DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4: THE PLUG-IN HYBRID POWER

De plug-in hybride auto’s volgens DS

De combinatie van benzine en elektrisch van onze E-TENSE plug-in hybride motoren biedt kracht en flexibiliteit. In de 100% elektrische modus kunt u genieten van soepel, geruisloos en schokvrij rijden en stoot uw plug-in hybrideauto helemaal geen CO2 uit. U kunt tot 58 kilometer (WLTP) afleggen in de 100% elektrische stand. Dit is (in de meeste gevallen) voldoende actieradius voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Bij langere ritten wordt de aandrijving automatisch overgenomen door de benzinemotor.

GEMOEDSRUST Met onze plug-in hybrideauto's kunt u rijden waarheen u maar wilt

Onze E-TENSE-uitvoeringen beschikken over een elektrische actieradius van tot wel 58 km (WLTP1, gecombineerd) en tot 75 km WLTP stad (EAER stad) bij de DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 300 Plug-in Hybrid, wat meestal voldoende is voor uw dagelijkse ritten.

Daarmee onderscheidt deze nieuwe generatie hybrideauto's (PHEV's) zich van hybrideauto's zonder plug-intechnologie (HEV's), waarvan de actieradius in de 100% elektrische rijstand zeer beperkt is (maximaal 2 tot 3 km).

DS 9

Elektrisch rijden met DS

Meld u aan en blijf op de hoogte

ACTIERADIUS Alles wat u moet weten over de actieradius van uw plug-in hybride auto

Veel factoren kunnen de elektrische actieradius van uw Plug-in Hybrid Vehicle beïnvloeden, waaronder de weersomstandigheden en uw rijstijl. Ontdek welke factoren invloed hebben op het batterijrendement van een Plug-In Hybride.

Snelheid

Snelheid is de factor die de grootste invloed heeft op het bereik van uw plug-in hybride auto. Kies bij lage snelheden voor de elektrische modus. Het is belangrijk om de snelheid op snelwegen en autosnelwegen te matigen om de actieradius te behouden.

Rijgedrag

Rijgedrag en omstandigheden hebben een grote invloed op de actieradius in zero emission modus van uw plug-in hybride auto. Door een rustige en anticiperende rijstijl en door regeneratief remmen kunt u de actieradius tot wel 15% vergroten.

Thermisch comfort en verwarming

Extreme hitte of vrieskou beïnvloeden de chemische reacties van de batterijen. Het verschil in actieradius door de verwarming kan tot 35 % variëren tussen de lente en de winter. Het voorverwarmen van uw auto is een van de meest efficiënte manieren om uw actieradius in de winter en de zomer te vergroten.

Kiest u ook voor energiebesparing?

Verleg uw grenzen met onze technologieën

Regeneratief remmen

Rijmodi

E-SAVE-functie

U hoeft alleen maar te remmen om de tractiebatterij bij te ladenOntdek meer
DS: Regeneratief remmen
Selecteer de rijmodus die het beste bij uw rijstijl pastOntdek meer
DS: Rijmodi
Houd elektrische energie achter de hand voor laterOntdek meer
DS: E-SAVE-functie

DAGELIJKS OPLADEN 100% ELEKTRISCH

Om optimaal te profiteren van de mogelijkheden van een plug-in hybrideauto, is het noodzakelijk om hem op te laden. Volledig opgeladen bieden onze E-TENSE-uitvoeringen een elektrische actieradius van tot wel 58 km (WLTP1-cyclus) bij de DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 300. Wij raden u aan om uw plug-in hybrideauto elke dag op te laden om optimaal te kunnen profiteren van de mogelijkheid om elektrisch te rijden.

Oplaadmogelijkheden

Uw plug-in hybrideauto zorgeloos opladen

Thuis laden

Laadkabels

Uw garage wordt een snellaadpuntOntdek meer
DS: Thuis versneld opladen
Stelt u zich voor dat u elk stopcontact als laadpunt kunt gebruikenOntdek meer
DS: Laadkabels

DE MYDS APP De app waarmee u alles onder controle hebt

Informatie over de actieradius

Met de MyDS App voor uw smartphone kunt u in real time de laadtoestand van de tractiebatterij of de geschatte resterende actieradius controleren. Als uw auto aan het opladen is, kunt u ook de laadsnelheid en de verwachte duur van het laden bekijken.

