INSTRUCTIEVIDEO'S EN GEBRUIKSAANWIJZINGEN
DS 3
U vindt hier een serie instructievideo's die u helpen optimaal te genieten van uw auto.
Gebruiksaanwijzingen

Bekijk de gebruiksaanwijzing van de Nieuwe DS 3.

U kunt de gebruiksaanwijzing ook bekijken via de apps Scan MyDS of MyDS.

INSTRUCTIEVIDEO'S
Bekijk onze instructievideo's voor elke DS 3 versie.
 
DS IRIS SYSTEM
DS Iris System is ons nieuwe intuïtieve, ergonomische en volledig aan uw persoonlijke voorkeuren aan te passen infotainmentsysteem. Het bevat een Personal Assistant-functie die u via het touchscreen en gesproken commando's kunt bedienen. DS Iris System voert uw commando's uit zoals u ze bedoeld hebt.
DS DRIVE ASSIST

Leer hoe je de verschillende functies van DS DRIVE ASSIST optimaal gebruikt met deze how-to video:

  • Adaptieve Cruise Control met Stop & Go functie
  • Rijbaan Positioneringshulp
Proximity Keyless Entry and Start

Dankzij het keyless entry and start-systeem wordt uw DS 3 automatisch ontgrendeld wanneer u de auto tot op 2 meter afstand nadert. De elegant in de carrosserievorm opgenomen verzonken portiergrepen komen dan naar buiten.

Eenmaal ingestapt hoeft u nog slechts de startknop in te drukken om uw auto te starten. Als u bij de auto vandaan loopt, werkt de functie volgens hetzelfde principe: de portiergrepen worden weer ingetrokken en de auto wordt automatisch vergrendeld.

DS MATRIX LED VISION
De DS Matrix LED Vision-koplampen van de DS 3 bestaan uit 3 led-modules voor het dimlicht en een Matrix Beam-module voor het grootlicht, waarvan de laatste is opgedeeld in 15 onafhankelijke segmenten. Deze segmenten gaan segment voor segment geleidelijk branden of weer uit, afhankelijk van de door de camera bovenaan de voorruit gedetecteerde rijomstandigheden. U kunt zo met grootlicht blijven rijden zonder andere weggebruikers te verblinden. Bij het naderen van een voorligger of een tegenligger wordt een deel van de op dit voertuig gerichte grootlichtbundel gedoofd om de bestuurder ervan niet te hinderen. Dit gedoofde deel beweegt met het rijdende voertuig mee.
E-TENSE 100% Elektrisch
De DS 3 is gebaseerd op een nieuw platform waarvoor innovatieve materialen worden gebruikt. Hierdoor is de DS 3 een van de lichtste SUV's van zijn segment. Voor de 100% elektrische uitvoering betekent dat een riante actieradius van tot wel 575 km (stadscyclus). Met zijn accupakket dat in slechts 30 minuten voor 80% kan worden opgeladen, is deze auto even geschikt voor korte als lange ritten.
Head-up kleurendisplay
Het Extended Head-Up Kleurendisplay van de DS 3 biedt een indrukwekkende visuele ervaring die vergelijkbaar is met die van augmented reality. De informatie wordt geprojecteerd op een doorzichtig scherm in het blikveld van de bestuurder, zodat hij zijn ogen altijd op de weg gericht kan houden.
E-TENSE oplaadmogelijkheden
Bekijk onze specifieke instructievideo's voor onze elektrische modellen (E-TENSE)
 

Activering van Remote Control

In deze instructievideo leggen we u uit hoe u zich kunt aanmelden voor E-TENSE Remote Control via de MyDS App en hoe u deze functie kunt activeren. Ontdek stap voor stap hoe u zich kunt aanmelden voor deze functie waarmee u permanent op de hoogte kunt blijven van de status van uw E-TENSE.

Remote Control

In deze instructievideo komt u te weten hoe u de functies van E-TENSE Remote Control kunt gebruiken via de MyDS App. Ontdek stap voor stap hoe u uw app kunt configureren om permanent op de hoogte te blijven van de status van uw E-TENSE: u kunt de actieradius en de laadtoestand van het accupakket checken en het laden van uw auto of het inschakelen van de voorverwarming/-koeling van het interieur programmeren op het tijdstip en de dag(en) van uw keuze.

Thuis opladen

In deze video presenteren we u wat u moet weten over de opties voor het thuis opladen van uw E-TENSE. Ontdek hoe u uw plug-in hybrideauto kunt opladen via een normaal stopcontact (Mode 2) of via een DS Wall Box (Mode 3), hoe lang het laden duurt bij deze manieren van opladen en welke gebruiksvoorwaarden van toepassing zijn op de standaard geleverde Mode 2- en Mode 3-laadkabel.

Opladen via een normaal stopcontact

Ontdek in deze instructievideo hoe u uw E-TENSE kunt opladen via een normaal stopcontact. Met deze laadmethode kunt u uw plug-in hybrideauto bij u thuis, bij vrienden of op uw werk opladen zonder dat er een speciale installatie voor nodig is. Bij deze overal beschikbare laadmethode beschikt u over een laadspanning van 220 V bij 8 A, waarmee u met de standaard geleverde Mode 2-kabel het accupakket van uw auto in 7 uur volledig kunt opladen.

Opladen via een DS Wallbox

Ontdek in deze instructievideo hoe u uw E-TENSE kunt opladen door hem aan te sluiten op een DS Wall Box. Dit door een gespecialiseerd bedrijf geïnstalleerde privélaadpunt is de ideale en door het merk DS aanbevolen oplossing voor het snel opladen van uw elektrische auto bij u thuis of op het werk. Met deze optie laadt u uw auto op met een laadstroom van tot wel 32 A (bij 220 V) via een driefaseninstallatie, waarmee u met de standaard geleverde Mode 3-driefasenkabel in slechts 70 minuten voor 50 km aan actieradius kunt bijladen.
Oplaadmogelijkheden van onze partner Free2Move
Ontdek in onze instructievideo's hoe u gebruik kunt maken van de services van onze partner Free2Move.

 

 

DS Automobiles & Free2move: aanmelden


In deze instructievideo ontdekt u hoe u zich kunt aanmelden voor de service "Charge My Car" via de Free2Move-app. Volg de stappen om van alle functionaliteiten te profiteren: lokaliseren van beschikbare en voor uw elektrische auto of plug-in hybrideauto geschikte openbare laadstations, uw ritten plannen en eenvoudig betalen voor het opladen. De via uw smartphone of op het touchscreen van uw auto rechtstreeks toegankelijke service "Charge My Car" vereenvoudigt het gebruik van uw auto, in heel Europa.

Opladen van uw elektrische of plug-in hybride auto


Ontdek in deze instructievideo hoe u het dichtstbijzijnde, voordeligste of snelst ladende laadstation via het scherm van uw auto of via uw smartphone kunt lokaliseren via de service "Charge My Car" van de Free2Move-app. Wanneer uw elektrische auto of plug-in hybrideauto eenmaal is aangesloten op een van de laadstations van het Free2Move-netwerk, kunt u met behulp van uw laadpas of uw smartphone het laden eenvoudig starten en stoppen.

Uw ritten plannen


Volg de aanwijzingen in deze instructievideo om een lange rit met uw elektrische auto of plug-in hybrideauto te plannen via de service "Charge My Car" die beschikbaar is via de Free2Move-app. Hiermee hebt u toegang tot het grootste Europese netwerk van laadstations en kunt u zelfs bij de langste ritten de route bepalen die u het beste uitkomt.