DOORGAAN

SUV'S EN CROSSOVERS

SUV, CROSSOVER, compacte SUV: elk model kenmerkt zich door innovatief design en vooruitstrevende technologieën.
Een unieke en opvallende lichtsignatuur en een imposant en gedurfd voorkomen dat de auto een veilige en luxueuze uitstraling geeft: zo moet een topklasseauto eruitzien volgens DS.
DS 7
Als u van nieuwe auto-ervaringen houdt, ervaar de weg dan anders aan het stuur van de DS 7, dankzij zijn twee brede 12" schermen, DS NIGHT VISION, dat een uitzonderlijk zicht 's nachts biedt, en DS DRIVE ASSIST, dat automatisch uw snelheid regelt op basis van de auto voor u en u op de juiste rijstrook houdt.
DS 3
De DS 3 is een echte topauto die u uitnodigt om te genieten van comfort en sereniteit op al uw reizen. Deze compacte SUV is ontworpen om een innovatieve en intense rijervaring te bieden, waarbij elke kilometer een reis voor de zintuigen is.

MEER INFORMATIE OVER DE SUV'S

BEKIJK DE FAQ OVER ONZE SUV'S
Wat is een SUV?
SUV is de afkorting van Sport Utility Vehicle. Deze benaming wordt meestal gebruikt voor auto's die hoger op de wielen staan dan een conventionele hatchback, stationwagon of sedan. Hierdoor bieden ze een beter zicht op de weg en kunnen ze op onverharde paden gemakkelijker uit de voeten.
Wat is het verschil tussen een SUV en een crossover?
Het verschil is te vinden in het design en in de gebruiksmogelijkheden: een SUV is ruimer en kan op dat vlak de concurrentie met gezinsauto's zoals een MPV uitstekend aan. De term crossover wordt gewoonlijk gebruikt voor compactere auto's waarvan de gebruiksmogelijkheden grotendeels overeenkomen met die van een compacte hatchback.
Hoe kiest u het juiste model SUV?

Grote SUV's

Als u op zoek bent naar een ruime SUV voor uw gezin, voldoet een grote SUV van DS Automobiles aan al uw verwachtingen. Deze auto's bieden comfortabel plaats aan tot wel 5 inzittenden. Grote SUV's kunnen tot wel 5 meter lang zijn; ze beschikken dan ook over een ruim interieur en een grote bagageruimte. Bij DS Automobiles is de Nieuwe DS 7 E-TENSE het schoolvoorbeeld van een imposante en geraffineerde SUV. DS Automobiles voorziet dit model van stoelen die van hoogwaardige materialen zijn gemaakt, zodat comfort van hoog niveau verzekerd is.

 

Compacte SUV'S

Een compacte SUV biedt de voordelen van een SUV in een kleiner formaat auto. Ook dit type SUV, met een lengte van maximaal 4,60 m, kenmerkt zich door een hoge zitpositie. Een compacte SUV is vanzelfsprekend zuiniger dan zijn grotere broer en is met zijn kleinere afmetingen veelzijdiger: de compacte SUV voelt zich zowel in de stad als op de snelweg als een vis in het water. Ontdek de DS 3 CROSSBACK, een compacte SUV die in 5 uitrustingsniveaus leverbaar is en beschikt over hightech rijhulpsystemen: verkeersbordherkenning, automatisch noodremsysteem, enz.

Welke motoruitvoering is de beste keuze voor een SUV of crossover?

Als u een SUV koopt, moet u bij uw keuze voor de motoruitvoering goed naar uw gebruik van de auto kijken.

SUV's en crossovers: benzine- en dieselmotor

Voor wat betreft een SUV met verbrandingsmotor kunt bij ons kiezen tussen benzinemotoren (PureTech) en dieselmotoren (BlueHDi). De juiste keuze hangt vooral af van het gebruik dat u van uw auto maakt.


SUV's en crossovers met geëlektrificeerde aandrijflijnen

DS Automobiles biedt ook SUV's met een plug-in hybride-aandrijflijn aan, een eerste stap naar elektrificatie. Dankzij de combinatie van een verbrandingsmotor en een elektromotor hebben onze plug-in hybrid SUV's en crossovers zowel binnen als buiten de bebouwde kom een laag brandstofverbruik. 

 

DS Automobiles biedt met de Nieuwe DS 7 E-TENSE een Plug-in Hybrid SUV aan. De DS 3 CROSSBACK E-TENSE beschikt op zijn beurt over een volledig elektrische aandrijflijn. Deze uitvoeringen beschikken over een automatische transmissie. De ICE-versies van deze modellen zijn ook leverbaar met een handgeschakelde versnellingsbak.