DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4: THE PLUG-IN HYBRID POWER

De plug-in hybride auto’s volgens DS

DS 7 CROSSBACK E-TENSE is leverbaar in twee uitvoeringen: DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225 en DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 300. Deze uitvoering belichaamt kracht en flexibiliteit: 4WD en 300 pk. U kunt tot 58 kilometer (WLTP) afleggen in de 100% elektrische stand. Dit is (in de meeste gevallen) voldoende actieradius voor het dagelijkse woon-werkverkeer.

De krachtige plug-in hybride

De krachtige plug-in hybride

1. Elektrische machine 80 kW

2. Automatische transmissie

3. Geëlektrificeerde 8 traps-automaat

4. 200 pk benzinemotor

5. LI-ON accu met een capaciteit van 13,2 kWh

6. OBC-lader aan boord 7,4 kW

7. Elektrische machine achter 80 kW

Onze plug-in hybride technologie

Met DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 300 zet het merk een stap vooruit dankzij een nieuwe oplaadbare hybridemotor. Met een eenheidsvermogen van 80 kW, gepositioneerd op de twee draaiende tandwielen, maken twee elektromotoren het mogelijk om tot 58 km te rijden (WLTP) in volledig elektrische modus. Ze worden gevoed door accu's van de nieuwste generatie, waarvan de compacte cellen onder de achterbank zijn geïnstalleerd, zonder dat dit ten koste gaat van de binnenruimte of de capaciteit van de bagageruimte.

DS: Plug-in Hybride PHEV

Functioneel en comfortabel rijden dankzij de PHEV-technologie

DS: PHEV-technologie

Onze oplaadbare/plug-in hybride voertuigen (PHEV), zoals de DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 300, hebben een elektrisch bereik van 58 km (WLTP), genoeg voor de meeste van de dagelijkse ritten.

 

Deze nieuwe generatie verschilt van de "niet-oplaadbare" hybriden (HEV), die niet echt bereik bieden in de 100% elektrische modus (2 tot 3 km maximum).

Alles wat u moet weten over de actieradius van uw plug-in hybride auto

Veel factoren kunnen de elektrische actieradius van uw Plug-in Hybrid Vehicle beïnvloeden, waaronder de weersomstandigheden en uw rijstijl. Ontdek welke factore invloed hebben op het batterijrendement van een Plug-In Hybride.

Snelheid

Rijgedrag

Thermisch comfort en verwarming

Snelheid
Rijgedrag

Snelheid is de factor die de grootste invloed heeft op het bereik van uw plug-in hybride auto. Kies bij lage snelheden voor de elektrische modus. Het is belangrijk om de snelheid op snelwegen en autosnelwegen te matigen om de actieradius te behouden.

Rijgedrag en omstandigheden hebben een grote invloed op de actieradius in zero emission modus van uw plug-in hybride auto. Door een rustige en anticiperende rijstijl en door regeneratief remmen kunt u de actieradius tot wel 15% vergroten.

Extreme hitte of vrieskou beïnvloeden de chemische reacties van de batterijen. Het verschil in actieradius door de verwarming kan tot 35 % variëren tussen de lente en de winter. Het voorverwarmen van uw auto is een van de meest efficiënte manieren om uw actieradius in de winter en de zomer te vergroten.

Kiest u ook voor energiebesparing?

Verleg uw grenzen met onze technologieën

Regeneratief remmen

Rijmodi

E-SAVE-functie

U hoeft alleen maar te remmen om de tractiebatterij bij te ladenOntdek meer
DS: Regeneratief remmen
Selecteer de rijmodus die het beste bij uw rijstijl pastOntdek meer
DS: Rijmodi
Houd elektrische energie achter de hand voor laterOntdek meer
DS: E-SAVE-functie

Actieradius en opladen

Het opladen is een essentiële stap om ten volle te kunnen profiteren van een Plug-in Hybride auto. Wanneer de DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 300 volledig is opgeladen, heeft deze een bereik van 58 kilometer (WLTP) in de 100% elektrische stand. DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225 heeft een bereik van 55 kilometer (WLTP) in de 100% elektrische stand.

Oplaadmogelijkheden

Uw plug-in hybrideauto zorgeloos opladen

Thuis laden

Laadkabels

Uw garage wordt een snellaadpuntOntdek meer
DS: Thuis versneld opladen
Stelt u zich voor dat u elk stopcontact als laadpunt kunt gebruikenOntdek meer
DS: Laadkabels

Charge My DS

Charge My DS, dé complete laadoplossing, maakt het voor u als DS-rijder eenvoudig om compatibele en beschikbare laadpunten te kunnen vinden en uw route te plannen. 

 

U kunt uw route voorbereiden in de Free2Move Services app. De route wordt berekend en weergegeven inclusief aanbevolen laadlocaties, geschatte laadduur en geschatte laadkosten. De route of het gekozen laadpunt kunnen eenvoudig naar de Connect-NAV van uw DS of uw favoriete navigatie-app worden gestuurd.

 

Bij geschikte laadpunten kunnen laadsessies gemakkelijk vanuit de app gestart en beëindigd worden. Eventueel kan altijd de bijbehorende Free2Move laadpas gebruikt worden. Bovendien biedt Charge My Car toegang tot het grootste laadnetwerk van Europa met meer dan 140.000 laadpunten. 

 

Het Charge My DS-abonnement kost €4,99 incl. btw per maand. Dit is exclusief de gemaakte laadkosten, en is maandelijks opzegbaar. De bijbehorende Free2Move laadpas is in dit tarief inbegrepen. Voor de berijder van DS3 CROSSBACK E-TENSE is het Charge My DS-abonnement het eerste jaar gratis.

 

Charge My DS maakt deel uit van de Free2Move Services app.

 

De MyDS App

De app waarmee u alles onder controle hebt

Informatie over de actieradius

Laden op afstand

Voorverwarming of voorkoeling op afstand

Met de MyDS App voor uw smartphone kunt u in real time de laadtoestand van de tractiebatterij of de geschatte resterende actieradius controleren. Als uw auto aan de lader staat, kunt u ook de laadsnelheid en de verwachte duur van het laden bekijken.

Via de desbetreffende functie van de MyDS App kunt u ook op afstand het laden van de auto starten of programmeren. Het geprogrammeerd laden komt van pas als u voor het laden gebruik wilt maken van de daluren.

Via de instelling van de voortemperatuurregeling kunt u de voorverwarming of voorkoeling van het interieur van uw auto programmeren. Deze functie biedt niet alleen extra comfort, maar houdt als hij tijdens het laden van uw auto wordt gebruikt ook de actieradius optimaal.

Ontdek de voordelen van een plug-in hybrideauto

Een schonere auto met nóg betere prestaties

DS: Een schonere auto met nóg betere prestaties

Welkom in elke stad

DS: Welkom in elke stad

Bij de aanschaf van een plug-in hybride betaalt u minder bpm.

Met een plug-in hybrideauto bent u ook welkom in Europese steden waar verkeersbeperkende maatregelen van kracht zijn.

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 is voorzien van een cyaanblauwe led aan de bovenzijde van de voorruit die aangeeft dat de elektrische rijmodus is geactiveerd.

Fiscale voordelen

DS: Fiscale voordelen

Zuiniger rijden

Door de lage uitstoot van een plug-in hybrideauto u minder bpm (belasting van personenauto's en motorrijwielen).

 

 

Dankzij de elektromotoren verbruikt een plug-in hybrideauto minder brandstof dan een vergelijkbare auto met alleen een verbrandingsmotor. Met uw plug-in hybride DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 hoeft u dus minder vaak te tanken.