DOORGAAN
INSTRUCTIEVIDEO'S EN HANDLEIDINGEN
DS 3 CROSSBACK
Bekijk een serie instructievideo's en 3D-presentatievideo's over de technologieën die u helpen de voordelen van alle functies van uw auto te ontdekken.
Handleidingen

Bekijk online de handleiding van de DS 3 CROSSBACK.

U kunt de handleiding ook raadplegen via de app Scan MyDS en de MyDS App.

Presentatievideo's
In deze video's leert u de in de DS 3 CROSSBACK leverbare technologieën kennen.
 
Verzonken portierhandgrepen
Het innovatieve Proximity Keyless Entry and Start-systeem maakt het u nog gemakkelijker. Zodra u de auto tot op een afstand van minder dan 1,5 meter bent genaderd, wordt hij automatisch ontgrendeld, komen de vier portierhandgrepen automatisch naar buiten en hoeft u alleen nog maar het portier te openen om in te stappen. Als de klant bij de auto vandaan loopt, worden de portierhandgrepen weer verzonken en wordt de auto automatisch vergrendeld.
DS MATRIX LED VISION
De DS Matrix LED Vision-koplampen van DS 3 CROSSBACK bestaan uit 3 LED-modules voor de dimlichtfunctie en een Matrix Beam-module voor de grootlichtfunctie, waarvan de laatste is opgedeeld in 15 onafhankelijke segmenten. Deze segmenten gaan segment voor segment geleidelijk branden of weer uit, afhankelijk van de door de camera bovenaan de voorruit gedetecteerde rijomstandigheden. U kunt zo met grootlicht blijven rijden zonder dat andere weggebruikers door uw auto verblind kunnen worden.
DS DRIVE ASSIST
Deze rijhulptechnologie voor level 2 autonoom rijden, die als wereldprimeur is geïntroduceerd op DS 7 CROSSBACK, is nu ook leverbaar op DS 3 CROSSBACK. DS Drive Assist regelt de snelheid van uw auto ten opzichte van zijn voorligger en regelt op basis van uw instellingen en rijstijl de besturing om uw DS 3 CROSSBACK nauwkeurig zijn rijstrook te laten volgen. Het systeem, dat werkt tot 180 km/h (afhankelijk van de landelijke wetgeving), regelt zo de snelheid en de koers voor de bestuurder.
Focal Electra®-hifisysteem
De Franse audiospecialist Focal, sinds jaar en dag partner van DS Automobiles, heeft samen met de ingenieurs en technici van DS een hoogwaardig Electra®-hifisysteem voor DS 3 CROSSBACK ontwikkeld. Met zijn 12 luidsprekers en 515W-versterker biedt dit systeem de inzittenden een unieke geluidservaring.
Configuratie van de service Gevarenzones

Om de veiligheid van u en uw medeweggebruikers te garanderen hebben wij uw auto voorzien van een automatisch noodremsysteem. Ontdek hoe u de DS-service Gevarenzones kunt gebruiken en configureren.

Met deze service kunt u worden gewaarschuwd voor:

 

  • gevarenzones in Frankrijk,
  • vaste radarcontroles in heel Europa
  • ongevalgevoelige weggedeelten.

 

Wanneer u bij de aanschaf van uw auto niet hebt aangegeven gebruik te willen maken van de service Gevarenzones, blijft het mogelijk om er online een abonnement op af te sluiten via uw mobiele MyDS App.

HOE KUNT U HET CONNECT-NAVIGATIESYSTEEM ACTIVEREN?
In deze instructievideo leggen we u stap voor stap uit hoe u de Connect-navigatieservices kunt activeren en configureren via het scherm van uw DS 3 CROSSBACK met Connect-navigatiesysteem. Deze services zijn beschikbaar via de mobiele internetverbinding van de DS Connect Box van uw auto. De databundel van uw mobiele-telefoonabonnement wordt er niet voor gebruikt, ook niet in het buitenland.
Oplaadmogelijkheden E-TENSE
Bekijk onze instructievideo's voor de elektrische auto's van het merk DS
 

Activering van Remote Control

In deze instructievideo leggen we u uit hoe u zich kunt aanmelden voor E-TENSE Remote Control via de MyDS App en hoe u deze functie kunt activeren. Ontdek stap voor stap hoe u zich kunt aanmelden voor deze functie waarmee u permanent op de hoogte kunt blijven van de status van uw auto met E-TENSE-aandrijflijn.

