INSTRUCTIEVIDEO'S EN HANDLEIDINGEN
DS 9
Bekijk een serie instructievideo's en 3D-presentatievideo's over de technologieën die u helpen de voordelen van alle functies van uw DS 9 te ontdekken.
Handleidingen

Bekijk online de handleiding van de DS 9.

U kunt de handleiding ook raadplegen via de app Scan MyDS en de MyDS App.

Instructievideo's
Bekijk onze instructievideo's over alle uitvoeringen van de DS 9
 
INFOTAINMENT SYSTEM

Deze video laat zien hoe DS INFOTAINMENT werkt. Ontdek:

  • Hoe u uw infotainmentsysteem instelt
  • Hoe u het infotainmentsysteem personaliseert
  • Pagina's in het overzicht toevoegt of verwijdert
DS NIGHT VISION

Deze video laat zien hoe DS NIGHT VISION werkt. De infraroodcamera signaleert in realtime voegangers en dieren op de weg en in de berm. Ontdek:

  • Hoe het scherm laat zien dat het systeem gereed is voor gebruik
  • Hoe u nachtvisie inschakelt
  • Hoe u NIGHT VISION in- en uitschakelt.
OVER THE AIR: SYSTEEMUPDATES

OVER THE AIR biedt u de mogelijkheid om het systeem te updaten wanneer er nieuwe diensten beschikbaar zijn. U downloadt de bestanden rechtstreeks naar het infotainmentscherm van uw DS 9. Hierdoor bent u verzekerd van:
 

  • De meest recente applicaties
  • Nieuwe services
INTEGRATED SYSTEM COCKPIT

Deze video laat zien hoe DS INFOTAINMENT werkt. Ontdek:

  • Hoe u uw infotainmenscherm personaliseert
  • Aan de slag gaat met het DS IRIS-infotainmentsysteem
Presentatievideo's
In deze video's leert u de in de DS 9 leverbare technologieën kennen.
 
DS IRIS SYSTEM
In deze video ontdekt u hoe intuïtief het nieuwe, informatieve, ergonomische en personaliseerbare DS IRIS-ecosysteem werkt. Een geïntegreerde stemassistant is beschikbaar via het touchscreen en via spraakcommando's: DS IRIS SYSTEEM doet wat u vraagt, op de manier die u verwacht.

Alleen beschikbaar op DS 9 M.Y.23
DS ACTIVE SCAN SUSPENSION
Dit intelligente veersysteem scant via de bovenaan de voorruit geplaatste camera en verschillende sensoren in real time het wegdek om zo op oneffenheden te kunnen anticiperen. Zij sturen deze gegevens in enkele milliseconden door naar een elektronische eenheid die elk wiel afzonderlijk aanstuurt. Afhankelijk van deze signalen wordt de schokdemping in een continu proces verstevigd of versoepeld zodat u kunt genieten van een optimaal comfort.
DS ACTIVE LED VISION
Door middel van een led-hoofdverlichtingsunit en drie draaiende modules past DS Active LED Vision de verlichting aan elke rijsituatie aan. De modules werken gelijktijdig om de hoek, de intensiteit en het bereik van de lichtbundels in realtime aan te passen aan de rijomstandigheden (weersomstandigheden, hoeveelheid licht in de omgeving). Op die wijze zorgt de verlichting altijd voor een perfect zicht, of u nu in de stad, door het platteland of op de snelweg rijdt.
DS DRIVE ASSIST

Het systeem DS Drive Assist hebben wij ontworpen om het autorijden gedeeltelijk over te nemen van de bestuurder, waarbij de bestuurder altijd de mogelijkheid heeft om weer volledig zelf de controle over de auto te nemen. Dit systeem regelt de snelheid en afstand van de DS 9 ten opzichte van zijn voorligger en houdt hem door in te grijpen op de besturing binnen de rijstrook, op de door de bestuurder gewenste positie. Het systeem regelt de snelheid en koers van de auto zodat u extra veilig en ontspannen kunt rijden.

Het systeem kan de auto ook tot stilstand brengen en, als het verkeer dat binnen 3 seconden toelaat, weer automatisch laten wegrijden.

DS NIGHT VISION
In het donker scant uw DS 9 in real time de weg met een in de grille ingebouwde infraroodcamera. Het systeem detecteert voetgangers en dieren tot op een afstand van 100 m vóór uw auto zodat u mogelijke gevaren eerder kunt opmerken en er sneller op kunt reageren.
DS DRIVER ATTENTION MONITORING
Zowel overdag als 's nachts detecteert een systeem van sensoren en een camera tekenen van vermoeidheid en afleiding van de bestuurder terwijl het gelijktijdig de koers van de auto in de gaten houdt. Zodra wordt gedetecteerd dat de bestuurder indommelt of is afgeleid, klinkt een geluidssignaal in het interieur en wordt een waarschuwingsmelding weergegeven op het digitale instrumentenpaneel.
DS PARK PILOT

Met DS Park Pilot wordt parkeren gemakkelijker dan ooit.

Als u met een snelheid van maximaal 30 km/h langs de geparkeerde auto's rijdt, scant dit intelligente systeem de tussenruimtes tot het een geschikte parkeerplaats voor uw DS 9 detecteert. Dankzij deze rijhulptechnologie kan de auto volledig automatisch, dus zonder dat de bestuurder het stuurwiel of de pedalen hoeft te bedienen, fileparkeren of haaks op de rijbaan inparkeren.

Oplaadmogelijkheden van onze partner Free2Move
Ontdek in onze instructievideo's hoe u gebruik kunt maken van de services van onze partner Free2Move.

 

 

DS Automobiles & Free2Move: aanmelden


Bekijk de instructievideo's over de oplaadmogelijkheden

In deze instructievideo ontdekt u hoe u zich kunt aanmelden voor de service "Charge My Car" via de Free2Move-app. Volg de stappen om van alle functionaliteiten te profiteren: lokaliseren van beschikbare en voor uw elektrische auto of plug-in hybrideauto geschikte openbare laadstations, uw ritten plannen en eenvoudig betalen voor het opladen. De via uw smartphone of op het touchscreen van uw auto rechtstreeks toegankelijke service "Charge My Car" vereenvoudigt het gebruik van uw auto, in heel Europa.

Opladen van uw elektrische auto of plug-in hybrideauto


Ontdek in deze instructievideo hoe u het dichtstbijzijnde, voordeligste of snelst ladende laadstation via het scherm van uw auto of via uw smartphone kunt lokaliseren via de service "Charge My Car" van de Free2Move-app. Wanneer uw elektrische auto of plug-in hybrideauto eenmaal is aangesloten op een van de laadstations van het Free2Move-netwerk, kunt u met behulp van uw laadpas of uw smartphone het laden eenvoudig starten en stoppen.

Uw ritten plannen


Volg de aanwijzingen in deze instructievideo om een lange rit met uw elektrische auto of plug-in hybrideauto te plannen via de service "Charge My Car" die beschikbaar is via de Free2Move-app. Hiermee hebt u toegang tot het grootste Europese netwerk van laadstations en kunt u zelfs bij de langste ritten de route bepalen die u het beste uitkomt.