DOORGAAN

DE PLUG-IN HYBRIDE VOLGENS DS

Bij onze E-TENSE plug-in hybride-aandrijflijnen zorgt de combinatie van een benzinemotor en één of twee elektromotoren voor vermogen en souplesse. Bovendien is de auto extra geruisloos, accelereert hij dynamisch en stoot hij weinig en in de elektrische modus zelfs helemaal geen schadelijke stoffen uit.
DS 4
Upgrade to French class
DS 4
Upgrade to French class
PLUG-IN HYBRIDE
DS 7
Refinement is a journey
DS 7
Refinement is a journey
PLUG-IN HYBRIDE
DS 9
The power of elegance
DS 9
The power of elegance
PLUG-IN HYBRIDE
DS 3
The art of refinement
DS 3
The art of refinement
100% ELEKTRISCH

DE VOORDELEN VAN EEN GEËLEKTRIFICEERDE AUTO

Geruisloosheid en rijcomfort

Wanneer u met onze plug-in hybrideauto's rijdt, ervaart u geruisloos en soepel rijden in optima forma. Bij het overschakelen op de Electric-modus gaat achter de voorruit een cyaankleurige led branden om van buitenaf zichtbaar te maken dat de auto elektrisch rijdt.

Speciale services voor de E-TENSE-uitvoeringen

De via uw smartphone of het touchscreen van uw DS te gebruiken services van DS Automobiles maken het gebruik van uw auto nog gemakkelijker, bijvoorbeeld om een laadpunt te vinden, het opladen te programmeren of een wallbox bij u thuis te laten installeren.

CO2-uitstoot

Onze E-TENSE plug-in hybride-aandrijflijn garandeert een lage CO2-uitstoot en een dito brandstofverbruik: vanaf 30 g CO2/km en 1,4 l/100 km (afhankelijk van het model). Zo kunt u ook in steden rijden als er beperkende maatregelen gelden voor auto's met een verbrandingsmotor.

KRACHT EN SOUPLESSE

Rijmodi

Onze plug-in hybrideauto's bieden u de keuze uit vier rijmodi:

 

In de standaard ingeschakelde Hybrid-modus wordt uw auto afhankelijk van de omstandigheden elektrisch of door de benzinemotor aangedreven. In deze modus wordt zowel in stadsverkeer als op de snelweg optimaal gebruikgemaakt van de elektrische aandrijving.

 

 De Zero Emission-modus is ideaal voor het rijden in de stad. In deze modus kunt u meer dan 65 km (WLTP¹-cyclus, afhankelijk van het model) rijden zonder ook maar een druppel benzine te verbruiken. Door de totale stilte aan boord in combinatie met een fenomenale respons op het gaspedaal ervaart u nieuwe sensaties.

 

 Activeer de Sport-modus om al het potentieel van uw DS E-TENSE te benutten. De verbrandingsmotor levert zijn volle vermogen, geassisteerd door de elektromotor(en). De indrukwekkende acceleraties en tussensprints staan garant voor ongekend rijplezier.

 

 De 4x4- of 4WD-modus (bij de E-TENSE 4x4) zorgt voor extra tractie bij bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden of op moeilijk begaanbaar terrein. Het vermogen van de verbrandingsmotor en de elektromotoren wordt gelijkmatig over de vier wielen van de auto verdeeld, zodat de grip altijd optimaal is op een nat wegdek, in modder of sneeuw, op bochtige wegen enzovoort.

Regeneratief remmen

Met de kennis die we hebben opgedaan door onze met twee dubbele wereldtitels bekroonde deelname aan de Formule E, hebben we verschillende innovaties ontwikkeld. Eén daarvan is het regeneratieve remsysteem. Tijdens het vaart minderen zorgt dit systeem voor een remmende werking (zoals het afremmen op de motor bij een auto met verbrandingsmotor), waarbij de bewegingsenergie wordt omgezet in elektriciteit waarmee het accupakket van uw auto wordt opgeladen.

 

Deze functie kan met één druk op de knop van de selectiehendel worden ingeschakeld.

eSave-functie

Met de eSave-functie kunt u in het accupakket opgeslagen elektrische energie achter de hand houden om op een later moment tijdens de rit tot wel 30 km volledig elektrisch te kunnen rijden. Ideaal wanneer u van plan bent naar een stad met een milieuzone te rijden.

 

Op de kaart op het grote touchscreen worden in real time de actieradius van de auto in de volledig elektrische modus en de laadpunten in de omgeving aangegeven.

FISCALE VOORDELEN

Korting op BPM en motorrijtuigenbelasting

Met een plug-in hybrideauto betaalt u minder BPM door de lagere CO2-uitstoot ten opzichte van een vergelijkbare benzine- of dieselmotor.

Tevens ontvangt u tot en met 2024 voor een plug-in hybrideauto, met een CO2-uitstoot tot 50 gram, 50% korting op de motorrijtuigenbelasting.

Bereken de actieradius

Stel hieronder de gegevens in om uw werkelijke actieradius te ontdekken

OPLADEN

Altijd het juiste moment om op te laden

Er zijn verschillende mogelijkheden om het accupakket van uw geëlektrificeerde auto op te laden. De voor het opladen benodigde tijd is afhankelijk van de oplaadmethode die u kiest.

 

U kunt de auto bijvoorbeeld 's nachts thuis en overdag bij uw werk opladen. Bij langere ritten kunt u voor het opladen gebruikmaken van een snellaadstation en gelijk even de benen strekken. U kunt dan in 30 minuten 80% van de maximale actieradius "tanken".

Een laadoplossing die aansluit op uw behoeften

Samen met partnerbedrijf ENGIE zorgt DS Automobiles voor een laadpuntinstallatie op maat voor particuliere of zakelijke klanten.

MyDS App

Informatie over de actieradius

Via de MyDS App kunt u in real time de actieradius van uw plug-in hybrideauto checken. Tijdens het opladen kunt u via de app ook de laadsnelheid en de duur van het laden volgen.

Laden op afstand

Via de desbetreffende functie van de MyDS App kunt u ook op afstand het laden van de auto starten of programmeren. Dit biedt u de mogelijkheid om de auto tijdens de daluren op te laden.

Op afstand aan te sturen voorverwarming/-koeling

Via de instelling van de voortemperatuurregeling van het interieur kunt u de voorverwarming of voorkoeling van uw auto programmeren. Deze functie biedt extra comfort en heeft bovendien geen effect op de actieradius van uw auto als hij tijdens het laden van uw auto wordt gebruikt.