DS AERO SPORT LOUNGE

De conceptcar die het begrip reizen een nieuwe invulling geeft

De toekomst van de auto geconcretiseerd. De DS Aero Sport Lounge, ontwikkeld door vrouwen en mannen met passie en drive, verbeeldt de ambitie van DS Automobiles om een andere visie op de auto te presenteren. In dit kunstwerk op wielen wordt elke rit een inspirerende reis.
Avant-gardistische lijnen
De om de inzittenden heen gebouwde DS Aero Sport Lounge is breed, laag, lang en licht. Met zijn fastbacklijn is hij even aerodynamisch als opvallend. 
Lichtsignatuur
De DS Aero Sport Lounge profiteert van de nieuwe mogelijkheden die elektrificatie biedt: verlichte E-TENSE- en merkemblemen en een fascinerende grafische animatie. 

De kracht van design

De lichtvoetige, in de kleur Cristal Pearl gespoten DS Aero Sport Lounge doorklieft de lucht. De karakteristieke daklijn en het ontbreken van buitenspiegels, vervangen door camera's, geven hem een indrukwekkend en expressief voorkomen. Kwalificaties als dynamisch en imposant zijn op deze auto zonder meer van toepassing.

Raffinement en technologie

Het uitzonderlijk ruime interieur van de DS Aero Sport Lounge is even puur en dynamisch vormgegeven als het exterieur. Aan weerskanten van het dashboard bevinden zich schermen voor de bediening van bepaalde functies waardoor het dashboard zelf geheel vrij kon blijven. In het brede dashboardpaneel is de navigatie geïntegreerd, terwijl de rijinformatie in augmented reality op de voorruit wordt geprojecteerd.

Hoogwaardige materialen

De DS Aero Sport Lounge combineert kunst en technologie door beroep te doen op het unieke vakmanschap van kunstenaars en ambachtslieden, met de toepassing van sierpanelen van stro, katoensatijn en uit drie materialen bestaand microvezel.
Sierpanelen van stro
Katoensatijn
Uit drie materialen bestaand microvezel

Hightech uitrusting

De tussen de stoelen geplaatste middenconsole dient tevens als interface. Dankzij Leap Motion en Ultrahaptics kan met een handbeweging een functie worden bediend en ontvangt de bestuurder haptische signalen als feedback.

Connected power

De verlichte sabelvormige strip op de motorkap stuurt de informatie naar het interieur waar het als input dient voor Iris, de kunstmatige intelligentie van de DS Aero Sport Lounge. De E-TENSE-aandrijflijn levert een vermogen van 500 kW en is verbonden met een accupakket van de nieuwe generatie met een capaciteit van 110 kWh. Hiermee heeft de auto een actieradius van meer dan 650 km en accelereert hij in slechts 2,8 seconden van nul naar 100 km/h. De DS Active Scan Suspension garandeert een optimaal comfort.

Een high performance technologisch laboratorium

De door onze Formule E-rijders in de praktijk geteste DS E-TENSE PERFORMANCE is voorzien van een geavanceerd systeem dat bij deceleratie energie terugwint voor het 600 kW sterke accupakket. Daarmee accelereert hij in een duizelingwekkende 2 seconden van 0 naar 100 km/h. 

De toekomst van de auto

De conceptcar DS E-TENSE PERFORMANCE

Een avant-gardistisch design, een uniek uiterlijk, dromen die werkelijkheid worden: concept cars zijn echte kunstwerken.

Vakmanschap

Neem een kijkje achter de schermen bij DS Automobiles.