Laad uw DS op

Opladen is een essentiële stap om het maximale uit uw elektrische of plug-in hybride auto te halen. Wanneer u uw voertuig niet gebruikt, duurt het slechts enkele seconden om het aan te sluiten en op te laden.

 

 

Elektrisch rijden met DS

Meld u aan, blijf op de hoogte en maak kans op een DS Goodiebag

 
DS 9 aan de laadpaal

Er zijn diverse mogelijkheden om uw E-TENSE op te laden, die elk van invloed zijn op de oplaadtijd van uw auto. Dankzij de vele voordelen, zoals de oplaadsnelheid en de veiligheid, is de DS Wall Box de oplaadoplossing waar wij de voorkeur aan geven.

Type oplaadoplossing

Stopcontact aan huis
Stopcontact aan huis

DS Wall Box

Met onze DS Wall Boxen kunt u uw DS veilig en optimaal opladen. Onze partner ENGIE, biedt u een volledige inventarisatie aan om te bepalen welke DS Wall Box het meest geschikt is voor uw elektrische installatie en uw gebruik. Wanneer u kiest voor een 3-fase installatie kan uw DS 3 CROSSBACK E-TENSE in 5 uur en 15 minuten voor 100% worden opgeladen.

Stopcontact aan huis

Onze E-TENSE-modellen kunnen ook eenvoudig worden opgeladen via een standaard 230Vstopcontact in huis met behulp van de standaard meegeleverde Mode 2-kabel. Voor DS 3 CROSSBACK E-TENSE kunt als noodoplossing dan in minder dan 10 uur 100 km opladen.

Ook onze plug-in hybride voertuigen zijn geschikt voor deze oplaadmogelijkheden. Aangezien de capaciteit van de tractiebatterij van deze voertuigen minder is dan die van een 100% elektrisch voertuig, worden de oplaadtijden verkort. Reken op 1 uur en 45 minuten voor het volledig opladen van uw DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 met een 7,4kW DS Wall Box installatie.

Laadkabels

Uw DS elektrische of plug-in hybride auto wordt standaard geleverd met twee soorten kabels; een mode-2 kabel voor het opladen via een 230V stopcontact en een mode-3 voor het opladen via de DS Wall box of een publiek laadpunt.

Mode 2 laadkabel  Mode 3 laadkabel (1-fase)* Mode 3 laadkabel (3-fase)*
Deze kabel wordt standaard geleverd en kan een vermogen tot 1,8 kW ondersteunen en is geoptimaliseerd voor gebruik op een huishoudelijk stopcontact. Deze kabel ondersteunt een vermogen tot 7,4 kW. Het is geoptimaliseerd voor gebruik op een DS Wall Box van 7,4 kW of een openbaar laadstation tot 22 kW. Deze kabel ondersteunt een vermogen tot 22 kW. Het is geoptimaliseerd voor gebruik op een DS Wall Box van 11kW of een openbaar laadstation tot 22kW .

* De 1-fase Mode 3 kabel wordt standaard geleverd met DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 en de 3-fase Mode 3 kabel wordt standaard geleverd met DS 3 CROSSBACK E-TENSE.

Charge My DS

Charge My DS, dé complete laad-oplossing, maakt het voor u als DS-rijder eenvoudig om compatibele en beschikbare laadpunten te kunnen vinden en uw route te plannen.

 

U kunt uw route voorbereiden in de Free2Move app. Download de Free2Move app via Google Play Store of App Store.

De route wordt berekend en weergegeven inclusief aanbevolen laadlocaties, geschatte laadduur en geschatte laadkosten. De route of het gekozen laadpunt kunnen eenvoudig naar de Connect-NAV van uw DS of uw favoriete navigatie-app worden gestuurd.

 

Bij geschikte laadpunten kunnen laadsessies gemakkelijk vanuit de app gestart en beëindigd worden. Eventueel kan altijd de bijbehorende Free2Move laadpas gebruikt worden. Bovendien biedt Free2Move Charge My Car toegang tot het grootste laadnetwerk van Europa met meer dan 220.000 laadpunten.

 

Het Charge My DS-abonnement kost €4,99 incl. btw per maand. Dit is exclusief de gemaakte laadkosten, en is maandelijks opzegbaar. De bijbehorende Free2Move laadpas is in dit tarief inbegrepen. U kunt zich gemakkelijk inschrijven via de Free2Move app (zie uitleg). Voor de berijder van DS3 CROSSBACK E-TENSE is het Charge My DS-abonnement het eerste jaar gratis.

 

Charge My DS maakt deel uit van de Free2Move ChargeMyCar.

 

 

Openbaar opladen

Meer informatie over oplaadtijden

Uw elektrische auto kan op twee manieren via publieke laadpunten worden opgeladen: 1) Bij een openbare laadpaal tot 22kW gebruikmakend van de onboard wisselstroom (AC) charger, of 2) bij een gelijkstroom (DC) snellaadstation met een hoog vermogen tot 100kW die u vooral langs de snelwegen vindt. Tijdens een lange reis kunt u zo profiteren van het snel en optimaal opladen van uw batterij.  Houd er rekening mee dat snellaadstations alleen te gebruiken zijn met een 100% elektrische auto.

De oplaadtijd voor
DS 3 CROSSBACK E-TENSE *

Laadstation 22 kW (AC)

In slechts 2 uur tijd laadt u 40% van uw accu.

Laadstation 50 kW (DC)

Geniet van een (lunch)pauze terwijl uw DS wordt opgeladen. 1 uur is genoeg om 85% van uw batterij op te laden.

Laadstation 100 kW (DC)

Snellaadstation 100 kW (DC) Tijdens uw pauze laadt u uw DS snel weer op. Laad in maximaal 30 minuten uw batterij tot 80% vol.

* Met uitzondering van het laadstation van 50kW en 100 kW dat is alleen geschikt voor DS 3 CROSSBACK E-TENSE, de laadstations van 22 kW zijn ook geschikt voor DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4.

Laad uw E-TENSE op, waar u ook bent

Vind laadstations die geschikt zijn voor onze modellen

Ontdek onze E-TENSE modellen

Bereken de actieradius van uw elektrische voertuig

Pas de volgende parameters aan om uw echte autonomie te ontdekken