FORMULE E Jean-Éric Vergne zegeviert in Rome met de nieuwe DS E-TENSE FE21

Parijs, 12 april 2021

DS Automobiles heeft bij het raceweekend in Rome de eerste zege van het seizoen geboekt. In de eerste race heeft Jean-Éric Vergne met zijn nieuwe DS E-TENSE FE21 het DS Techeetah-team het eerste succes van dit Formule E-seizoen bezorgd. In de tweede race heeft António Félix da Costa ondanks de moeilijke omstandigheden belangrijke punten voor het ABB FIA Formula E World Championship in de wacht gesleept.

Round 3, zaterdag 10 april.

DS E-TENSE FE21

Bij het debuut van de DS E-TENSE FE 21 op het nieuwe circuit van Rome, voor de derde ronde van het ABB FIA Formula E World Championship, beleefden Jean-Éric Vergne en het DS Techeetah-team bij de ochtendtraining hachelijke momenten, maar de race verliep een stuk voorspoediger! De race, die gestart werd achter de safety car vanwege de enigszins natgeregende baan, ontpopte in een ware titanenstrijd waarin veel van positie werd gewisseld.

 

De ervaren Jean-Éric wist strategisch gebruik te maken van zijn Attack Modes om de leiding en uiteindelijk de zege te pakken. Met deze eerste zege van het jaar heeft de Fransman meteen ook zijn eerste punten in het klassement binnen. António Félix da Costa reed een mooie inhaalrace en het zag ernaar uit dat hij in de top 10 zou finishen, maar door een lekke band zag hij zijn punten in rook opgaan.

Round 4, zondag 11 april

De tweede race in Rome verliep minder glorieus voor het DS Techeetah-team. Dat was met name te wijten aan de regen die de rijders van het team plaagde tijdens de kwalificaties. Met António Félix Da Costa uiteindelijk op de 15e stek van de grid en Jean-Éric Vergne zelfs op de 20e viel het voor onze rijders niet mee om nog aan punten te komen. Maar door acht plaatsen op te klimmen is het António Félix da Costa gelukt als zevende over de finish te gaan en zijn eerste punten te scoren met de nieuwe DS E-TENSE FE21. De ver achterin gestarte Jean-Éric Vergne reed eveneens een sterke inhaalrace en eindigde net buiten de top 10.

Formule E 2021

Met de in zijn eerste raceweekend in Rome al zegevierende DS E-TENSE FE21 hebben onze rijders belangrijke punten binnengehaald in het ABB FIA Formula E World Championship, dat na de eerste vier wedstrijden van het seizoen nog lang niet beslist is. In het constructeursklassement staat DS Techeetah nu op de derde plaats. Het team heeft de ambitie om ook dit jaar de titels te veroveren.

E-TENSE: de elektrische en hybride-aandrijving volgens DS

Moedig onze coureurs aan via de Fanboost