden.

Het interieur van DS 7 CROSSBACK