DOORGAAN

BERLINES

Met onze berlines beleeft u eersteklas rijplezier.
Een elegant design en een geraffineerd silhouet: de DS 9 E-TENSE en DS 4 weten u als geen ander in de watten te leggen.
DS 4
De 5-deurs DS 4 is een elegante auto met een aerodynamische lijn die even goed in de stad als op de snelweg tot zijn recht komt. Deze compacte berline is leverbaar met een Plug-in Hybrid-aandrijflijn en benzine- en dieselmotoren met vermogens van 130 tot wel 225 pk. U kunt bij de DS 4 kiezen uit verschillende uitrustingsniveaus en interieurs. Bovendien zijn er unieke personaliseringsmogelijkheden, met name met betrekking tot de velgen. Ontdek ook de technologische innovaties die extra rijcomfort en veiligheid bieden: semi-autonoom rijden, Night Vision-systeem dat voetgangers detecteert, enz.
DS 9 E-TENSE
Ontdek de nieuwe DS 9 E-TENSE, een sedan die als geen ander binnen 5 meter lengte elegantie met comfort weet te verenigen. De DS 9 E-TENSE is altijd standaard voorzien van een automatische transmissie. De DS 9 E-TENSE heeft een elegant interieur waarin hoogwaardige materialen zijn verwerkt en waarin u beschikt over de beste comfortvoorzieningen: stoelen met verwarming, massagefunctie en ventilatie. Profiteer ook van het high-end Focal Electra®-hifisysteem dat met zijn innovatieve technologieën voor een unieke luisterervaring zorgt.
MEER INFORMATIE OVER DE BERLINES
BEKIJK ONZE FAQ
Wat is een berline?
De naam van deze carrosserievorm is afgeleid van de Duitse hoofdstad Berlijn, waar de eerste berlines, toen nog koetsen, werden gebouwd. Een berline is een lage auto van gemiddeld formaat. Hij is tussen de 4 en 5 meter lang, beschikt over 4 portieren en biedt plaats aan minimaal 4 personen. Een berline is een veelzijdige auto die prima geschikt is voor lange ritten en dankzij zijn ruime interieur ook voor vakantiereizen met het gehele gezin.
Waarom een berline kopen?

Een berline is het schoolvoorbeeld van een auto die klasse uitstraalt en voorzien is van de nieuwste technologieën die de bestuurder een geweldige rijervaring bieden. In een berline genieten de bestuurder en de passagiers van een veilig en comfortabel rijgedrag. Veel taxibedrijven kiezen voor een berline.

De DS 9 E-TENSE van DS Automobiles is zo'n berline. Hij is voorzien van stoelen met verwarming, ventilatie en een massagefunctie voor optimaal comfort, zowel voor- als achterin. De geraffineerde materialen in het interieur versterken de elegante uitstraling van deze auto.

Berline met two-box of three-box-design: wat zijn de verschillen?

De berline kent twee verschillende carrosserievormen: two-box of three-box. 


Three-box berline
De carrosserie van deze berlines bestaat uit drie afzonderlijke delen: motorruimte, interieur en bagageruimte. Deze carrosserievorm heeft geen achterklep maar een kofferdeksel. 

Two-box berline
Bij een two-box berline bestaat de carrosserievorm uit twee afzonderlijke delen: de motorruimte en het interieur dat één optisch geheel vormt met de bagageruimte. Auto's met deze carrosserievorm hebben een achterklep waarin de achterruit is opgenomen. Dit is het meest voorkomende type berline.

Welke verschillende soorten berlines bestaan er?
Grote berline
Vanwege zijn goede wegligging is de grote berline bij uitstek een reisauto waarmee je in alle comfort honderden kilometers kunt afleggen. Deze auto's, vaak met een lengte van tegen de 5 meter, beschikken over een ruim en comfortabel interieur. En de royale lengte garandeert ook een grote bagageruimte. 

Compacte berline
De compacte berline kan tussen de compacte hatchback en de grote berline worden gepositioneerd. In tegenstelling tot een three-box berline beschikt een compacte two-box berline over een grote, vrij verticaal geplaatste achterklep. De veelzijdigheid van deze auto maakt hem even geschikt voor stadsverkeer als voor lange snelwegritten.
Een nieuwe berline kopen: welke motoruitvoering past bij u?

Bij de aankoop van een nieuwe berline kunt u kiezen tussen een verbrandingsmotor of een elektrische aandrijflijn. Benzine- en dieselauto's hebben als voordeel dat hun actieradius groter is dan die van een elektrische auto. Maar een EV is op zijn beurt weer voordeliger in het gebruik en milieuvriendelijker.

 

Bij DS Automobiles kunt u voor een nieuwe berline kiezen uit modellen met een benzine- of dieselmotor, maar ook uit plug-in hybride-uitvoeringen. Allemaal worden ze geleverd met een automatische transmissie. Het voordeel van de plug-in hybrideauto is dat hij een verbrandingsmotor combineert met een elektromotor. Daardoor is hij niet alleen zuinig, maar beschikt hij ook over een grote actieradius.  U kunt ook kiezen uit een scala aan motorvermogens: van 130 tot 360 pk.