INSTRUCTIEVIDEO'S EN HANDLEIDINGEN
DS 7 CROSSBACK
Bekijk een serie instructievideo's en 3D-presentatievideo's over de technologieën die u helpen de voordelen van alle functies van uw auto te ontdekken.
Handleidingen

Bekijk online de handleiding van de DS 7 CROSSBACK.

U kunt de handleiding ook raadplegen via de app Scan MyDS en de MyDS App.

Instructievideo's
Bekijk onze instructievideo's over alle uitvoeringen van de DS 7 CROSSBACK
 
Hoe werkt de DS Active Scan Suspension?
Dankzij de camera en sensoren op de grille analyseert dit systeem in real time alle oneffenheden in het wegdek en regelt het aan de hand daarvan de vering van uw auto om u een ultiem comfort te bieden. Dit systeem werkt tot 130 km/h.
Hoe werkt de DS Advanced Traction Control?
De Advanced Traction Control maakt het rijden onder gladde omstandigheden veiliger door het doorslippen van de aangedreven wielen te voorkomen. Het systeem heeft 4 standen: Normaal, Zand, Sneeuw en Modder.
Hoe werkt de uitgebreide verkeersbordherkenning?
Rijd extra veilig dankzij de uitgebreide verkeersbordherkenning die naast verkeersborden met betrekking tot de snelheidslimiet ook verschillende andere verkeersborden herkent en deze in real time aan de bestuurder toont op het centrale instrumentenpaneel.
Hoe werkt DS Night Vision?
Dit systeem detecteert via de infraroodcamera in real time voetgangers en dieren op en vlak langs de weg. De bestuurder ziet op het centrale deel van het digitale instrumentenpaneel de weg vóór de auto waarop de gevaren afhankelijk van hun nabijheid met een geel of rood kader worden weergegeven. In het laatste geval klinkt ook een geluidssignaal.
Hoe werkt DS Connected Pilot?
Dit innovatieve systeem regelt en corrigeert uw snelheid in combinatie met de afstand ten opzichte van uw voorligger en houdt uw auto gelijktijdig op de gewenste positie op de rijstrook (afhankelijk van de gewoonten van de bestuurder in het midden, meer naar links of meer naar rechts). DS Connected Pilot werkt van 0 tot 180 km/h en kan de auto in het geval van filevorming ook tot stilstand brengen en weer laten wegrijden.
Hoe kunt u het Connect-navigatiesysteem activeren?
In deze instructievideo leggen we u stap voor stap uit hoe u de Connect-navigatieservices kunt activeren en configureren via het scherm van uw DS 7 CROSSBACK met Connect-navigatiesysteem. Deze services zijn beschikbaar via de mobiele internetverbinding van de DS Connect Box van uw auto. De databundel van uw mobiele-telefoonabonnement wordt er niet voor gebruikt, ook niet in het buitenland.
Presentatievideo's
In deze video's leert u de in de DS 7 CROSSBACK leverbare technologieën kennen.
 
DS PARK PILOT
Dankzij deze nieuwe parkeerhulptechnologie kan de auto volledig automatisch, dus zonder bediening van het stuurwiel of de pedalen, fileparkeren of haaks op de rijbaan inparkeren. Als u met een snelheid van maximaal 30 km/h langs de geparkeerde auto's rijdt, scant DS Park Pilot de tussenruimtes tot het een geschikte parkeerplaats voor uw DS 7 CROSSBACK detecteert.
DS ACTIVE SCAN SUSPENSION
Dit intelligente veersysteem scant via de bovenaan de voorruit geplaatste camera en verschillende sensoren in real time het wegdek om zo op oneffenheden te kunnen anticiperen. Zij sturen deze gegevens in enkele milliseconden door naar een elektronische eenheid die elk wiel afzonderlijk aanstuurt. Afhankelijk van deze signalen wordt de schokdemping in een continu proces verstevigd of versoepeld zodat u kunt genieten van een optimaal comfort.
DS ACTIVE LED VISION
Door middel van een led-hoofdverlichtingsunit en drie draaiende modules past DS Active LED Vision de verlichting aan elke rijsituatie aan. De modules werken gelijktijdig om de hoek, de intensiteit en het bereik van de lichtbundels in realtime aan te passen aan de rijomstandigheden (weersomstandigheden, hoeveelheid licht in de omgeving). Op die wijze zorgt de verlichting altijd voor een perfect zicht, of u nu in de stad, door het platteland of op de snelweg rijdt.
DS NIGHT VISION
In het donker scant uw DS 7 CROSSBACK in real time de weg met een in de grille ingebouwde infraroodcamera. Het systeem detecteert voetgangers en dieren tot op een afstand van 100 m vóór uw auto zodat u mogelijke gevaren eerder kunt opmerken en er sneller op kunt reageren.
DS DRIVER ATTENTION MONITORING
Zowel overdag als 's nachts detecteert een systeem van sensoren en een camera tekenen van vermoeidheid en afleiding van de bestuurder terwijl het gelijktijdig de koers van de auto in de gaten houdt. Zodra wordt gedetecteerd dat de bestuurder indommelt of is afgeleid, klinkt een geluidssignaal in het interieur en wordt een waarschuwingsmelding weergegeven op het digitale instrumentenpaneel.
DS CONNECTED PILOT
Dit innovatieve systeem regelt en corrigeert uw snelheid in combinatie met de afstand ten opzichte van uw voorligger en houdt uw auto gelijktijdig op de gewenste positie op de rijstrook (afhankelijk van de gewoonten van de bestuurder in het midden, meer naar links of meer naar rechts). DS Connected Pilot werkt van 0 tot 180 km/h en kan de auto in het geval van filevorming ook tot stilstand brengen en weer laten wegrijden.

