INSTRUCTIEVIDEO'S EN HANDLEIDINGEN
DS 4
Bekijk een serie instructievideo's en 3D-presentatievideo's over de technologieën die u helpen de voordelen van alle functies van uw DS 4 te ontdekken.
Handleidingen

Bekijk online de handleiding van de DS 4.

U kunt de handleiding ook raadplegen via de app Scan MyDS en de MyDS App.

Instructievideo's
Bekijk onze instructievideo's over alle uitvoeringen van de DS 4
 
DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY

In deze video ontdekt u de werking van het Extended Head-Up Display, een technologie van de nieuwe generatie waarmee digitale informatie op de voorruit van uw DS 4 wordt geprojecteerd. U leert hoe u:

 • deze functie kunt in- of uitschakelen
 • de hoogte en lichtsterkte van de weergave kunt instellen
 • kunt selecteren welke informatie u in uw gezichtsveld wilt hebben.
DS IRIS SYSTEM

In deze instructievideo geven we u uitleg over alle functionaliteiten van ons innovatieve en intuïtief te gebruiken nieuwe informatie-ecosysteem waarin het Connect-navigatiesysteem en een personal assistant-functie zijn geïntegreerd. U leert hoe u:

 

 • profielen kunt aanmaken en beheren
 • via Bluetooth, Android Auto of Apple CarPlay verbinding kunt maken met uw smartphone
 • het navigatiesysteem kunt gebruiken
 • de Iris-spraakbediening kunt gebruiken.
DS SMART TOUCH

In deze instructievideo geven we u uitleg over het gebruik van DS Smart Touch, onze touch-interface die u rechtstreeks kunt bedienen vanaf de middenconsole van uw DS 4. Wij leggen u uit hoe u:

 

 • door middel van handgebaren een van de 6 belangrijkste snelkoppelingen kunt activeren en configureren (bestemming, contactpersoon, radiozender, enz.)
 • kunt in- en uitzoomen
 • de handschriftherkenning kunt gebruiken (beschikbaar vanaf medio 2022, via een "Over the air"-update)
INFOTAINMENT - EERSTE STAPPEN

Aan de hand van deze instructievideo kunt u optimaal gebruikmaken van het infotainmentsysteem van uw auto:

 

 • U leert hoe u eenvoudig door schermen kunt scrollen of widgets op het centrale touchscreen kunt activeren
 • U leert hoe u eenvoudig uw favoriete rijfuncties weergeeft om ze te activeren of configureren
 • U leert hoe u snel de helpfunctie kunt raadplegen voor uitleg over de betekenis van een verklikkerlampje of waarschuwingsmelding
PERSONALISATIE VAN DE SCHERMEN

In deze instructievideo wordt in enkele stappen uitgelegd hoe u de schermen van uw DS 4 kunt configureren:

 

 • Het centrale 10 inch touchscreen
 • De schermen voor de bestuurder (DS Extended Head-up Display en digitaal instrumentenpaneel)
UPDATEN VAN HET SYSTEEM

In deze instructievideo ontdekt u hoe u rechtstreeks vanaf het centrale 10 inch touchscreen van uw DS 4 updates kunt installeren. Met deze updates:

 

 • Krijgt u de nieuwste versie van de apps die u gebruikt
 • Beschikt u direct over de nieuwste services
DS DRIVE ASSIST

In deze instructievideo ontdekt u de mogelijkheden van de verschillende functies van DS Drive Assist:

 

 • De adaptieve cruise control met Stop & Go-functie
 • De Lane Positioning Assist
Presentatievideo's
In deze video's leert u de in de DS 4 leverbare technologieën kennen.
 
