E-TENSE Elektrische en hybride-aandrijving volgens DS

E-TENSE, onze technologie voor elektrisch rijden die wereldwijd toonaangevend is, is aanwezig op alle nieuwe DS Automobiles-modellen. DS Automobiles heeft de wens in 2024 een 100% elektrisch merk te zijn. De technologie E-TENSE is als 100% elektrische aandrijflijn beschikbaar op de DS 3 CROSSBACK en als Plug-in Hybrid-aandrijflijn op de DS 4, DS 7 E-TENSE en DS 9 E-TENSE.

MODELLEN Ontdek onze E-TENSE modellen

DS 3 CROSSBACK E-TENSE

Met dezelfde binnenruimte als elke andere uitvoering van DS 3 CROSSBACK biedt de 100% elektrische E-TENSE u volop rijplezier en comfort. Daarbij profiteert u van een actieradius tot wel 341 km (WLTP¹-cyclus) en de mogelijkheid om in 30 minuten het accupakket voor 80% op te laden.

 

DS 4 E-TENSE

De DS 4 E-TENSE 225 koppelt met zijn plug-in hybrideaandrijflijn van de nieuwste generatie een 180 pk benzinemotor aan een elektromotor van 110 pk, voor prestaties en een souplesse van ongekend niveau. Bovendien kunt u meer dan 50 km (WLTP1, gecombineerd) volledig elektrisch rijden, en in de stad tot wel 65 km WLTP stad (EAER stad).

NIEUWE DS 7 CROSSBACK E-TENSE

Ontdek de Nieuwe DS 7 E-TENSE, een stijlvolle SUV met elegante en dynamische lijnen.

DS 9 E-TENSE

De twee uitvoeringen (250 pk en 360 pk met vierwielaandrijving) hebben een CO2-uitstoot van 26 tot 41 g/km (onder voorbehoud van homologatie) en een geschatte elektrische actieradius van maximaal 61 km (WLTP1, gecombineerd) en in de stad tot wel 70 km WLTP stad (EAER stad).

Elektrisch rijden met DS

Meld u aan en blijf op de hoogte

Oplaadmogelijkheden

Thuis of op uw werk opladen

Er zijn meerdere methoden waarop u uw DS met E-TENSE-technologie kunt opladen. De laadtijd is afhankelijk van de gebruikte methode.

 

 

DS Wall Box
DS: Formule E

De autosport als bron van innovatie

Dankzij onze deelname aan de Formule E en onze dubbele titel in de Formule E zijn onze elektrische en plug-in hybride modellen voorzien van technologie die rechtstreeks afkomstig is uit de motorsport, zoals het terugwinnen van energie tijdens het remmen. De elektrische auto van 2020 is geboren uit prestaties en opent nieuwe deuren - in stijl.

Ontdek de voordelen van een schone auto

Prestaties en rijplezier

Onze elektrische auto's en plug-in hybrideauto's bieden volop rijplezier. Een onmiddellijk beschikbaar koppel en emissieloos (elektrisch) of emissiearm (plug-in hybride) rijden: u ervaart volledig nieuwe sensaties.

Toegang tot elk stadscentrum

Met een elektrische auto of plug-in hybride bent u welkom in elke milieuzone. Een cyaanblauwe led bovenaan de voorruit geeft aan dat u volledig elektrisch rijdt, waarmee u toegang hebt tot bepaalde wegen en zones waar andere auto's niet mogen komen. Dit is van toepassing in een aantal Europese steden.

Fiscale voordelen

Bij 100% elektrisch rijden kunt u profiteren van:

• Lagere verbruikskosten per gereden kilometer
• Lagere onderhoudskosten
• Lokale subsidies van provincies en gemeenten
• Vrijstelling van motorrijtuigenbelasting en bpm (belasting van personenauto's en motorrijwielen).
• 16%* bijtelling bij een zakelijke aanschaf of lease tot een bedrag van € 40.000.
• Milieu investeringsaftrek, met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek 27% van het geïnvesteerde bedrag.
• Voordelen op laadpalen

Simpel en doeltreffend

Elektriciteit is een van de meest efficiënte "brandstoffen", vooral dankzij de mogelijkheid om regeneratief te remmen voor een optimaal energiebeheer. Dit zorgt er bovendien voor dat bepaalde onderdelen, zoals de remschijven, minder snel slijten. Ook in financieel opzicht is elektrisch rijden veel voordeliger dan met een benzine- of dieselauto.

Disclaimer ¹ Elektrisch: de aangegeven waarden van de actieradius en het elektrische verbruik zijn conform de WLTP-testprocedure. Op basis van deze procedure worden sinds 1 september 2018 alle nieuwe auto's gehomologeerd. De waarden kunnen in de praktijk afwijken, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en verschillende factoren zoals: de rijsnelheid, de gewenste temperatuur in het interieur, de rijstijl en de buitentemperatuur. De laadtijd is met name afhankelijk van het vermogen van de in de auto gemonteerde lader, de laadkabel en het type en het vermogen van het gebruikte laadpunt. Neem contact op met uw verkooppunt voor meer informatie. Meer informatie Hybride: de aangegeven waarden van het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en de actieradius zijn conform de WLTP-testprocedure. Op basis van deze procedure worden sinds 1 september 2018 alle nieuwe auto's gehomologeerd. Deze WLTP-procedure vervangt de voorheen toegepaste NEDC-procedure (New European Driving Cycle - nieuwe Europese rijcyclus). Doordat de testomstandigheden realistischer zijn, zijn de op basis van de WLTP-procedure gemeten waarden voor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot in veel gevallen hoger dan bij de NEDC-procedure. De waarden van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot kunnen in de praktijk afwijken, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en verschillende factoren zoals: de frequentie van opladen, de rijstijl, de rijsnelheid, de specifieke uitrusting, de opties, het type banden, de buitentemperatuur en de gewenste temperatuur in het interieur. Neem contact op met uw verkooppunt voor meer informatie. Meer informatie over brandstofverbruik en CO2-emissies.