DOORGAAN

 € 2.950 subsidie nieuwe elektrische auto’s

De overheid heeft de subsidieregeling 2023 voor elektrische auto’s bekend gemaakt. De subsidie elektrisch rijden bedraagt € 2.950 op een nieuwe elektrische personenauto en € 2.000 op een gebruikte elektrische personenauto met een fiscale/catalogus waarde tussen de 12.000 en 45.000 euro. Dit geldt zowel voor koop als voor private lease. Het beschikbare jaarbudget 2023 is voor nieuwe elektrische personenauto's € 67 miljoen. Dit is koop en lease samen.

 

Met deze subsidie elektrische auto wil de overheid elektrisch rijden, specifiek voor particuliere klanten, aantrekkelijker maken. Het nieuwe budget is vanaf 10 januari 2023 beschikbaar.

 

Voorwaarden subsidie elektrische auto:
De koop- of leaseovereenkomst van de auto moet u hebben afgesloten vanaf 1 januari 2023. Alleen dan kunt u in aanmerking komen voor de subsidie elektrische auto 2023. Daarnaast mag de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2023 op uw naam staan. Lees over alle voorwaarden in de veelgestelde vragen hieronder.

 

DS Automobiles Nederland wil u graag informeren en kan niet aansprakelijk worden gehouden in verband met de eventuele toekenning van deze overheidssubsidie of eventuele wijzigingen in de regeling. Bekijk de actuele situatie rondom RVO subsidie elektrische auto en het beschikbare jaarbudget op www.rvo.nl/sepp.*

Onze rijk uitgeruste Nieuwe DS 3 E-TENSE komt in aanmerking voor deze subsidie.

 Frequently Asked Questions (FAQ)

Wat zijn de voorwaarden subsidie elektrische auto?
Wilt u in aanmerking komen voor subsidie? Dan auto voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De auto moet een 100% elektrische personenauto zijn met een actieradius van minimaal 120 kilometer
  • De catalogusprijs (oorspronkelijke nieuwprijs) ligt tussen € 12.000 en € 45.000
  • De auto is als elektrische personenauto geproduceerd en mag niet zijn omgebouwd tot elektrische auto
  • De koop- of leaseovereenkomst van de auto moet u hebben afgesloten vanaf 1 januari 2023
  • De elektrische personenauto mag niet eerder dan 1 januari 2023 op uw naam staan


Wanneer komt u in aanmerking voor de subsidie van een elektrische auto?

Indien u als particulier een volledige elektrische auto aanschaft, met een fiscale/catalogus waarde tussen de 12.000 en 45.000 euro en een minimale actieradius van 120 km, kunt u subsidie aanvragen. Dit is van toepassing op zowel aankoop als Private Lease. De auto moet op uw naam staan om de subsidie aan te kunnen vragen. 

 

Hoe hoog is de subsidie voor een elektrische auto?
De subsidiehoogte voor het rijden van een elektrische auto verschilt. Indien u een nieuwe auto koopt kunt u een subsidie aanvragen van € 2.950. Indien u een occasion koopt, kunt u een subsidie aanvragen van € 2.000. De subsidie is ook van toepassing bij Private Lease, in dat geval krijgt u de subsidie per maand uitbetaald over een periode van 48 maanden.

 

Hoe vraag ik de subsidie aan?
U kunt de subsidie vanaf 10 januari 2023 om 09.00 uur aanvragen de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Ga hiervoor naar www.rvo.nl/sepp.

 

Om de aanvraag te kunnen doen moet het koop- of leasecontract op uw naam staan en bij uitkering van de subsidie moet ook de auto op uw naam staan. U kunt slechts 1 keer per persoon gebruik maken van deze subsidieregeling. De aanvraag wordt gedaan via uw DigiD.

 

Kan ik het koopcontract nu al sluiten of pas per 3 januari om de subsidie te krijgen?
De koop- of leaseovereenkomst van de auto moet u hebben afgesloten vanaf 1 januari 2023. Alleen dan kunt u in aanmerking komen voor de subsidie. Daarnaast mag de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2023 op uw naam staan.

 

Hoe kan DS Automobiles mij helpen met de subsidie-aanvraag?
Als u nu vast uw Nieuwe DS 3 E-TENSE reserveert, kunt u op tijd in aanmerking komen voor de subsidie. U reserveert vrijblijvend vast een productieplek. U bent dan vrijwel verzekerd dat u begin 2023 comfortabel rijdt in uw elektrische DS voorzien van de subsidiekorting van 2950 euro.

Na de reservering neemt de DS Store contact met u op om een afspraak te maken en u te helpen met de afsluiting en timing van uw koop- of leaseovereenkomst zodat u in aanmerking komt voor de subsidie.

 

Op welke auto’s geldt subsidie?
Volledig elektrische auto’s. Bij DS zou u dus subsidie kunnen krijgen op Nieuwe DS 3 E-TENSE.

Let op: de regeling is dus niet van toepassing op Hybride of Plug-in Hybride (PHEV) modellen. 

 

Waarom is er geen subsidie op PHEV-auto’s?
Gezien Plug-in hybride auto’s zowel elektrisch als op fossiele brandstoffen kunnen rijden, genereren ze altijd nog CO2-uistoot. En hoewel de gemiddelde CO2-uitstoot een stuk lager ligt dan een reguliere auto met brandstofmotor, heeft de overheid het doel om specifiek de uitstoot drastisch te verlagen. Dit doel is eerder te realiseren met volledig elektrische auto’s, dan Plug-in hybride auto’s. De overheid zal daarom alleen de aankoop van volledig elektrische auto’s stimuleren.

 

Kan ik mijn aankoop annuleren indien ik geen subsidie krijg?
Indien na de aanvraag van de subsidie blijkt dat de subsidie niet wordt verkregen, dan kunt u bij ons uw aankoop kosteloos annuleren. Bespreek de mogelijkheden met uw dealer.

 

Waarom wordt deze subsidie gegeven? / Wat is er besloten in het klimaatakkoord?
Reden dat deze subsidie wordt gegeven is om invulling te geven aan de doelstellingen van het klimaatakkoord:

 

  • 100% van verkoop nieuwe auto’s moet per 2030 elektrisch zijn
  • Rond 2025 moet er een volwaardige markt zijn voor gebruikte elektrische auto’s bij particulieren
  • Deze doelstellingen zijn opgemaakt om het belangrijkste doel van het klimaatakkoord te bereiken; het verminderen van CO2-uitstoot. 

 

Kleine lettertjes / Wanneer stopt de subsidie?
De subsidie voor de aanschaf van een elektrische auto geldt hoogstwaarschijnlijk tot 30 juni 2025 en wordt jaarlijks afgebouwd tot die datum. Tot deze tijd kunt u dus een subsidie aanvragen. Indien u een subsidie hebt aangevraagd, zijn er nog enkele voorwaarden waar u rekening mee moet houden. Indien u uw elektrische auto verkoopt binnen 3 jaar na aankoop, dan dient u een deel van de subsidie terug te betalen, tenzij uw nieuwe auto weer een elektrische auto is. En indien u private least en de auto binnen 4 jaar weer inlevert dan stopt de subsidie ook.

De Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) dient door de subsidieontvanger aangevraagd te worden via rvo.nl. Naast alle relevante informatie treft u hier ook de actuele situatie rondom het beschikbare jaarbudget. DS Automobiles kan niet aansprakelijk worden gehouden in verband met de eventuele toekenning van deze overheidssubsidie of eventuele wijzigingen in de regeling.