DS NIGHT VISION
De in de grille van de DS 4 ingebouwde infraroodcamera detecteert voetgangers en dieren tot op een afstand van 200 m vóór de auto en geeft ze weer op het digitale instrumentenpaneel. Zo merkt u mogelijke gevaren eerder op en kunt u er sneller op reageren. Dat maakt het rijden aanzienlijk veiliger en ontspannender, zelfs 's nachts op een onverlichte weg.
DS AIR
Het perfect in het dashboard geïntegreerde onzichtbare DS Air-ventilatierooster is een uniek ventilatiesysteem dat even onopvallend als doeltreffend is. Dankzij de compacte afmetingen ervan konden onze ontwerpers het dashboard zijn vloeiende en pure vorm geven.
DS ACTIVE SCAN SUSPENSION
Met behulp van een camera aan de bovenzijde van de voorruit, vier wagenhoogtesensoren en drie acceleratiemeters scant DS Active Scan Suspension in real time de oneffenheden in het wegdek. Op basis van deze informatie wordt de stugheid of souplesse van de vering van elk wiel afzonderlijk aangepast.
INFOTAINMENT

DS Iris System is ons nieuwe intuïtieve, ergonomische en volledig aan uw persoonlijke voorkeuren aan te passen informatie-ecosysteem. Het bevat een personal assistant-functie die met zijn touch-interface en spraakherkenningsfunctie begrijpt wat u tegen hem zegt en uw commando's uitvoert zoals u het wilt.

Met DS Smart Touch kunt u met één handbeweging een van de zes door u ingestelde snelkoppelingen (bijvoorbeeld een bestemming, contactpersoon, radiozender of instelling van de airconditioning) selecteren zonder uw ogen van de weg af te wenden. Het perfect binnen handbereik geplaatste touchscreen reageert op uw bewegingen en herkent uw gebaren, bijvoorbeeld die voor in- en uitzoomen of het schrijven van letters.

DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY
Het DS Extended Head-Up Display biedt een indrukwekkende visuele ervaring die vergelijkbaar is met die van augmented reality. Het op de voorruit geprojecteerde beeld met een diameter van 21 inch lijkt digitale informatie tot 4 meter vooruit op de weg te projecteren, zodat u alles kunt overzien zonder uw ogen van de weg af te wenden.
DS MATRIX LED VISION
De scherpe blik van de in totaal 150 leds van de fascinerende DS Matrix LED Vision-koplampen en de dagrijverlichting geeft de DS 4 een even opvallende als innovatieve uitstraling.
PROXIMITY KEYLESS ENTRY AND START
Uw DS 4 wordt automatisch ontgrendeld wanneer u de auto nadert tot op een afstand van 2 meter, waarbij de verzonken portierhandgrepen naar buiten komen. Eenmaal ingestapt hoeft u nog slechts de Start/Stop-knop in te drukken om uw auto te starten. Als u bij de auto vandaan loopt, werkt de functie volgens hetzelfde principe: de portiergrepen worden weer ingetrokken en de auto wordt automatisch vergrendeld.
UITRUSTINGSPAKKET REAR TRAFFIC DETECTION
Dit veiligheidsverhogende systeem detecteert terwijl u rijdt voertuigen in de dode hoeken van uw auto, ongeacht de snelheid waarmee ze uw auto naderen. Zodra een voertuig zich binnen een afstand van 75 m achter de auto in een dode hoek bevindt, waarschuwt het systeem u via een led in de buitenspiegel aan de desbetreffende zijde. Bij het achteruitrijden waarschuwt het systeem u voor tot op een afstand van 40 m naderende objecten die zich in de dode hoeken aan de achterzijde van uw auto bevinden.
ADVANCED TRACTION CONTROL
De Advanced Traction Control regelt de tractie van de voorwielen en biedt u met zijn drie rijstanden de mogelijkheid om veilig te rijden op moeilijk begaanbare ondergronden, zoals sneeuw, zand of modder. De Hill Descent Assist vult dit systeem aan, door de kans op uitbreken of het verlies van de controle over uw auto op hellingen steiler dan 5% te verkleinen.
DS DRIVE ASSIST
DS Drive Assist is door ons ontworpen om het autorijden gedeeltelijk van u over te nemen, waarbij u echter altijd de mogelijkheid hebt om weer volledig zelf de controle over de auto te nemen. DS Drive Assist regelt de snelheid en afstand van uw DS 4 ten opzichte van uw voorligger en houdt hem door in te grijpen op de besturing binnen de rijstrook, op de door de u gewenste positie. Het systeem regelt de snelheid en koers van de auto zodat u extra veilig en ontspannen kunt rijden.
DS DRIVE ASSIST 2.0


