FORMULE E Een frustrerend weekend in Valencia voor DS TECHEETAH

Parijs, 26 april 2021

Het weekend in Valencia was intens, een mix van hoop en frustratie voor DS Automobiles. António Félix da Costa domineerde de eerste ronde, maar miste de overwinning vanwege beslissingen van de wedstrijdleider. Gelukkig voor DS TECHEETAH scoorde Jean-Éric Vergne belangrijke punten door als 9e en 7e te eindigen tijdens de twee rondes op het Spaanse circuit.

Ronde 3, zaterdag 24 april.

De eerste van twee E-Prix-races in Valencia was frustrerend voor DS Automobiles en TECHEETAH. Hoewel Da Costa deze vijfde ronde van het ABB FIA Formule-E Wereldkampioenschap grotendeels domineerde nadat hij vanaf pole position was gestart, ging de overwinning van titelverdediger António Félix da Costa vandaag in rook op. De verschillende veranderingen die door het wedstrijdmanagement werden aangebracht in toegewezen energie, verraste iedereen, inclusief Da Costa. Gedwongen om de laatste ronde in een lager tempo af te leggen, moest António genoegen nemen met een 7e plaats. Vervolgens werd hij na de race gedegradeerd wegens overschrijding van het toegestane energiequotum. Jean-Éric Vergne eindigde op de negende plaats aan het einde van deze race, die hij vanaf P12 was gestart.

Formule E 2021: ePrix van Valencia

Ronde 6, zondag 25 april.

Formule E 2021: ePrix van Valencia

Op zijn 31e verjaardag startte Jean-Éric Vergne vanaf P7 en hij kwam aan het einde van de race op dezelfde positie over de streep. Hiermee scoorde hij belangrijke punten voor DS TECHEETAH. António Félix Da Costa, die zich als 12e kwalificeerde, wilde in de top tien eindigen, maar een drive-through-penalty voor onjuist gebruik van zijn tweede aanvalsmodus zorgde ervoor dat hij niet hoger kon eindigen.

Na dit frustrerende weekend voor DS TECHEETAH in Spanje gaat het ABB FIA Formule-E Wereldkampioenschap naar Monaco voor ronde 7 van het seizoen. De enige single E-Prix van het seizoen staat gepland op 8 mei.

E-TENSE: de elektrische en hybride-aandrijving volgens DS

Moedig onze coureurs aan via de Fanboost