DE PLUG-IN HYBRIDE VOLGENS DS

DS Automobiles heeft elektrificatie centraal gesteld in haar strategie. Sinds 2019 wordt ons modelgamma steeds verder geëlektrificeerd gamma, een strategie die soepele mobiliteit garandeert in een wereld met steeds strengere regelgeving voor autogebruik, vooral in stadscentra.

De combinatie van benzine en elektrisch rijden in onze E-TENSE hybride motoren staat garant voor de perfecte balans tussen kracht en flexibiliteit. De elektromotor zorgt voor weinig tot geen uitstoot(i) Nul uitstoot bij de uitlaat (in de gebruiksfase)  en biedt een stille en dynamische start.
Onze hybride modellen
Ervaar complete vrijheid met de hybride modellen van DS Automobiles. Onze hybride motoren zijn leverbaar voor de compacte DS 3 SUV en DS 4 hatchback. Daarnaast zijn er plug-in hybrid modellen van de DS 4, DS 7 en DS 9.
DS 4
Upgrade to French class
DS 4
Upgrade to French class
HYBRID & PLUG-IN HYBRID
DS 7
Refinement is a journey
DS 7
Refinement is a journey
PLUG-IN HYBRIDE
DS 9
The power of elegance
DS 9
The power of elegance
PLUG-IN HYBRIDE
DS 3
The art of refinement
DS 3
The art of refinement
HYBRID

De voordelen van een hybride voertuig
136 PK VERMOGEN
& tot 116 g CO2 -uitstoot/ km
RIJD TOT 50% VAN HET STADSVERKEER 100% ELEKTRISCH,
tot een snelheid van 30 km/u(i)De elektrische actieradius varieert afhankelijk van het laadniveau, rijstijl en de weersomstandigheden. 
OPLADEN VIA HET REGENERATIEVE REMSYSTEEM
& zonder laadstekker
15 TOT 20% BRANDSTOFBESPARING(i) Gemiddeld, vergeleken met een brandstofmotor. De brandstofbesparing varieert afhankelijk van de rijstijl en de weersomstandigheden. 
afhankelijk van het model en tot 40% in het stadsverkeer
HYBRIDE: een nieuwe generatie motortechnologie

Dankzij de nieuwste generatie benzinemotoren en een zelfopladende elektromotor tijdens bepaalde rijfasen, bieden de DS 3 en DS 4 HYBRID meer vrijheid, zonder de noodzaak van een laadpunt. Daarnaast zijn de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik lager met, afhankelijk van het model, besparingen van 15 tot 20% en in het stadsverkeer tot zelfs 40%.(i) Gemiddeld, vergeleken met een brandstofmotor. De brandstofbesparing varieert afhankelijk van de rijstijl, de weersomstandigheden en het gekozen DS 3- of DS 4-model.  

De DS 4 HYBRID profiteert van:

  • een PureTech-benzinemotor
  • een elektromotor
  • een 48V Li-ion-batterijpakket
  • een startmotor met tandriem en transmissie met dubbele koppeling.

Bij lage snelheid en op korte afstanden schakelen de DS 3 en DS 4 HYBRID over op 100% elektrisch rijden zonder CO2-uitstoot waarmee u meer dan 50% van de stadskilometers volledig elektrisch kunt afleggen(i) De elektrische actieradius varieert afhankelijk van het laadniveau, rijstijl en de weersomstandigheden .

Het comfort van transparante technologie
Een HYBRID-motor combineert twee verschillende energiebronnen voor opmerkelijk rijcomfort en een hoge efficiëntie: de eerste meters worden geruisloos en zonder CO2-uitstoot(i) Nu uitstoot bij de uitlaat (in de gebruiksfase)  afgelegd door uitsluitend gebruik te maken van elektrische energie, vervolgens neemt de benzinemotor de aandrijving over.

