DS E-TENSE

E-TENSE: de elektrische en hybride aandrijving volgens DS

E-TENSE, ontwikkeld met het oog op de stad van de toekomst, is onze mobiliteitsoplossing die rijplezier en services op maat biedt.

 

Ontdek onze toonbeelden van perfectie: de elektrische DS 3 CROSSBACK E-TENSE en de plug-in hybride DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4.

Meer weten over elektrisch rijden en onze modellen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontdek onze modellen

DS 3 CROSSBACK E-TENSE: 100% elektrisch

DS 3 CROSSBACK E-TENSE: 100% elektrisch

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4: plug-in hybride SUV

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4: plug-in hybride SUV

Met dezelfde binnenruimte als elke andere uitvoering van DS 3 CROSSBACK biedt de 100% elektrische E-TENSE u volop rijplezier en comfort. Daarbij profiteert u van een actieradius van 320 km (WLTP-cyclus) en de mogelijkheid om in 30 minuten de tractiebatterij voor 80% op te laden middels een 100kW snellaadstation.

 

MEER INFORMATIE

Dankzij de elektromotoren beschikt u over een totaal vermogen van 300 pk met vierwielaandrijving. In de volledig elektrische rijstand kunt u met onze plug-in hybride 58 km (WLTP-cyclus) afleggen, wat meestal voldoende is voor woon-werkverkeer.

 

 

MEER INFORMATIE
DS: Formule E

De autosport als bron van innovatie

In onze elektrische auto's en plug-in hybrideauto's hebben we verschillende technologieën toegepast die voortkomen uit onze deelname aan de Formule E, zoals het terugwinnen van energie tijdens het remmen. De elektrische auto van 2019 levert topprestaties en laat u op een stijlvolle manier nieuwe sensaties beleven.

Ontdek de voordelen van een schone auto

Prestaties en rijplezier

DS: Prestaties en rijplezier

Toegang tot elk stadscentrum

Toegang tot elk stadscentrum

Onze elektrische auto's en plug-in hybrideauto's bieden volop rijplezier. Een onmiddellijk beschikbaar koppel en emissieloos (elektrisch) of emissiearm (plug-in hybride) rijden: u ervaart volledig nieuwe sensaties.

Met een elektrische auto of plug-in hybride bent u welkom in elke milieuzone. Een cyaanblauwe led bovenaan de voorruit geeft aan dat u volledig elektrisch rijdt, waarmee u toegang hebt tot bepaalde wegen en zones waar andere auto's niet mogen komen. Dit is van toepassing in een aantal Europese steden.

Fiscale voordelen

Fiscale voordelen

Simpel en doeltreffend

Simpel en doeltreffend

Bij 100% elektrisch rijden kunt u profiteren van:

 

  • - Lagere verbruikskosten per gereden kilometer
  • - Lagere onderhoudskosten
  • - Lokale subsidies van provincies en gemeenten
  • - Vrijstelling van motorrijtuigenbelasting en bpm (belasting van personenauto's en motorrijwielen).
  • - 8%* bijtelling bij een zakelijke aanschaf of lease tot een bedrag van € 45.000. 
  • - Milieu investeringsaftrek, met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek 27% van het geïnvesteerde bedrag.
  • - Vamil (willekeurige afschrijving milieu-investeringen), met deze regeling kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een door uzelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.
  •   - Voordelen op laadpalen

Elektriciteit is een van de meest efficiënte "brandstoffen", vooral dankzij de mogelijkheid om regeneratief te remmen voor een optimaal energiebeheer. Dit zorgt er bovendien voor dat bepaalde onderdelen, zoals de remschijven, minder snel slijten. Ook in financieel opzicht is elektrisch rijden veel voordeliger dan met een benzine- of dieselauto.

* Het genoemde bijtellingspercentage is gebaseerd op de huidige wetgeving van 2020 en geldt voor elektrische voertuigen met een fiscale waarde tot EUR 45.000,-. DS Automobiles Nederland en de DS dealers kunnen niet aansprakelijk worden gesteld indien het werkelijke bijtellingspercentage afwijkt van hetgeen hierover in het concept-Klimaatakkoord staat vermeld, of op een ander moment wordt gewijzigd dan thans is aangekondigd.
       
¹ Geschatte gegevens, alleen ter informatie en onder voorbehoud van goedkeuring.   Het vermelde brandstofverbruik en de CO2-emissie worden bepaald volgens de nieuwe Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (‘WLTP’) (EU Verordening 2017/948)). De relevante cijfers worden vooralsnog teruggerekend naar NEDC om als basis te dienen voor de BPM-heffing en om vergelijkingen met verschillende automodellen mogelijk te maken. Neem contact op met uw dealer voor de meest recente informatie. Bij het vaststellen van de cijfers is geen rekening gehouden met specifiek gebruik en rijomstandigheden, de uitrusting of de opties. Ook zijn deze cijfers afhankelijk van de bandenmaat.   Voor meer informatie over brandstofverbruik en CO2-emissies, kunt u terecht op https://www.dsautomobiles.nl/over-ds/technologie/wltp.html