Nieuwe DS 3

The art of refinement

[cle1: 101722JPG Lang:NL]
 

VERMOGEN

Benzinemotoren van 100 tot 130 pk

100% elektrische aandrijflijn van 115 kW/156 pk

ELEKTRISCHE ACTIERADIUS

Tot wel 402 km (gecombineerde WLTP-cyclus)

Tot wel 575 km (WLTP-stadscyclus)

BRANDSTOFVERBRUIK/CO2-UITSTOOT (GECOMBINEERDE WLTP-CYCLUS)

L / 100 km (n.n.b)

g CO₂ / km (n.n.b)

CHIC EN COMPACT Een eigentijds design

De Nieuwe DS 3 is een efficiënte en hightech SUV die elegantie en karakter uitstraalt. Hij is leverbaar in een 100% elektrische uitvoering en overtuigt met zijn rijcomfort.

Motorengamma van de Nieuwe DS 3

De Nieuwe DS 3 is leverbaar met verschillende motoren:

Twee PureTech-benzinemotoren van 100 en 130 pk en een 100% elektrische aandrijflijn.

Accupakket Nieuwe DS 3

Dankzij onze deelname aan de Formule E, bekroond met twee dubbele wereldtitels, hebben onze ingenieurs een schat aan kennis en ervaring opgedaan die ze hebben ingezet bij de ontwikkeling van een Nieuwe generatie bijzonder efficiënte aandrijflijnen. Dankzij de lagere luchtweerstand en het Nieuwe accupakket met een verbeterd thermomanagement presteert de E-TENSE-aandrijflijn van de Nieuwe DS 3 nog beter.

100% ELEKTRISCHE E-TENSE-AANDRIJFLIJN

De Nieuwe DS 3 is gebaseerd op een nieuw platform waarvoor innovatieve materialen worden gebruikt. Hierdoor is de Nieuwe DS 3 een van de lichtste SUV's van zijn segment. Voor de 100% elektrische uitvoering betekent dat een riante actieradius van tot wel 402 km (gecombineerde WLTP-cyclus) en 575 km (stadscyclus). Met zijn accupakket dat in slechts 30 minuten voor 80% kan worden opgeladen, is deze auto even geschikt voor korte als lange ritten.

Actieradius Nieuwe DS 3

EXTERIEURDESIGN

De Nieuwe DS 3 kenmerkt zich door strakke lijnen en een intense blik die de auto een elegant en geraffineerd voorkomen geven.

Een verfijnde grille en scherpe blik

De grille van de Nieuwe DS 3 accentueert met zijn glanzend zwarte of verchroomde diamantvormige punten op subtiele wijze de indrukwekkende uitstraling van de auto. De nieuwe verchroomde of glanzend zwarte DS Wings vormen de elegante verbinding tussen de grille en de full led-koplampen. Ze geven de Nieuwe DS 3 een scherpe blik. 

Full led-koplampen Nieuwe DS 3

Verzonken portiergrepen

De Nieuwe DS 3 is voorzien van verchroomde portiergrepen die fraai in de carrosserievorm zijn opgenomen en bij het ontgrendelen van de auto naar buiten komen.

Verchroomde verzonken portiergrepen Nieuwe DS 3

Een opnieuw ontworpen achterzijde

Een zwart gelakte strip accentueert de achterlichten en de klep. De handtekening van DS Automobiles in gepolijst roestvrij staal siert subtiel de achterzijde van de auto.

Grille Nieuwe DS 3

INTERIEURDESIGN Vakmanschap en oog voor detail

In het verzorgde interieur van de Nieuwe DS 3 komen hoogwaardige materialen, elegant geïntegreerde hightech voorzieningen en oog voor detail samen. De sfeer in het interieur is comfortabel en rustgevend en ademt karakter en moderniteit. ​

Interieurdesign Nieuwe DS 3
Interieurdesign Nieuwe DS 3

Horlogebandmotief

Onze bekleders hebben voor nappaleder, een kostbaar nerfleder, gekozen om het interieur van de Nieuwe DS 3 optimaal tot zijn recht te laten komen. Het horlogebandmotief onderstreept op elegante wijze de diepgewortelde band tussen DS Automobiles en de ambachtskunst.

Geguillocheerd "Clous de Paris"-motief

Voor de decoratie van de bedieningselementen van de Nieuwe DS 3 hebben onze ambachtslieden zich laten inspireren door het bij luxe horloges toegepaste geguillocheerde "Clous de Paris"-motief. Dit afwerkingsmotief heeft de vorm van kleine spijkers met een piramidevormige kop die elkaar op harmonieuze wijze kruisen.

Point Perle-sierstiksels​​

De door onze lederbewerkers ontworpen Point Perle-sierstiksels, geïnspireerd op broderie, zorgen met hun parelvormige steek voor een bijzonder elegante afwerking van de in de interieurs van de Nieuwe DS 3 gebruikte lederen bekledingen. Deze knipoog naar de haute couture is kenmerkend geworden voor DS Automobiles.

Hoogwaardige materialen

De kwaliteit van de materialen, de perfectie van het Franse vakmanschap en de harmonieuze lijnen geven dit interieur, waarin unieke bekledingsmotieven worden toegepast, een geheel eigen sfeer.

Materialen interieur Nieuwe DS 3
Stuurwiel Nieuwe DS 3

EEN WERELD VAN CONNECTIVITEIT Een digitale reis

Nadat u de auto met het keyless entry and start-systeem hebt ontgrendeld, stapt u in een wereld met een geheel eigen sfeer. Het met leder Mistral beklede connectieve stuurwiel van de Nieuwe DS 3 is voorzien van tal van bedieningselementen waarmee u gemakkelijk toegang hebt tot de rijhulpsystemen. Achter het stuurwiel vindt u de schakelflippers.

