ELEKTRISCHE AUTO'S

100% elektrisch, zonder compromissen

Met dezelfde binnenruimte als elke andere uitvoering van de DS 3 biedt de 100% elektrische uitvoering u volop rijplezier en comfort. Dankzij de E-TENSE-aandrijflijn, waarin de technologieën zijn verwerkt waaraan DS Automobiles zijn Formule E-titels in 2019 en 2020 dankt, beschikt u over een actieradius van 400 km (WLTP-cyclus). Voor wie indrukwekkende prestaties en stijl graag gecombineerd ziet.

100% elektrische DS 3 E-TENSE

100% elektrisch raffinement

Deze elektrische auto kenmerkt zich door puur en intens rijplezier. De directe reactie op het gaspedaal en de rustgevende stilte in het interieur staan borg voor een ongeëvenaard rijcomfort.

DE VOORDELEN VAN EEN ELEKTRISCHE AUTO

Milieubewust en dynamisch rijden

De elektrische DS 3 E-TENSE biedt compromisloze prestaties:

 

  • Stijl en comfort voor ongekend rijplezier
  • Trillingsvrij rijden zonder schadelijke uitstoot
  • Een directe respons op het gaspedaal

Onbeperkte toegang tot milieuzones

Draag bij aan een schonere lucht in de stad en profiteer van voor elektrische auto's bestemde parkeerplaatsen. U bent in elke stad welkom!

Overheidssubsidie

Vanaf 1 januari 2023 geeft de overheid weer subsidie (SEPP) op een nieuwe elektrische personenauto. Voor een nieuwe auto is het subsidiebedrag in 2023 € 2.950 en voor een gebruikte auto € 2.000. De subsidie geldt zowel voor koop als voor private lease.

Lagere onderhoudskosten

Dankzij de eenvoudige motorconstructie vragen elektrische auto's een minimum aan onderhoud:

 

  • Er zijn minder slijtagegevoelige onderdelen
  • De remschijven en -blokken slijten minder snel
  • Er hoeft geen motorolie meer te worden ververst

KRACHT EN SOUPLESSE

Rijmodi

Achter het stuur van uw DS 3 E-TENSE kunt u kiezen uit drie rijmodi met een per modus verschillende belasting van het accupakket.

In de Eco-modus kunt u de actieradius van uw elektrische auto maximaliseren. In deze modus wordt de werking van functies als de temperatuurregeling van het interieur en de luchtrecirculatie enigszins aangepast zodat er zo min mogelijk energie verloren gaat.

De Sport-modus zorgt voor extra rijplezier. In deze modus levert uw DS 3 E-TENSE zijn maximale vermogen en koppel, voor opwindende rijsensaties.

In de Normal-modus zijn alle parameters van uw auto afgestemd op een optimaal comfort onder alle omstandigheden.

Regeneratief remmen

Met de kennis die we hebben opgedaan door onze deelname aan de Formule E, hebben we verschillende innovaties ontwikkeld. Eén daarvan is het regeneratieve remsysteem. Tijdens het vaart minderen zorgt dit systeem voor een remmende werking (zoals het afremmen op de motor bij een auto met verbrandingsmotor), waarbij de vrijkomende bewegingsenergie wordt omgezet in elektriciteit waarmee het accupakket van uw elektrische auto wordt opgeladen. Dankzij de regeneratie van energie tijdens het remmen kunt u de actieradius van uw DS 3 E-TENSE in stadsverkeer met tot wel 20% vergroten. Deze functie kan met één druk op de knop van de selectiehendel worden ingeschakeld.

Voorverwarming/-koeling

U kunt de actieradius van het accupakket van uw nieuwe DS 3 E-TENSE vergroten door het interieur voor te verwarmen of voor te koelen. Deze functie kunt u in de auto via het touchscreen of op afstand via de MyDS App instellen. De temperatuur in uw elektrische auto is dan al aangenaam als u instapt, terwijl ook het accupakket al is voorverwarmd voor een optimale efficiency.

 

Bereken de actieradius

Stel hieronder de gegevens in om uw werkelijke actieradius te ontdekken
OPLADEN
Altijd het juiste moment om op te laden
Er zijn verschillende mogelijkheden om het accupakket van uw elektrische auto op te laden. De voor het opladen benodigde tijd is afhankelijk van de oplaadmethode die u kiest.

U kunt de auto bijvoorbeeld 's nachts thuis en overdag bij uw werk opladen. Bij langere ritten kunt u voor het opladen gebruikmaken van een snellaadstation en gelijk even de benen strekken. U kunt dan in 30 minuten 80% van de maximale actieradius "tanken".

Een laadoplossing die aansluit op uw behoeften

In samenwerking met Free2Move eSolutions helpt DS Automobiles u bij de keuze voor een laadoplossing die perfect aansluit op uw behoeften. Bovendien regelen we de installatie ervan, of het nu gaat om een simpel stopcontact of een wallbox.

MyDS App

Informatie over de actieradius

Via de MyDS App kunt u in real time de actieradius van uw elektrische auto checken. Tijdens het opladen kunt u via de app ook de laadsnelheid en de duur van het laden volgen.

Laden op afstand

Via de desbetreffende functie van de MyDS App kunt u ook op afstand het laden van de auto starten of programmeren. Dit biedt u de mogelijkheid om de auto tijdens de daluren op te laden.

Voorverwarming of voorkoeling op afstand

Via de instelling van de voortemperatuurregeling van het interieur kunt u de voorverwarming of voorkoeling van uw auto programmeren. Deze functie biedt extra comfort en heeft bovendien geen effect op de actieradius van uw auto als hij tijdens het laden van uw auto wordt gebruikt.

100% elektrische DS 3 E-TENSE

The art of refinement

Elektrisch rijden met DS

Schrijf vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.