DS Drive Assist is door ons ontworpen om het autorijden gedeeltelijk van u over te nemen, waarbij u echter altijd de mogelijkheid hebt om weer volledig zelf de controle over de auto te nemen. DS Drive Assist regelt de snelheid en afstand van uw DS 4 ten opzichte van uw voorligger en houdt hem door in te grijpen op de besturing binnen de rijstrook, op de door de u gewenste positie. Het systeem regelt de snelheid en koers van de auto zodat u extra veilig en ontspannen kunt rijden.

 

DS DRIVE ASSIST 2.0 vergroot uw autonome rijbeleving door toevoeging van het semi-automatisch wisselen van rijstrook en het snelheidsadvies op basis van verkeersborden.

FOCAL ELECTRA®-HIFISYSTEEM
Met dit magnifieke hifisysteem, met 14 luidsprekers en een uitgangsvermogen van 690 watt, kunt u genieten van een onovertroffen geluidskwaliteit. Voor een optimaal comfort zijn de portierruiten van gelaagd glas met geluiddempende folie zodat u het geluid van het Focal Electra®-hifisysteem nog intenser kunt beleven, of desgewenst tot rust kunt komen in een aangenaam stil interieur.
De E-TENSE-technologie
Bekijk onze specifieke instructievideo's voor onze plug-in hybridemodellen
 
Hoe werkt de DS 4 E-TENSE?
Ontdek alle voordelen van de DS 4 E-TENSE met zijn platform en plug-in hybridetechnologie van de nieuwste generatie.
Hoe kunt u uw DS 4 E-TENSE opladen?
Ontdek in deze instructievideo de verschillende oplaadmogelijkheden en de bijbehorende laadtijden. En bekijk welke betekenis de verschillende kleuren van de lichtgeleiders van de laadaansluiting hebben.
Hoe kunt u uw plug-in hybrideauto optimaal gebruiken?

Bekijk deze korte instructievideo over het optimale gebruik van de Hybrid-modus om zo efficiënt mogelijk te kunnen rijden met uw DS E-TENSE plug-in hybrideauto.

Met onze tips kunt u brandstof besparen en de actieradius van uw auto vergroten, zodat u optimaal van het rijden kunt genieten.

Oplaadmogelijkheden van onze partner Free2Move
Ontdek in onze instructievideo's hoe u gebruik kunt maken van de services van onze partner Free2Move.

DS Automobiles & Free2Move: aanmelden


Bekijk de instructievideo's over de oplaadmogelijkheden

In deze instructievideo ontdekt u hoe u zich kunt aanmelden voor de service "Charge My Car" via de Free2Move-app. Volg de stappen om van alle functionaliteiten te profiteren: lokaliseren van beschikbare en voor uw elektrische auto of plug-in hybrideauto geschikte openbare laadstations, uw ritten plannen en eenvoudig betalen voor het opladen. De via uw smartphone of op het touchscreen van uw auto rechtstreeks toegankelijke service "Charge My Car" vereenvoudigt het gebruik van uw auto, in heel Europa.

Opladen van uw elektrische auto of plug-in hybrideauto


Ontdek in deze instructievideo hoe u het dichtstbijzijnde, voordeligste of snelst ladende laadstation via het scherm van uw auto of via uw smartphone kunt lokaliseren via de service "Charge My Car" van de Free2Move-app. Wanneer uw elektrische auto of plug-in hybrideauto eenmaal is aangesloten op een van de laadstations van het Free2Move-netwerk, kunt u met behulp van uw laadpas of uw smartphone het laden eenvoudig starten en stoppen.

Uw ritten plannen


Volg de aanwijzingen in deze instructievideo om een lange rit met uw elektrische auto of plug-in hybrideauto te plannen via de service "Charge My Car" die beschikbaar is via de Free2Move-app. Hiermee hebt u toegang tot het grootste Europese netwerk van laadstations en kunt u zelfs bij de langste ritten de route bepalen die u het beste uitkomt.