De mogelijkheid om alleen op elektrische energie te rijden, betekent dat de auto in stilte rijdt voor ongeëvenaard comfort. De stilte wordt in de stad gecompenseerd door een zacht geluid (AVAS) dat klinkt wanneer de auto met een snelheid tot 30 km/u voorbijrijdt om voetgangers en andere weggebruikers te waarschuwen.

Onderweg zorgt de combinatie van benzine- en elektromotor voor meer efficiëntie en flexibiliteit. De elektromotor levert extra koppel bij lage toerentallen en, bij een snelle acceleratie, extra vermogen voor betere prestaties en een lager brandstofverbruik.

Het HYBRID-systeem is ontworpen voor stressvrije rijervaringen. De accu wordt dankzij de benzinemotor automatisch opgeladen terwijl u rijdt, zonder kabels om aan te sluiten en zonder wachttijd. Omdat de vertragingsfases automatisch worden beheerd om energie terug te winnen, wordt het gebruik van het mechanische remsysteem ook sterk verminderd, waardoor ook de uitstoot van fijnstof aanzienlijk afneemt.
Ondersteuning van de bestuurder voor maximale efficiëntie
Achter het stuur, waar de overgang van benzinemotor naar elektromotor haast ongemerkt gaat, ziet u op het digitale instrumentenpaneel dat u elektrisch rijdt dankzij de blauwe snelheidsweergave. Hier wordt ook de energiestroom weergegeven, evenals de status en het laadniveau van het batterijpakket. Het percentage van de elektrisch verreden afstand wordt eveneens op het display weergegeven en aan het eind van de rit.  

Om de bestuurder optimaal te ondersteunen tijdens de kennismaking met het hybride systeem, krijgt iedere klant een korte training voor de DS 3 HYBRID en DS 4 HYBRID die specifiek gericht is op het verbruik. Hiermee stellen we iedere bestuurder in staat om het rijcomfort en de efficiëntie te maximaliseren.
De voordelen van een plug-in hybrid voertuig
Vermogen tot 360 pk
met vierwielaandrijving (afhankelijk van het model)
TOEGANG TOT MILIEUZONES 100% ELEKTRISCHE ACTIERADIUS
Tot 65 KM in de gecombineerde WLTP-cyclus
Elektrisch laden
is goedkoper dan brandstof

Geruisloosheid en rijcomfort

In onze plug-in hybride modellen ervaart u totale stilte en een flexibele rijervaring.

Exclusieve diensten voor plug-in hybrid modellen

Ervaar met uw smartphone of auto van diensten van DS Automobiles die uw dagelijks leven eenvoudiger maken: zoek snel het dichtstbijzijnde laadpunt, plan een laadsessie of laat thuis een wallbox installeren.

Dankzij de Geofencing-functionaliteit schakelt uw plug-in hybrid automatisch over naar de elektrische modus als u een milieuzone inrijdt en behoudt u ongehinderd toegang tot de binnenstad.

CO2-uitstoot

Dankzij de plug-in hybrid motor combineren onze auto's lage uitstoot met een verminderd brandstofverbruik: van 30g/km CO₂-uitstoot tot 1.3 l/100km brandstofbesparing (afhankelijk van het model). Hierdoor behoudt u ook toegang to milieutzones.

KRACHT EN SOUPLESSE

Rijmodi

Onze plug-in hybrideauto's bieden u de keuze uit vier rijmodi:

 

In de standaard ingeschakelde Hybrid-modus wordt uw auto afhankelijk van de omstandigheden elektrisch of door de benzinemotor aangedreven. In deze modus wordt zowel in stadsverkeer als op de snelweg optimaal gebruikgemaakt van de elektrische aandrijving.

 

 De Zero Emission-modus is ideaal voor het rijden in de stad. In deze modus kunt u meer dan 65 km (WLTP¹-cyclus, afhankelijk van het model) rijden zonder ook maar een druppel benzine te verbruiken. Door de totale stilte aan boord in combinatie met een fenomenale respons op het gaspedaal ervaart u nieuwe sensaties.