 

Het centrale 10,3 inch grote HD-scherm met glanzende afwerking, het digitale instrumentenpaneel met zijn elegante graphics, het head-up kleurendisplay en de ergonomische bedieningselementen zijn fraai in dit interieur geïntegreerd. Alle rijinformatie is gemakkelijk afleesbaar.

Infotainmentsysteem Nieuwe DS 3

De geluidsweergave in het als een concertzaal opgezette interieur van de Nieuwe DS 3 is even indrukwekkend als natuurgetrouw. Dankzij de 12 luidsprekers die met zorg over het interieur zijn verdeeld, biedt het Focal Electra-hifisysteem® een zuiver, uitgebalanceerd en rijk geluid.

Het infotainmentsysteem met Connect-navigatie en het DS IRIS SYSTEM biedt een hoogwaardige digitale gebruikerservaring. Dit nieuwe ergonomische infotainmentsysteem is volledig te personaliseren. Het biedt via snelkoppelingen op het 10,3 inch grote centrale scherm toegang tot alle functionaliteiten. Dankzij de geavanceerde spraakherkenning voert het systeem de door u uitgesproken commando's trefzeker uit, een garantie voor gebruiksgemak.

Infotainmentsysteem Nieuwe DS 3
Nieuwe DS 3 Performance Line

PERFORMANCE LINE Een sterke persoonlijkheid

De Nieuwe DS 3 Performance Line heeft een nog strakker uiterlijk en kenmerkt zich door specifieke afwerkingsdetails. Het vurige karakter van deze uitvoering valt direct op.

TECHNOLOGIEËN Ontdek de rijhulpsystemen van de Nieuwe DS 3

DS IRIS SYSTEM

DS Iris System is ons nieuwe intuïtieve, ergonomische en volledig aan uw persoonlijke voorkeuren aan te passen infotainmentsysteem. Het bevat een Personal Assistant-functie die u via het touchscreen en gesproken commando's kunt bedienen. DS Iris System voert uw commando's uit zoals u ze bedoeld hebt.

DS IRIS SYSTEM

DS DRIVE ASSIST

DS Drive Assist is een systeem dat is ontworpen om het autorijden gedeeltelijk over te nemen van de bestuurder, waarbij de bestuurder altijd de mogelijkheid heeft om weer volledig zelf de controle over de auto te nemen. Een volgende stap in de richting van autonoom rijden. Dit innovatieve systeem regelt de snelheid en de afstand van de auto ten opzichte van zijn voorligger. Bovendien houdt het de Nieuwe DS 3 door in te grijpen op de besturing binnen de rijstrook, op de door de bestuurder gewenste positie. Het systeem regelt de snelheid en koers van de auto zodat u extra veilig en ontspannen kunt rijden.

DS DRIVE ASSIST

DS MATRIX LED VISION

De DS Matrix LED Vision-koplampen van de Nieuwe DS 3 bestaan uit 3 led-modules voor het dimlicht en een Matrix Beam-module voor het grootlicht, waarvan de laatste is opgedeeld in 15 onafhankelijke segmenten. Deze segmenten gaan segment voor segment geleidelijk branden of weer uit, afhankelijk van de door de camera bovenaan de voorruit gedetecteerde rijomstandigheden. U kunt zo met grootlicht blijven rijden zonder andere weggebruikers te verblinden. Bij het naderen van een voorligger of een tegenligger wordt een deel van de op dit voertuig gerichte grootlichtbundel gedoofd om de bestuurder ervan niet te hinderen. Dit gedoofde deel beweegt met het rijdende voertuig mee.

DS MATRIX LED VISION

Milieusubsidie 2023 – Rij vanaf januari in ons 100% elektrische model

Vanaf 1 januari 2023 geeft de overheid weer subsidie (SEPP) op een nieuwe elektrische personenauto. Voor een nieuwe auto is het subsidiebedrag in 2023 € 2.950 en voor een gebruikte auto € 2.000. De subsidie geldt zowel voor koop als voor private lease. 

 

Orienteert u zich op tijd

De overheid houdt het principe aan van wie eerst komt, het eerst maalt.

 

De subsidiepot was in 2021 en 2022 snel leeg, en dit verwachten wij ook in 2023. U doet er daarom verstandig aan zich nu al te oriënteren op de aankoop van uw nieuwe elektrische auto. 

 

Als u nu vast uw Nieuwe DS 3 E-TENSE reserveert, kunt u op tijd in aanmerking komen voor de subsidie. U reserveert vrijblijvend vast een productieplek. U bent dan vrijwel verzekerd dat u begin 2023 comfortabel rijdt in uw elektrische DS voorzien van de subsidiekorting van € 2950. 

Nieuwe DS 3
De Nieuwe DS 3, de compacte SUV van DS

SERVICES OP MAAT

Disclaimer

¹ De aangegeven waarden van het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en de actieradius zijn conform de WLTP-testprocedure. Op basis van deze procedure worden sinds 1 september 2018 alle nieuwe auto's gehomologeerd. Deze WLTP-procedure vervangt de voorheen toegepaste NEDC-procedure (New European Driving Cycle - nieuwe Europese rijcyclus). Doordat de testomstandigheden realistischer zijn, zijn de op basis van de WLTP-procedure gemeten waarden voor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot in veel gevallen hoger dan bij de NEDC-procedure. De waarden van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot kunnen in de praktijk afwijken, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en verschillende factoren zoals: de frequentie van opladen, de rijstijl, de rijsnelheid, de specifieke uitrusting, de opties, het type banden, de buitentemperatuur en de gewenste temperatuur in het interieur. Neem contact op met uw verkooppunt voor meer informatie. Meer informatie.