DOORGAAN

Elektrische auto's en plug-in hybride auto's

E-TENSE

De elektrische en hybride-aandrijving volgens DS Automobiles

Ontdek een nieuwe manier van autorijden met de 100% elektrische auto's en plug-in hybride auto's van DS Automobiles. 

Ons gamma voor zakelijke klanten biedt voor elk wat wils. Alle modellen combineren een innovatief design met een minimale belasting van het milieu en hoogwaardige technologieën.

DE VOORDELEN VAN EEN SCHONE AUTO 

Met de aanschaf van een DS E-TENSE profiteert u van de talloze voordelen van geëlektrificeerd autorijden: 

 

  • Prestaties en comfort: dynamisch en geruisloos rijden 
  • Speciale services van DS Automobiles
  • Snel en gemakkelijk opladen 
  • Geen CO2-uitstoot en onbeperkte toegang tot milieuzones bij 100% elektrisch rijden

Wie een auto van de zaak rijdt en privé meer dan 500 kilometer per jaar rijdt, moet ‘fiscale bijtelling’ betalen. De Belastingdienst beschouwt de auto in dat geval namelijk als loon in natura waar belasting over geheven wordt. U betaalt voor het privégebruik van een zakenauto dus extra inkomstenbelasting. Bij werknemers wordt de bijtelling maandelijks ingehouden op het salaris. Bij ondernemers wordt de bijtelling bij de winst opgeteld. Normaliter bedraagt de bijtelling 22% van de cataloguswaarde van de auto.

 

Om de overstap naar een elektrische auto aan te moedigen, wordt voor een 100% elektrische auto minder bijtelling gerekend. Vanaf 2022 betaalt u 16% bijtelling tot en met een cataloguswaarde van € 35.000. Bij een duurdere auto betaalt u over het restant 22% bijtelling. De korting op de bijtelling wordt bepaald op het moment van registratie en geldt voor een periode van maximaal 60 maanden. Daarna wordt de bijtelling opnieuw vastgesteld aan de hand van de regels die op dat moment gelden. Voor plug-in hybride auto’s gelden geen bijtellingsvoordelen.

Voordelen bij de aanschaf
Motorrijtuigenbelasting en BPM

In Nederland wordt op auto’s jonger dan 40 jaar motorrijtuigenbelasting (MRB) – ofwel wegenbelasting – geheven. De hoogte van de motorrijtuigenbelasting is afhankelijk van het gewicht van de auto, de gebruikte brandstof, CO­­2-uitstoot en provincie waarin de eigenaar woont. 100% Elektrische auto’s stoten geen CO2 uit en zijn daarom 100% vrijgesteld van MRB. Dit geldt tot en met 2024. Daarna wordt deze korting afgebouwd. In 2025 krijgt u nog 75% korting en vanaf 2026 betaalt u het volledige MRB-tarief voor een elektrisch voertuig.

 

Elektrische auto’s zijn tot en met 2024 vrijgesteld van BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen). Dit levert een aanzienlijk lagere catalogusprijs op en bovendien betaalt u hierdoor een lagere verzekeringspremie. Vanaf 2025 wordt € 360 BPM op een nieuwe elektrische auto geheven. Dat bedrag stijgt na 2025 elk jaar mee met de inflatie.

Een gunstige TCO voor bedrijven

Om in te spelen op uw wensen om de gebruikskosten zo laag mogelijk te houden, heeft DS Automobiles ervoor gezorgd dat de TCO (Total Cost of Ownership) van de ICE-modellen en die van de vergelijkbare elektrische modellen van het merk op ongeveer hetzelfde niveau ligt. 

 

Bij de berekening van de TCO wordt rekening gehouden met verschillende factoren waarmee geëlektrificeerde auto's in het voordeel zijn, zoals specifieke fiscale voordelen voor bedrijfsmatig gebruikte auto's, brandstofbesparingen en onderhouds- en gebruikskosten. Vanaf een bepaalde gebruiksduur kunnen elektrische auto's en plug-in hybride auto's zelfs voordeliger bedrijfsmatig worden ingezet dan de vergelijkbare ICE-auto's.

