DS E-TENSE PERFORMANCE

Raffinement tekent de toekomst.

De Formule E als blauwdruk voor onze toekomstige modellen  

De DS E-TENSE PERFORMANCE vormt met zijn aerodynamische design en op onze zeges in de Formule E geïnspireerde technologieën de blauwdruk voor de nieuwe generatie E-TENSE-modellen. Deze 100% elektrische conceptcar, die de link vormt tussen de Formule E en onze toekomstige creaties, opent de weg naar de toekomst van de supercar.

Een blik op de toekomst van elektrisch rijden

De DS E-TENSE PERFORMANCE is veel meer dan alleen een conceptcar. Hij geeft u alvast een idee van de toekomst van ons E-TENSE-gamma. Deze supercar is voor de ingenieurs van DS Automobiles een rijdend laboratorium voor de analyse, ontwikkeling en vervaardiging van nieuwe componenten die later in onze modellen zullen worden toegepast.

Een high performance technologisch laboratorium

De door onze Formule E-rijders in de praktijk geteste DS E-TENSE PERFORMANCE is voorzien van een geavanceerd systeem dat bij deceleratie energie terugwint voor het 600 kW sterke accupakket. Daarmee accelereert hij in een duizelingwekkende 2 seconden van 0 naar 100 km/h. 
De DS E-TENSE PERFORMANCE levert via zijn twee elektromotoren een vermogen van tot wel 815 pk aan zijn vier aangedreven wielen.  
De technologische innovaties van het onderstel, de aandrijflijn en het accupakket staan centraal in de ontwikkeling van de elektrische auto van de toekomst. 

De nieuwe visie van DS Automobiles 

Net als onze eerdere conceptcars geeft de DS E-TENSE PERFORMANCE een nieuwe interpretatie van de designtaal van het merk voor de 100% elektrische generatie. De overgangskleur met scarabee-effect verandert afhankelijk van de lichtval op de aerodynamisch gelijnde vormen. De contrasterende motorkap, de nieuwe lichtsignatuur die wordt versterkt door de DS Wings en het driedimensionale verlichte DS-logo vormen een indrukwekkende voorbode van onze toekomstige creaties. In het interieur is het design van het stuurwiel en de kuipstoelen geïnspireerd op de Formule E om een uiterste stuurprecisie te garanderen. De 21 inch-velgen dragen dankzij de unieke inzetstukken bij aan de aerodynamica.  

De toekomst van de auto

De conceptcar DS Aero Sport Lounge

Een avant-gardistisch design, een uniek uiterlijk, dromen die werkelijkheid worden: concept cars zijn echte kunstwerken.

De conceptcar DS X E-Tense

Een opwindende en gepassioneerde auto met een ontwerp zo licht als een veertje, zo stil als een zuchtje adem voor adembenemende prestaties.