VERBRUIK EN EMISSIE IN DE PRAKTIJK
Om klanten beter te informeren maakt DS Automobiles, merk van de Stellantis-groep, de resultaten van onafhankelijke en gecertificeerde metingen van het verbruik en de emissie onder praktijkomstandigheden openbaar Emissie van stikstofoxide (NOx) en deeltjes (in aantal deeltjes (PN)).  

Stellantis Group en Bureau Veritas, een internationaal erkende onafhankelijke organisatie, hebben de wijze waarop het werkelijke brandstofverbruik van auto's van het merk DS wordt gemeten geratificeerd.

Stellantis Group wil zijn klanten beter informeren door de resultaten van het onder praktijkomstandigheden gemeten brandstofverbruik van de verschillende DS-modellen openbaar te maken.

 

Deze resultaten zijn verkregen door middel van het testprotocol dat is overeengekomen met de ONG Transport & Environment (1) en de federatie France Nature Environnement (2) en is goedgekeurd door Bureau Veritas (3). Dit betrouwbare en te reproduceren protocol meet het brandstofverbruik in omstandigheden die representatief zijn voor de gebruiksomstandigheden bij DS-klanten.

 

 Het protocol, dat is geïnspireerd door het Europese project RDE "Real Driving Emissions", meet het brandstofverbruik met een in de auto geïnstalleerd draagbaar testapparaat (PEMS). Bureau Veritas, een internationaal erkende onafhankelijke organisatie, staat garant voor het protocol en de uitvoering ervan onder de voorgeschreven omstandigheden en staat ervoor in dat de resultaten op een eerlijke manier zijn verkregen en volledig zijn.

 

De metingen zijn verricht op voor het verkeer geopende openbare wegen (25 km in de bebouwde kom, 39 km op buitenwegen en 31 km op de autosnelweg) onder realistische rijomstandigheden (ingeschakelde airconditioning, bagage en passagiers in de auto, hellingen enz.).

 

Deze resultaten zijn verkregen door middel van een testprotocol dat is goedgekeurd door Bureau Veritas¹. Dit betrouwbare en te reproduceren protocol meet het brandstofverbruik in omstandigheden die representatief zijn voor de gebruiksomstandigheden bij DS-klanten.

Bereken uw gemiddelde verbruik

VOOR MEER INFORMATIE
Milieubeleid
Ontdek ons programma en onze metingen 
Milieuvriendelijke Technologieën
Innovatieve motoren