DS MAAKT IN DE TOEKOMST ALLEEN NOG GEËLEKTRIFICEERDE AUTO'S

De 2018-editie van de E-Prix van Parijs die afgelopen zaterdag is verreden, vormde voor DS Automobiles de gelegenheid om de strategie van het merk voor de elektrificering van zijn modellen uit de doeken te doen.

Vanaf 2025 zullen alle nieuwe modellen uitsluitend in geëlektrificeerde vorm, dus met hybridetechnologie of volledig elektrisch, leverbaar zijn.

Voor DS, het Franse merk dat zijn oorsprong vindt in Parijs en deelneemt aan het Formule E-kampioenschap, vormde de E-Prix die afgelopen weekend rondom het prestigieuze Hôtel des Invalides werd verreden dé gelegenheid om de strategie van het merk voor de elektrificering van zijn modellen uit de doeken te doen.

 

DS Automobiles kondigde eerder al aan dat alle DS-modellen van de tweede generatie leverbaar zouden worden in een geëlektrificeerde uitvoering (hybride of elektrisch), maar volgens Yves Bonnefont, CEO van DS Automobiles, gaat het merk nog een stap verder: "Vanaf 2025 is elk nieuw model van DS uitsluitend nog in geëlektrificeerde vorm leverbaar. Onze ambitie is heel helder: DS moet in de segmenten waarin het merk actief is wereldwijd toonaangevend worden op het gebied van geëlektrificeerde auto's. De komst van de DS 7 CROSSBACK

 

E-TENSE 4x4 maakt al deel uit van deze strategie. Deze auto beschikt over een hybride-aandrijflijn met benzinemotor en een vermogen van 300 pk. Daarnaast onthullen we over enkele maanden de eerste 100% elektrische DS, op de Autosalon van Parijs. Een goede reden om die niet te missen!"

 

VAN HET CIRCUIT NAAR DE WEG: DE STRATEGIE VAN DS

Als vooruitstrevend merk neemt DS Automobiles al vanaf het begin deel aan de Formule E. Deze geavanceerde tak van autosport mag zich voor de komende seizoenen verheugen op de komst van nieuwe concurrerende merken. Met de DS E-TENSE FE 19, de door de autosportafdeling DS Performance ontwikkelde eenzitter van de nieuwe generatie, is DS Automobiles vanaf het seizoen 2018/2019 het enige Franse automerk dat als officieel constructeur deelneemt aan het FIA Formule E-kampioenschap.

 

Als proeftuin voor DS Automobiles speelt de Formule E een cruciale rol in de strategie voor de elektrificering van de modellen van het merk: de kennis die hierin wordt opgedaan over elektrische aandrijving gebruikt DS voor de ontwikkeling van zijn productiemodellen, van nu en van de toekomst.

De DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 zal in het najaar van 2019 op de markt komen. Deze auto beschikt over vierwielaandrijving, 300 pk en een elektrische actieradius van 50 km (WLTP-cyclus). Klanten die nu al deze uitvoering van de DS 7 CROSSBACK bestellen, kunnen gebruikmaken van een exclusief aanbod*: zij krijgen de beschikking over een DS 7 CROSSBACK PureTech 225 Grand Chic tot eind 2019 hun DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 aan hen zal worden afgeleverd.

 

Vanaf de DS 7 CROSSBACK zullen alle modellen van DS in een geëlektrificeerde uitvoering leverbaar zijn. Daarom zal DS Automobiles op de Autosalon van Parijs van 2018 vol trots de eerste 100% elektrische DS onthullen. Uiteindelijk zal vanaf 2025 elk nieuw model van DS uitsluitend in geëlektrificeerde vorm (hybride, elektrisch of allebei) leverbaar zijn.

 

* Uitsluitend in Frankrijk.