BANDENSERVICE

Voor een optimale grip

De banden vormen het enige contactpunt tussen uw auto en het wegdek. Goede banden zijn dan ook van groot belang voor de veiligheid, het comfort en de prestaties van uw DS.

Bandenslijtage komt in alle vormen voor. Dit is zowel bij intensief gebruik van uw auto als bij langdurig stilstaan/ouderdom mogelijk. Daarom adviseren wij u om tussentijds uw banden te laten en controleren.

 

Kom langs voor de bandencheck en krijg direct deskundig advies. Mochten de banden toe zijn aan vervanging, dan biedt uw DS STORE een uitgebreid assortiment aan banden. U kunt daarbij rekenen op een scherp tarief, inclusief:

 • Onderdelen en arbeidsloon
 • Het monteren en balanceren van de banden
 • Het vervangen van het ventiel
 • Een visuele inspectie door DS experts

WAARDOOR VERSLIJTEN BANDEN? 

De banden van uw auto kunnen door verschillende oorzaken voortijdig versleten raken:

 • Lange ritten onder zware rijomstandigheden (hoge snelheid, slecht wegdek en warm weer)
 • Een onjuiste bandenspanning (te hoog of te laag)
 • Langdurig stilstaan/ ouderdom
 • Een defect ventiel
 • Obstakels zoals een stoeprand

SYMPTONEN VERSLETEN BANDEN?

 • Vervorming of onregelmatige slijtage van het loopvlak
 • Inkepingen, scheurtjes of uitstulpingen in de band
 • Een langere remweg 
 • Trillingen in het stuurwiel 
 • Naar links of rechts trekken van de auto

ONS ADVIES

 • Controleer de bandenspanning elke maand en voor elke lange rit die u gaat maken. De door de fabrikant aanbevolen bandenspanning staat aangegeven in de sponning van het bestuurdersportier van uw auto en in het instructieboekje.
 • Ziet u een beschadiging op een band, zoals een bult of haarscheurtjes, zit er bijvoorbeeld een spijker in het loopvlak of constateert u onregelmatige slijtage? Laat uw banden dan controleren door uw DS Erkend Reparateur.
 • Als uw banden 5 jaar oud zijn, raden wij u aan om ze te laten controleren. Inclusief de band van het reservewiel.

VEILIG DE WEG OP MET WINTERBANDEN

Bij lage temperaturen (onder de 7 graden) adviseren wij u om over te stappen naar winterbanden. Winterbanden hebben een ander profiel dan zomerbanden en bieden meer grip bij winterse omstandigheden. Kiest u voor de veiligheid van alle seizoenen dan zijn all-season banden een goede keuze. 

 

Winterwielen

Met originele DS velgen kiest u voor een stijl die past bij uw DS, want ook in de winter kiest u voor kwaliteit en design. Een winterwiel is samengesteld uit originele DS wielen, staal of lichtmetaal, voorzien van winterbanden waardoor uw veiligheid is gewaarborgd. Professioneel gemonteerd door uw DS Erkend Reparateur waarbij u ook de keuze hebt voor opslag van de zomerbanden. 

ORIGINELE COMPLETE WINTERWIELEN

DS Automobiles biedt een ruime keuze aan complete sets winterwielen met winterbanden. Een winterwiel is samengesteld uit originele DS wielen, staal of lichtmetaal, voorzien van winterbanden waardoor uw veiligheid is gewaarborgd. Professioneel gemonteerd door uw DS Erkend Reparateur waarbij u ook de keuze heeft voor opslag van de zomerbanden.

WELKE BANDEN HEEFT U NODIG?

De bandenmaat en de belastingsindex van de voor uw auto geschikte banden worden bepaald door de fabrikant. Deze garanderen een veilig en plezierig rijgedrag en optimale prestaties van uw DS. Laat geen banden met een lagere snelheidscode of belastingsindex monteren. Dat is niet alleen gevaarlijk, maar u kunt er ook voor worden bekeurd.

Markering van banden

BELASTINGSINDEX

Maximale belasting die de band op de maximale snelheid (aangegeven door de snelheidscode) kan dragen.

SNELHEIDSCODE

Maximale snelheid van de band voor de aangegeven belasting (aangegeven door de belastingsindex).

SLIJTAGE-INDICATOR

Dit symbool geeft aan waar de slijtage-indicator is aangebracht, in een van de hoofdgroeven van het profiel.

DS AUTOMOBILES EN HET MILIEU

DS Automobiles zet zich actief in om schadelijke stoffen zo milieubewust mogelijk te verwerkenMeer informatie: www.stellantis.com.. Van het ontwerp van de auto's tot aan het vervangen van onderdelen streeft DS Automobiles er samen met zijn netwerk naar om de impact op het milieu zo veel mogelijk te beperkenMeer informatie: www.stellantis.com..

Services op maat

De expertise van DS Service
DS Service biedt u het gemak van een perfect onderhouden auto
Service acties 
DS Service staat voor u klaar met exclusieve services en speciale acties.
DS AUTOMOBILES EN HET MILIEU
DS Automobiles zet zich actief in om schadelijke stoffen zo milieubewust mogelijk te verwerkenMeer informatie: www.stellantis.com . Van het ontwerp van de auto's tot aan het vervangen van onderdelen streeft DS Automobiles er samen met zijn netwerk naar om de impact op het milieu zo veel mogelijk te beperkenMeer informatie: www.stellantis.com .