E-TENSE: Elektrisch en hybride volgens DS

Stel je de wereld van morgen eens voor: E-TENSE brengt onze mobiliteitsoplossing tot leven en concentreert zich op het rijplezier van de bestuurder en een reeks van diensten op maat.

 

Ontdek onze verbazingwekkende modellen: de 100% elektrische DS 3 CROSSBACK E-TENSE en de plug-in hybrides DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225, DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 300 of onze nieuwe DS 9 E-TENSE.

 

Elektrisch rijden met DS Automobiles

Meld u aan, blijf op de hoogte en maak kans op een DS Goodiebag

 

Ontdek onze modellen

DS 3 CROSSBACK E-TENSE: 100% elektrisch

Met behoud van de gebruiksvoordelen van DS 3 CROSSBACK biedt onze 100% elektrische E-TENSE versie u plezier en comfort. U profiteert van een bereik van 320 kilometer radius volgens de WLTP* norm en de mogelijkheid om 80% van de batterij op te laden in slechts 30 minuten.

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225 of 4x4 300: plug-in hybride SUV

Met zijn elektromotoren geniet u van een totaal vermogen van 300 pk met vierwielaandrijving. In de volledig elektrische modus kan DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 300 58 km afleggen (WLTP), voldoende actieradius voor het dagelijkse woon-werkverkeer.

DS 9 E-TENSE: onze nieuwe plug-in hybride sedan

De combinatie van een of twee elektromotoren en de benzinemotor staat garant voor rijplezier, ongeacht de omstandigheden. De twee uitvoeringen (225 pk en 360 pk met vierwielaandrijving) van onze DS 9 E-TENSE-aandrijflijn hebben een geschatte elektrische actieradius tussen de 40 en 50 km (WLTP).


Subsidieregeling Elektrisch rijden

Koopsubsidie

De overheid heeft besloten de subsidies vanaf 30 oktober 2020 op te schorten voor aanvragen met uitbetaling in 2021. U kunt vanaf 4 januari 2021 weer een subsidieverzoek indienen bij de overheid voor een in 2021 aangeschafte elektrisch auto. Dit betreft een koopsubsidie van € 4.000,-.

 

Bij aankoop van een 100% elektrisch aangedreven auto wordt deze subsidie aan de eigenaar in 1 keer uitgekeerd door de overheid.

Private Lease

Wilt u liever een DS 3 CROSSBACK E-TENSE in Private Lease dan kan dat ook. Bij een Private Leasecontract komt u ook in aanmerking voor de voorgenomen subsidieregeling elektrisch rijden voor particulieren.

 

U ontvangt de subsidie bij Private Lease van de overheid in gelijke maandelijkse termijnen.

Cataloguswaarde

Voor deze subsidieregeling geldt dat de cataloguswaarde van de elektrische auto niet hoger mag zijn dan € 45.000,- excl. rijklaarmaakkosten.

 

DS 3 CROSSBACK E-TENSE met een rijklaar vanafprijs van € 43.290 komt hiermee in aanmerking voor deze voorgenomen subsidieregeling, uiteraard kunt u gewoon opties toevoegen zolang het totaalbedrag van de auto met opties onder de 45.000 euro blijft excl. kosten rij-klaarmaken.

 

Nog niet alle details omtrent deze subsidieregeling zijn bekend. Wilt u op de hoogte blijven of wenst u meer informatie over deze subsidieregeling?DS: Formule E

De autosport als bron van innovatie

Dankzij onze deelname aan de Formule E en onze dubbele titel in de Formule E zijn onze elektrische en plug-in hybride modellen voorzien van technologie die rechtstreeks afkomstig is uit de motorsport, zoals het terugwinnen van energie tijdens het remmen. De elektrische auto van 2020 is geboren uit prestaties en opent nieuwe deuren - in stijl.

Ontdek de voordelen van een schone auto

DS: Prestaties en rijplezier
Toegang tot elk stadscentrum

Prestaties en rijplezier

Onze elektrische auto's en plug-in hybrideauto's bieden volop rijplezier. Een onmiddellijk beschikbaar koppel en emissieloos (elektrisch) of emissiearm (plug-in hybride) rijden: u ervaart volledig nieuwe sensaties.

 

Toegang tot elk stadscentrum

Met een elektrische auto of plug-in hybride bent u welkom in elke milieuzone. Een cyaanblauwe led bovenaan de voorruit geeft aan dat u volledig elektrisch rijdt, waarmee u toegang hebt tot bepaalde wegen en zones waar andere auto's niet mogen komen. Dit is van toepassing in een aantal Europese steden.

 

Fiscale voordelen
Simpel en doeltreffend

Fiscale voordelen

Bij 100% elektrisch rijden kunt u profiteren van:

 

  • Lagere verbruikskosten per gereden kilometer
  • Lagere onderhoudskosten
  • Lokale subsidies van provincies en gemeenten
  • Vrijstelling van motorrijtuigenbelasting en bpm (belasting van personenauto's en motorrijwielen).
  • 8%* bijtelling bij een zakelijke aanschaf of lease tot een bedrag van € 45.000. 
  • Milieu investeringsaftrek, met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek 27% van het geïnvesteerde bedrag.
  • Voordelen op laadpalen

 

 

 

Simpel en doeltreffend

Elektriciteit is een van de meest efficiënte "brandstoffen", vooral dankzij de mogelijkheid om regeneratief te remmen voor een optimaal energiebeheer. Dit zorgt er bovendien voor dat bepaalde onderdelen, zoals de remschijven, minder snel slijten. Ook in financieel opzicht is elektrisch rijden veel voordeliger dan met een benzine- of dieselauto.

 

 

 

 

 

* Het genoemde bijtellingspercentage is gebaseerd op de huidige wetgeving van 2020 en geldt voor elektrische voertuigen met een fiscale waarde tot EUR 45.000,-. DS Automobiles Nederland en de DS dealers kunnen niet aansprakelijk worden gesteld indien het werkelijke bijtellingspercentage afwijkt van hetgeen hierover in het concept-Klimaatakkoord staat vermeld, of op een ander moment wordt gewijzigd dan thans is aangekondigd.
       
¹ Geschatte gegevens, alleen ter informatie en onder voorbehoud van goedkeuring.   Het vermelde brandstofverbruik en de CO2-emissie worden bepaald volgens de nieuwe Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (‘WLTP’) (EU Verordening 2017/948)). De relevante cijfers worden vooralsnog teruggerekend naar NEDC om als basis te dienen voor de BPM-heffing en om vergelijkingen met verschillende automodellen mogelijk te maken. Neem contact op met uw dealer voor de meest recente informatie. Bij het vaststellen van de cijfers is geen rekening gehouden met specifiek gebruik en rijomstandigheden, de uitrusting of de opties. Ook zijn deze cijfers afhankelijk van de bandenmaat.   Voor meer informatie over brandstofverbruik en CO2-emissies, kunt u terecht op https://www.dsautomobiles.nl/over-ds/technologie/wltp.html