Remote Control

In deze instructievideo komt u te weten hoe u de functies van E-TENSE Remote Control kunt gebruiken via de MyDS App. Ontdek stap voor stap hoe u uw app kunt configureren om permanent op de hoogte te blijven van de status van uw auto met E-TENSE-aandrijflijn: u kunt de actieradius en de laadtoestand van het accupakket checken en het laden van uw auto of het inschakelen van de voorverwarming/-koeling van het interieur programmeren op het tijdstip en de dag(en) van uw keuze.

Thuis opladen

In deze video presenteren we u wat u moet weten over de opties voor het thuis opladen van uw DS met E-TENSE-aandrijflijn. Ontdek hoe u uw elektrische auto kunt opladen via een normaal stopcontact (Mode 2), via een versterkt stopcontact (Mode 2) of via een DS Wall Box (Mode 3), hoe lang het laden duurt bij deze manieren van opladen en welke gebruiksvoorwaarden van toepassing zijn op de standaard geleverde Mode 2- en Mode 3-laadkabel.

Opladen via een normaal stopcontact

Ontdek in deze instructievideo hoe u uw DS met E-TENSE-aanrijflijn kunt opladen via een normaal stopcontact. Met deze laadmethode kunt u uw elektrische auto bij u thuis, bij vrienden of op uw werk opladen zonder dat er een speciale installatie voor nodig is. Bij deze overal beschikbare laadmethode beschikt u over een laadspanning van 220 V bij 8 A, waarmee u met de standaard geleverde Mode 2-kabel in 5 uur voor 50 km aan actieradius kunt bijladen.

Opladen via een versterkt stopcontact

Met deze ten opzichte van het laden via een normaal stopcontact beter beveiligde laadmethode kunt u uw elektrische auto via een versterkte Mode 2-laadkabel sneller opladen. Via deze laadkabel, die als accessoire leverbaar is, kan uw elektrische auto met een laadspanning van 220 V bij 14 A in 2,5 uur voor 50 km aan actieradius worden bijgeladen. Wanneer u hierbij gebruikmaakt van de standaard geleverde Mode 2-laadkabel, blijft de laadsnelheid hetzelfde als bij een normaal stopcontact. De laadstroom is dan begrensd op 8 A (bij een spanning van 220 V), zodat het 5 uur kost om 50 km aan actieradius bij te laden.

Opladen via een DS Wall Box

Ontdek in deze instructievideo hoe u uw DS met E-TENSE-aandrijflijn kunt opladen door hem aan te sluiten op een DS Wall Box. Dit door een gespecialiseerd bedrijf geïnstalleerde privélaadpunt is de ideale en door het merk DS aanbevolen oplossing voor het snel opladen van uw elektrische auto bij u thuis of op het werk. Met deze optie laadt u uw auto op met een laadstroom van tot wel 32 A (bij 220 V) via een driefaseninstallatie, waarmee u met de standaard geleverde Mode 3-driefasenkabel in slechts 70 minuten voor 50 km aan actieradius kunt bijladen.
Oplaadmogelijkheden van onze partner Free2Move
Ontdek in onze instructievideo's hoe u gebruik kunt maken van de services van onze partner Free2Move.
 

DS Automobiles & Free2Move: aanmelden


Bekijk de instructievideo's over de oplaadmogelijkheden

In deze instructievideo ontdekt u hoe u zich kunt aanmelden voor de service "Charge My Car" via de Free2Move-app. Volg de stappen om van alle functionaliteiten te profiteren: lokaliseren van beschikbare en voor uw elektrische auto of plug-in hybrideauto geschikte openbare laadstations, uw ritten plannen en eenvoudig betalen voor het opladen. De via uw smartphone of op het touchscreen van uw auto rechtstreeks toegankelijke service "Charge My Car" vereenvoudigt het gebruik van uw auto, in heel Europa.

Opladen van uw elektrische auto of plug-in hybrideauto


Ontdek in deze instructievideo hoe u het dichtstbijzijnde, voordeligste of snelst ladende laadstation via het scherm van uw auto of via uw smartphone kunt lokaliseren via de service "Charge My Car" van de Free2Move-app. Wanneer uw elektrische auto of plug-in hybrideauto eenmaal is aangesloten op een van de laadstations van het Free2Move-netwerk, kunt u met behulp van uw laadpas of uw smartphone het laden eenvoudig starten en stoppen.

Uw ritten plannen


Volg de aanwijzingen in deze instructievideo om een lange rit met uw elektrische auto of plug-in hybrideauto te plannen via de service "Charge My Car" die beschikbaar is via de Free2Move-app. Hiermee hebt u toegang tot het grootste Europese netwerk van laadstations en kunt u zelfs bij de langste ritten de route bepalen die u het beste uitkomt.