MILIEUBELEID

Onze inzet voor duurzame mobiliteit

Onze inzet voor een duurzame ontwikkeling van mobiliteit heeft tot doel de uitstoot van broeikasgassen te beperken, natuurlijke hulpbronnen te beschermen en ervoor te zorgen dat mensen op een meer milieuvriendelijke manier omgaan met mobiliteit.
 
DE STELLANTIS-GROEP
Op weg naar een nieuw tijdperk

De Stellantis-groep is precies ontstaan op het moment dat de wereld van bedrijven, waaronder ook autofabrikanten, ging verwachten dat zij lieten zien waartoe zij qua innovatie op het gebied van duurzame producten en diensten in staat zijn.

Innovatie en samenwerking vormen de sleutel om tot doeltreffende oplossingen in de strijd tegen de opwarming van de aarde te komen. Stellantis heeft die verwachting begrepen en heeft in haar strategische plan Dare Forward reeds aangekondigd in 2038 volledig CO2-neutraal te willen zijn, "from well to wheel" en inclusief de gehele bevoorradingsketen. Daarmee wordt Stellantis in de auto-industrie toonaangevend in de strijd tegen de klimaatverandering. We hebben ons tot doel gesteld in 2030 al 50% minder CO2 uit te stoten dan in 2021.

De klimaatcrisis vereist een gezamenlijke en innovatieve aanpak. Als "Tech Mobility Company" is Stellantis er klaar voor om een voortrekkersrol te spelen als het gaat om het aangaan van een van de grootste en meest urgente uitdagingen van dit tijdperk.

DUURZAAMHEID
Duurzame ontwikkeling, al vanaf het ontwerp
Als antwoord op de milieu-uitdagingen van deze tijd verplichten wij ons het milieu gedurende het gehele productieproces zo min mogelijk te belasten. DS Automobiles gebruikt waar mogelijk bij voorkeur gerecyclede producten. Ons team van recyclingspecialisten stelt alles in het werk om u materialen van een maximale kwaliteit te bieden die bestand zijn tegen de zwaarste thermische en mechanische belastingen, zodat u optimaal van uw DS kunt genieten.
 
Geïntegreerde productverantwoordelijkheid
Ontwikkeling en ontwerp
  • Levenscyclus-assessments
  • Selectie van milieuvriendelijke materialen
Productie
  • Gebruik van gerecyclede materialen
Gebruik
  • Beheer en verwerking van afvalstoffen bij de dealer
  • Vervangingsonderdelen
Inname
  • Inname van de auto
  • Verwijderen van schadelijke stoffen en demontage van onderdelen
  • Europese richtlijn ELV
VOOR MEER INFORMATIE
Recycling
Al vanaf de oprichting van het merk past DS Automobiles gerecyclede materialen toe en het gebruik ervan neemt alsmaar toe.
Verbruik onder praktijkomstandigheden
Bereken het gemiddelde verbruik van uw auto