INSTRUCTIEVIDEO'S EN HANDLEIDINGEN

Wilt u volledig kunnen profiteren van wat uw DS allemaal te bieden heeft?

In onze instructievideo's en handleidingen wordt alles stapsgewijs voor u uitgelegd.

Instructievideo's en handleidingen per model
Selecteer een model en bekijk de beschikbare media.
Overige modellen
Oudere modellen

*Let wel! De handleidingen van de iets oudere DS modellen dient u hier te raadplegen.

 

Oplaadmogelijkheden E-TENSE
Bekijk onze instructievideo's voor de elektrische auto's en plug-in hybrideauto's van het merk DS

Activering van Remote Control

 

In deze instructievideo leggen we u uit hoe u zich kunt aanmelden voor E-TENSE Remote Control via de MyDS App en hoe u deze functie kunt activeren. Ontdek stap voor stap hoe u zich kunt aanmelden voor deze functie waarmee u permanent op de hoogte kunt blijven van de status van uw auto met E-TENSE-aandrijflijn.

Remote Control


In deze instructievideo komt u te weten hoe u de functies van E-TENSE Remote Control kunt gebruiken via de MyDS App. Ontdek stap voor stap hoe u uw app kunt configureren om permanent op de hoogte te blijven van de status van uw auto met E-TENSE-aandrijflijn: u kunt de actieradius en de laadtoestand van het accupakket checken en het laden van uw auto of het inschakelen van de voorverwarming/-koeling van het interieur programmeren op het tijdstip en de dag(en) van uw keuze.

Opladen via een normaal stopcontact


Ontdek in deze instructievideo hoe u uw DS met E-TENSE-aanrijflijn kunt opladen via een normaal stopcontact. Met deze laadmethode kunt u uw elektrische auto bij u thuis, bij vrienden of op uw werk opladen zonder dat er een speciale installatie voor nodig is. Bij deze overal beschikbare laadmethode beschikt u over een laadspanning van 220 V bij 8 A, waarmee u met de standaard geleverde Mode 2-kabel in 5 uur voor 50 km aan actieradius kunt bijladen.

Opladen via een DS Wall Box

 

Ontdek in deze instructievideo hoe u uw DS met E-TENSE-aandrijflijn kunt opladen door hem aan te sluiten op een DS Wall Box. Dit door een gespecialiseerd bedrijf geïnstalleerde privélaadpunt is de ideale en door het merk DS aanbevolen oplossing voor het snel opladen van uw elektrische of plug-in hybride auto bij u thuis of op het werk. Met deze optie laadt u uw auto op met een laadstroom van tot wel 32 A (bij 220 V) via een driefaseninstallatie, waarmee u met de standaard geleverde Mode 3-driefasenkabel in slechts 70 minuten voor 50 km aan actieradius kunt bijladen.

Tips voor het gebruik van uw plug-in hybrideauto

Bekijk deze korte instructievideo over het optimale gebruik van de Hybrid-modus om zo efficiënt mogelijk te kunnen rijden met uw DS E-TENSE plug-in hybrideauto.

Met onze tips kunt u brandstof besparen en de actieradius van uw plug-in hybrideauto vergroten, zodat u optimaal van het rijden kunt genieten.

Oplaadmogelijkheden van onze partner Free2Move
Ontdek in onze instructievideo's hoe u gebruik kunt maken van de oplaadservices van onze partner Free2Move.

DS Automobiles & Free2Move: aanmelden


Bekijk de instructievideo's over de oplaadmogelijkheden

In deze instructievideo ontdekt u hoe u zich kunt aanmelden voor de service "Charge My Car" via de Free2Move-app. Volg de stappen om van alle functionaliteiten te profiteren: lokaliseren van beschikbare en voor uw elektrische auto of plug-in hybrideauto geschikte openbare laadstations, uw ritten plannen en eenvoudig betalen voor het opladen. De via uw smartphone of op het touchscreen van uw auto rechtstreeks toegankelijke service "Charge My Car" vereenvoudigt het gebruik van uw auto, in heel Europa.