 

 Activeer de Sport-modus om al het potentieel van uw DS E-TENSE te benutten. De verbrandingsmotor levert zijn volle vermogen, geassisteerd door de elektromotor(en). De indrukwekkende acceleraties en tussensprints staan garant voor ongekend rijplezier.

 

 De 4x4- of 4WD-modus (bij de E-TENSE 4x4) zorgt voor extra tractie bij bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden of op moeilijk begaanbaar terrein. Het vermogen van de verbrandingsmotor en de elektromotoren wordt gelijkmatig over de vier wielen van de auto verdeeld, zodat de grip altijd optimaal is op een nat wegdek, in modder of sneeuw, op bochtige wegen enzovoort.

Regeneratief remmen

Met de kennis die we hebben opgedaan door onze met twee dubbele wereldtitels bekroonde deelname aan de Formule E, hebben we verschillende innovaties ontwikkeld. Eén daarvan is het regeneratieve remsysteem. Tijdens het vaart minderen zorgt dit systeem voor een remmende werking (zoals het afremmen op de motor bij een auto met verbrandingsmotor), waarbij de bewegingsenergie wordt omgezet in elektriciteit waarmee het accupakket van uw auto wordt opgeladen.

 

Deze functie kan met één druk op de knop van de selectiehendel worden ingeschakeld.

eSave-functie

Met de eSave-functie kunt u in het accupakket opgeslagen elektrische energie achter de hand houden om op een later moment tijdens de rit tot wel 30 km volledig elektrisch te kunnen rijden. Ideaal wanneer u van plan bent naar een stad met een milieuzone te rijden.

 

Op de kaart op het grote touchscreen worden in real time de actieradius van de auto in de volledig elektrische modus en de laadpunten in de omgeving aangegeven.

Bereken de actieradius

Stel hieronder de gegevens in om uw werkelijke actieradius te ontdekken

OPLADEN

Altijd het juiste moment om op te laden

Er zijn verschillende mogelijkheden om het accupakket van uw geëlektrificeerde auto op te laden. De voor het opladen benodigde tijd is afhankelijk van de oplaadmethode die u kiest.

 

U kunt de auto bijvoorbeeld 's nachts thuis en overdag bij uw werk opladen. Bij langere ritten kunt u voor het opladen gebruikmaken van een snellaadstation en gelijk even de benen strekken. U kunt dan in 30 minuten 80% van de maximale actieradius "tanken".

Een laadoplossing die aansluit op uw behoeften

Samen met partnerbedrijf ENGIE zorgt DS Automobiles voor een laadpuntinstallatie op maat voor particuliere of zakelijke klanten.

MyDS App

Informatie over de actieradius

Via de MyDS App kunt u in real time de actieradius van uw plug-in hybrideauto checken. Tijdens het opladen kunt u via de app ook de laadsnelheid en de duur van het laden volgen.

Laden op afstand

Via de desbetreffende functie van de MyDS App kunt u ook op afstand het laden van de auto starten of programmeren. Dit biedt u de mogelijkheid om de auto tijdens de daluren op te laden.

Op afstand aan te sturen voorverwarming/-koeling

Via de instelling van de voortemperatuurregeling van het interieur kunt u de voorverwarming of voorkoeling van uw auto programmeren. Deze functie biedt extra comfort en heeft bovendien geen effect op de actieradius van uw auto als hij tijdens het laden van uw auto wordt gebruikt.

FISCALE VOORDELEN

Korting op BPM en motorrijtuigenbelasting

Met een plug-in hybrideauto betaalt u minder BPM door de lagere CO2-uitstoot ten opzichte van een vergelijkbare benzine- of dieselmotor.

Tevens ontvangt u tot en met 2024 voor een plug-in hybrideauto, met een CO2-uitstoot tot 50 gram, 50% korting op de motorrijtuigenbelasting.