Elektrisch rijden volgens DS

DS modellen bij de Pyramide van het Louvre

Gedreven door durf en innovatie werken wij aan de ontwikkeling van volledig elektrisch aangedreven auto's. Reeds in 2012 introduceerden wij de innovatieve DS 5 Hybrid 4x4, die een hybride aandrijflijn combineerde met HDi-dieseltechnologie. Daarnaast zijn we sinds 2014 actief in de Formule E, het eerste wereldkampioenschap voor volledig elektrische formulewagens. Hierin kunnen onze ingenieurs de lat voor deze technologie van de toekomst steeds hoger leggen. Op basis van de experimentele techniek die op de circuits is gebruikt, is de DS E-TENSE concept car ontstaan. Deze sportieve coupé met het karakter van een Gran Turismo is voorzien van een volledig elektrische aandrijving met twee motoren.

 

 

Onze ambitie is om u te laten profiteren van de knowhow die wij op het gebied van elektrische aandrijving hebben opgedaan. Die ambitie wordt realiteit met de komst van het "E-Tense"-gamma, ons nieuwe gamma modellen met elektrische aandrijving. Het eerste model daarvan is de DS 7 CROSSBACK E-Tense 4x4, de eerste plug-in hybrideauto van DS.

DS E-TENSE

Avant-gardistisch design en geavanceerde technologie

DS E-TENSE design detail portier
DS E-TENSE design voorzijde
DS E-TENSE vooraanzicht

Met zijn twee elektromotoren die een totaal vermogen van 402 pk loslaten op de achterwielen combineert de DS E-TENSE topprestaties met respect voor het milieu. De DS E-TENSE is voorzien van een lithium-ion-batterijpakket die goed is voor een actieradius van 310 km en kan een topsnelheid van 250 km/h bereiken (op het circuit) zonder enige uitstoot van schadelijke stoffen.