JEAN-ÉRIC VERGNE EN ANDRÉ LOTTERER TESTRIJDERS VOOR DS PERFORMANCE

DS Performance is begonnen met de privé-testsessies ter voorbereiding op het seizoen 2018/2019 van het Formule E-kampioenschap. Jean-Éric Vergne en André Lotterer hebben als testrijders van DS Performance de eerste kilometers afgelegd in de nieuwe volledig elektrische formulewagen van DS Automobiles, op het circuit van Calafat in Spanje. DS Automobiles is de enige Franse fabrikant die volgend seizoen acte de présence zal geven in het Formule E-kampioenschap.

Jean-Éric Vergne en André Lotterer

DS Performance, sinds 2015 aanwezig in het Formule E-kampioenschap, bereidt zich voor op de revolutie die dit kampioenschap aan het einde van dit jaar zal doormaken. Om het vijfde seizoen van het meest avant-gardistische autosportkampioenschap in te luiden onthult de Franse fabrikant de DS E-TENSE FE 19, een volledig elektrische formulewagen die zonder pitstop de volledige afstand van een E-Prix kan afleggen.


Dankzij innovatieve technische oplossingen en interactie met de ontwikkelingsteams van de toekomstige geëlektrificeerde modellen van het merk, beschikt de DS E-TENSE FE 19 over een motor met een vermogen van 250 kW, een tractiebatterij van 54 kWh, een nieuw remsysteem en een energieterugwincapaciteit van 250 kW.


Om samen met het team van DS Performance bij te dragen aan het ontwikkelingsprogramma van de nieuwe auto, hebben Jean-Éric Vergne en André Lotterer de auto getest op het circuit van Calafat in Spanje.


Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: "Ons Formule E-programma is bijzonder intensief. Terwijl we dit seizoen 2017/2018 nog strijden om de overwinning en de titels, gaan onze technische teams door met de ontwikkeling van de DS E-TENSE FE 19. De keuzes die we tijdens het ontwerp van onze nieuwe volledig elektrische formulewagen hebben gemaakt, zijn tijdens de eerste tests bevestigd. We beginnen nu met de finetuning van de verschillende componenten. Hiervoor hebben we ervaren en snelle coureurs nodig. En wie is dan een betere keuze dan de coureur die aan kop gaat in het kampioenschap? De ervaringen van de coureurs zijn bijzonder positief en bevestigen dat we op de goede weg zijn."


Jean-Éric Vergne: "Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om te testen met de DS E-TENSE FE 19. In de Formule E breng je maar relatief weinig tijd achter het stuur door. Het is dus belangrijk om elke gelegenheid om te rijden te baat te nemen. Aangezien het team waarvoor ik momenteel rijd niet als constructeur is ingeschreven, ontwikkelen we zelf geen formulewagen van de nieuwe generatie. Ik kon dan ook geen nee zeggen tegen het aanbod van DS Performance om hun toekomstige auto te testen."


André Lotterer: "De DS E-TENSE FE 19 rijdt fabelachtig goed. Ik kan niet wachten om weer achter het stuur plaats te nemen. Niet alleen heeft de auto veel meer grip, hij heeft ook veel meer vermogen. Ik ben benieuwd naar de feitelijke prestatietoename. Maar ik weet zeker dat de rondetijden flink omlaag zullen gaan. Ik wil DS Performance bedanken voor de mogelijkheid om deze formulewagen van de nieuwe generatie te testen."

 

De deelname aan het Formule E-kampioenschap sluitaan op de politiek van elektrificatie waar DS Automobiles sterk op inzet. De DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 is het eerste model dat aangeboden zal worden met een benzinemotor en twee elektromotoren die een gecombineerd vermogen van 300 pk leveren. De eerste volledig elektrische auto van DS zal op de komende Parijse autosalon worden onthuld. En vanaf 2025 zullen alle nieuwe DS'en (deels) elektrisch aangedreven zijn.