 

Neem contact op met uw DS Expert Adviseur voor meer informatie over de TCO van uw auto of uw wagenpark.

ONZE SERVICES VOOR ZAKELIJKE KLANTEN
OP HET WERK OF THUIS SNELLER OPLADEN PROFITEER VAN EEN INSTALLATIE OP MAAT

Er zijn meerdere mogelijkheden om uw DS met E-TENSE-technologie op uw werk op te laden. De laadtijd is afhankelijk van de gebruikte methode. Wij adviseren de DS Wall Box vanwege zijn vele voordelen, zoals de laadsnelheid en de veiligheid. 

 

Met een DS Wall Box kan uw DS optimaal en in alle veiligheid worden opgeladen. De met internet verbonden versies van onze wallboxen bieden u bovendien de mogelijkheid te profiteren van nog meer services, zoals onderhoud en updates op afstand, het aanpassen van instellingen en beheren van de toegangsrechten, het beheer van het opladen en gedetailleerde rapportages.

 

Samen met partnerbedrijf 50five by ENGIE zorgt DS Automobiles voor een laadpuntinstallatie op maat voor particuliere of zakelijke klanten.

 
Vraag een wallbox offerte aan
ALTIJD MOBIEL

Huur een benzine- of dieselauto of een plug-in hybride wanneer onderweg opladen tijdens een lange rit geen goede optie is.

De DS Mobility Pass is bedoeld voor bestuurders van een nieuwe DS 3 E-TENSE die lange ritten willen maken zonder zich zorgen te hoeven maken over het opladen. Met deze pas profiteren ze van speciale voordeeltarieven voor de huur van een DS met benzine- of dieselmotor of een DS plug-in hybrideauto bij de vestigingen van Free2Move Rent.

 
E-MOBILITY ADVISOR EEN ADVIES OP MAAT VOOR UW WAGENPARK 

Krijg ondersteuning op maat bij het realiseren van de energietransitie van uw wagenpark. 

Met onze nieuwe tool voor beheerders van grote wagenparken kunt u bepalen of uw wagenpark geschikt is om geëlektrificeerd te worden. De tool geeft aan welke voertuigen door een geëlektrificeerde uitvoering vervangen zouden kunnen worden en hoeveel laadpunten uw bedrijf nodig zal hebben. 

U krijgt adviezen gebaseerd op het werkelijke gebruik van het wagenpark en profiteert van een persoonlijke begeleiding.

 
PHEV CONNECT RELEVANTE GEGEVENS OVER HET GEBRUIK VAN DE ELEKTRISCHE RIJMODUS 

PHEV Connect is een dashboard voor wagenparkbeheerders dat relevante informatie geeft over het gebruik dat uw medewerkers van uw auto's maken, hun laadgedrag en het verbruik van uw auto's. 

 

Met deze service van Free2Move Lease, die het eerste jaar gratis is, kunt u in real time volgen hoe de berijders van de auto's uit uw wagenpark gebruikmaken van de elektrische rijmodus van onze plug-in hybridemodellen dankzij informatie over de afgelegde afstand en het opladen. 

Door uw medewerkers te wijzen op het belang van opladen en de voordelen van de elektrische rijmodus, kunt u de TCO van uw auto's verlagen.

 
ONTDEK ONZE DS-MODELLEN VOOR ZAKELIJKE KLANTEN
DESKUNDIGE BEGELEIDING
Neem contact met ons op
Neem contact op met uw DS Expert Adviseur voor hulp bij het concretiseren van uw plannen.
Veelgestelde vragen over elektrische auto's en plug-in hybrideauto's 
Hier vindt u de antwoorden op uw vragen over elektrische auto's en plug-in hybrideauto's.