Laden op afstand

Via de desbetreffende functie van de MyDS App kunt u ook op afstand het laden van het hybride voertuig starten of programmeren. Het geprogrammeerd opladen komt van pas als u voor het laden gebruik wilt maken van de daluren.

Voorverwarming of voorkoeling op afstand

Via de instelling van de voortemperatuurregeling kunt u de voorverwarming of voorkoeling van het interieur van uw hybride auto programmeren. Deze functie biedt niet alleen extra comfort, maar houdt als hij tijdens het laden van uw auto wordt gebruikt ook de actieradius optimaal.

VRIJHEID De voordelen van een plug-in hybrideauto

Een schonere auto met nóg betere prestaties

Onze Plug-in Hybrid-modellen zijn efficiënt en veelzijdig: geen schadelijke uitstoot in de 100% elektrische rijstand en een laag gecombineerd brandstofverbruik. Zonder dat u ook maar iets aan rijplezier hoeft in te leveren.

Welkom in elke stad

Met een plug-in hybrideauto bent u ook welkom in steden waar verkeersbeperkende maatregelen van kracht zijn. De DS 7 CROSSBACK E-TENSE, de DS 9 E-TENSE en de DS 4 E-TENSE zijn voorzien van een cyaanblauwe led aan de bovenzijde van de voorruit die aangeeft dat de elektrische rijmodus is geactiveerd.

Fiscale voordelen

Met een plug-in hybrideauto betaalt u minder BPM door de lagere CO2-uitstoot ten opzichte van een vergelijkbare benzine- of dieselmotor.
Tevens ontvangt u tot en met 2024 voor een plug-in hybrideauto, met een CO2-uitstoot tot 50 gram, 50% korting op de motorrijtuigenbelasting.

Zuiniger rijden

Dankzij de elektromotoren verbruikt een plug-in hybrideauto minder brandstof dan een vergelijkbare auto met alleen een verbrandingsmotor. Met uw plug-in hybride DS4 E-TENSE, DS 7 CROSSBACK E-TENSE of DS 9 E-TENSE hoeft u dus minder vaak te tanken.

Disclaimer ¹ Elektrisch: de aangegeven waarden van de actieradius en het elektrische verbruik zijn conform de WLTP-testprocedure. Op basis van deze procedure worden sinds 1 september 2018 alle nieuwe auto's gehomologeerd. De waarden kunnen in de praktijk afwijken, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en verschillende factoren zoals: de rijsnelheid, de gewenste temperatuur in het interieur, de rijstijl en de buitentemperatuur. De laadtijd is met name afhankelijk van het vermogen van de in de auto gemonteerde lader, de laadkabel en het type en het vermogen van het gebruikte laadpunt. Neem contact op met uw verkooppunt voor meer informatie. Meer informatie Hybride: de aangegeven waarden van het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en de actieradius zijn conform de WLTP-testprocedure. Op basis van deze procedure worden sinds 1 september 2018 alle nieuwe auto's gehomologeerd. Deze WLTP-procedure vervangt de voorheen toegepaste NEDC-procedure (New European Driving Cycle - nieuwe Europese rijcyclus). Doordat de testomstandigheden realistischer zijn, zijn de op basis van de WLTP-procedure gemeten waarden voor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot in veel gevallen hoger dan bij de NEDC-procedure. De waarden van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot kunnen in de praktijk afwijken, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en verschillende factoren zoals: de frequentie van opladen, de rijstijl, de rijsnelheid, de specifieke uitrusting, de opties, het type banden, de buitentemperatuur en de gewenste temperatuur in het interieur. Neem contact op met uw verkooppunt voor meer informatie. Meer informatie over brandstofverbruik en CO2-emissies.