Opladen van uw elektrische auto of plug-in hybrideauto


Ontdek in deze instructievideo hoe u het dichtstbijzijnde, voordeligste of snelst ladende laadstation via het scherm van uw auto of via uw smartphone kunt lokaliseren via de service "Charge My Car" van de Free2Move-app. Wanneer uw elektrische auto of plug-in hybrideauto eenmaal is aangesloten op een van de laadstations van het Free2Move-netwerk, kunt u met behulp van uw laadpas of uw smartphone het laden eenvoudig starten en stoppen.

Uw ritten plannen


Volg de aanwijzingen in deze instructievideo om een lange rit met uw elektrische auto of plug-in hybrideauto te plannen via de service "Charge My Car" die beschikbaar is via de Free2Move-app. Hiermee hebt u toegang tot het grootste Europese netwerk van laadstations en kunt u zelfs bij de langste ritten de route bepalen die u het beste uitkomt.

Instructievideo's MyDS
Bekijk onze serie instructievideo's die u helpen optimaal te profiteren van uw auto en de bijbehorende services via de desbetreffende app.
DS IRIS SYSTEM & ChatGPT

AAN DE SLAG MET CHATGPT

 

Verbeter de ervaring aan boord van uw DS met de informatie en adviezen van IRIS: dankzij de integratie van SoundHound Artificial Intelligence, op basis van de ChatGPT API, met uw DS IRIS SYSTEM, verandert uw auto in een reisgenoot, die bijdraagt aan het reisplezier.   Om de functie te activeren, zegt u "OK IRIS" waarna u direct uw vraag kan stellen.  

Voorbeelden zijn::

 

  • OK IRIS, wat raad je me aan om in deze tijd van het jaar in Milaan te bezoeken?
  • Kun je me iets vertellen over Leonardo da Vinci?  Waar is hij geboren en waar is hij begraven?
  • Wat zijn  de openingstijden van het Louvre in Parijs?
  • Welke wijn raad je aan bij een voorgerecht met meloen en ham?
  • Welke spelletjes kunnen mijn kinderen onderweg spelen?
  • Wat is de wettelijk vereiste afstand tussen twee auto’s op Franse snelwegen?
  • Vertel mijn zoon een verhaal over draken, prinsessen en heksen waarin een jongen met de naam Antoine de hoofdrol speelt. 


Stel iedere vraag die in u opkomt aan het systeem, zonder uw ogen van de weg te halen en zonder het touchscreen te hoeven bedienen. Voldoet het antwoord niet aan uw verwachtingen, formuleer uw vraag dan op een andere manier of vraag om verduidelijking: het ChatGPT weet zich op bijna iedere vraag en situatie aan te passen.

VIDEOTUTORIALS

 

Bekijk de videotutorials en ontdek hoe u de ChatGPT-functionaliteit van uw infotainmentsysteem activeert en optimaal benut.

WAT IS CHATGPT?
HOE KAN IK MIJN VRAGEN HET BEST FORMULEREN?
PECHHULPVERLENING
Meld een pechgeval en volg in real time de komst van de hulpverlener. Gebruik de MyDS App om hulp in te roepen, uw situatie te beschrijven, uw locatie te bevestigen en contact op te nemen met de pechhulpverlening. 
SCAN MY CAR
Bekijk de interactieve documentatie om vertrouwd te raken met uw DS. Via de MyDS App kunt u de handleiding en andere documentatie van uw auto raadplegen. Gebruik de foto-index om meer informatie over een onderwerp te vinden of scan het desbetreffende onderdeel van uw DS met uw smartphone. 
SEND 2 NAV
Plan uw route en verstuur deze met één klik naar het navigatiesysteem van uw DS. U kunt ook op de MyDS App uw bestemming invoeren om deze vervolgens naar uw auto te sturen. Bovendien kunt u Google Maps, Apple Kaarten of Waze gebruiken om uw route te delen. 
Services op maat
ONLY YOU
Ontdek ons programma van services op maat
MyDS App
Bekijk via de MyDS-app de instructievideo's die u helpen optimaal te profiteren van uw auto en de bijbehorende services.