Oplaadmogelijkheden E-TENSE

Bekijk onze instructievideo's voor de plug-in hybrideauto's van het merk DS

Activering van Remote Control
In deze instructievideo leggen we u uit hoe u zich kunt aanmelden voor E-TENSE Remote Control via de MyDS App en hoe u deze functie kunt activeren. Ontdek stap voor stap hoe u zich kunt aanmelden voor deze functie waarmee u permanent op de hoogte kunt blijven van de status van uw DS 7 CROSSBACK E-TENSE.
Remote Control
In deze instructievideo komt u te weten hoe u de functies van E-TENSE Remote Control kunt gebruiken via de MyDS App. Ontdek stap voor stap hoe u uw app kunt configureren om permanent op de hoogte te blijven van de status van uw auto met E-TENSE-aandrijflijn: u kunt de actieradius en de laadtoestand van het accupakket checken en het laden van uw auto of het inschakelen van de voorverwarming/-koeling van het interieur programmeren op het tijdstip en de dag(en) van uw keuze.
Thuis opladen
In deze video presenteren we u wat u moet weten over de opties voor het thuis opladen van uw DS met E-TENSE-aandrijflijn. Ontdek hoe u uw elektrische auto kunt opladen via een normaal stopcontact (Mode 2), via een versterkt stopcontact (Mode 2) of via een DS Wall Box (Mode 3), hoe lang het laden duurt bij deze manieren van opladen en welke gebruiksvoorwaarden van toepassing zijn op de standaard geleverde Mode 2- en Mode 3-laadkabel.
Opladen via een normaal stopcontact
Ontdek in deze instructievideo hoe u uw DS met E-TENSE-aanrijflijn kunt opladen via een normaal stopcontact. Met deze laadmethode kunt u uw elektrische auto bij u thuis, bij vrienden of op uw werk opladen zonder dat er een speciale installatie voor nodig is. Bij deze overal beschikbare laadmethode beschikt u over een laadspanning van 220 V bij 8 A, waarmee u met de standaard geleverde Mode 2-kabel in 5 uur voor 50 km aan actieradius kunt bijladen.
Opladen via een DS Wall Box
Ontdek in deze instructievideo hoe u uw DS met E-TENSE-aandrijflijn kunt opladen door hem aan te sluiten op een DS Wall Box. Dit door een gespecialiseerd bedrijf geïnstalleerde privélaadpunt is de ideale en door het merk DS aanbevolen oplossing voor het snel opladen van uw elektrische auto bij u thuis of op het werk. Met deze optie laadt u uw auto op met een laadstroom van tot wel 32 A (bij 220 V) via een driefaseninstallatie, waarmee u met de standaard geleverde Mode 3-driefasenkabel in slechts 70 minuten voor 50 km aan actieradius kunt bijladen.

Oplaadmogelijkheden van onze partner Free2Move

Ontdek in onze instructievideo's hoe u gebruik kunt maken van de services van onze partner Free2Move.

 

 

DS Automobiles & Free2Move: aanmelden


Bekijk de instructievideo's over de oplaadmogelijkheden

In deze instructievideo ontdekt u hoe u zich kunt aanmelden voor de service "Charge My Car" via de Free2Move-app. Volg de stappen om van alle functionaliteiten te profiteren: lokaliseren van beschikbare en voor uw elektrische auto of plug-in hybrideauto geschikte openbare laadstations, uw ritten plannen en eenvoudig betalen voor het opladen. De via uw smartphone of op het touchscreen van uw auto rechtstreeks toegankelijke service "Charge My Car" vereenvoudigt het gebruik van uw auto, in heel Europa.

Opladen van uw elektrische auto of plug-in hybrideauto


Ontdek in deze instructievideo hoe u het dichtstbijzijnde, voordeligste of snelst ladende laadstation via het scherm van uw auto of via uw smartphone kunt lokaliseren via de service "Charge My Car" van de Free2Move-app. Wanneer uw elektrische auto of plug-in hybrideauto eenmaal is aangesloten op een van de laadstations van het Free2Move-netwerk, kunt u met behulp van uw laadpas of uw smartphone het laden eenvoudig starten en stoppen.

Uw ritten plannen


Volg de aanwijzingen in deze instructievideo om een lange rit met uw elektrische auto of plug-in hybrideauto te plannen via de service "Charge My Car" die beschikbaar is via de Free2Move-app. Hiermee hebt u toegang tot het grootste Europese netwerk van laadstations en kunt u zelfs bij de langste ritten de route bepalen die u het beste uitkomt.