DOORGAAN

AL UW VRAGEN OVER ELEKTRISCHE EN PLUG-IN HYBRIDE-AUTO'S

Wat is een elektrische auto?

Een elektrische auto is een auto die wordt aangedreven door een motor die wordt gevoed door een via het elektriciteitsnet opgeladen accupakket. Overweegt u over te stappen op een elektrische auto? Maak dan direct kennis met het gamma elektrische auto's van DS.

Hoe werkt een elektrische auto?

De motor van een elektrische auto wordt gevoed door in het accupakket opgeslagen elektrische energie en zet deze om in mechanische energie voor de aandrijving van de auto. Wilt u meer weten over onze 100% elektrische auto's? Ontdek dan de DS 3 E-TENSE.

Wat is een plug-in hybrideauto?

Een plug-in hybrideauto of PHEV (Plug-In Hybrid Electric Vehicle) is een auto die naast een verbrandingsmotor (benzine of diesel) ook een elektromotor heeft die wordt gevoed door een via het elektriciteitsnet op te laden accupakket. Overweegt u over te stappen op een plug-in hybrideauto? Maak dan direct kennis met het gamma plug-in hybrideauto's van DS.

Hoe werkt een plug-in hybrideauto?

Een plug-in hybrideauto rijdt volledig elektrisch en maakt maximaal gebruik van zijn elektrische capaciteit om zo veel als mogelijk volledig elektrisch te rijden. Bij het accelereren kan de verbrandingsmotor bijspringen tot de gewenste snelheid is bereikt. Wilt u meer weten over onze plug-in hybrideauto's? Ontdek dan de DS 4 E-TENSE, de DS 7 E-TENSE en de DS 9 E-TENSE.

Wat is een hybrideauto zonder plug-in technologie?

Een hybrideauto zonder plug-in technologie is een auto met een combinatie van een elektromotor en een verbrandingsmotor, waarbij opladen van de auto via het elektriciteitsnet niet mogelijk is. Wilt u meer weten over het opladen van een plug-in hybrideauto? Bekijk alle informatie over het opladen van uw DS. 
Wat is het verschil tussen een hybrideauto en een plug-in hybrideauto?
Een plug-in hybrideauto is een auto waarvan u het accupakket via een stopcontact of laadpunt kunt opladen, terwijl het accupakket van een hybrideauto zonder plug-in technologie alleen kan worden opgeladen door middel van gas loslaten of (regeneratief) remmen.

Wat is het verschil tussen een elektrische auto en een plug-in hybrideauto?

Een elektrische auto wordt alleen aangedreven door een elektromotor die wordt gevoed met elektrische energie, terwijl een plug-in hybrideauto een elektromotor combineert met een verbrandingsmotor. Twijfelt u tussen een plug-in hybrideauto en een elektrische auto? Vergelijk dan direct de voordelen van een plug-in hybrideauto met die van een 100% elektrische auto!

Wat betekent PHEV?

PHEV staat voor "Plug-in Hybrid Electric Vehicle". Deze aanduiding wordt gebruikt voor alle soorten plug-in hybrideauto's. Stap over op een plug-in hybrideauto met een van de Plug-in Hybrid-modellen van DS.

Hoe lang gaat een accupakket mee?

De tractiebatterijen van de E-TENSE-modellen (100% elektrisch en plug-in hybrides) hebben een garantie van 8 jaar of 160.000 km (70% van de gegarandeerde initiële capaciteit). De accu's hebben geen specifiek onderhoud nodig: het onderhoudsplan voorziet erin om de laadcapaciteit van de accu (SoH) [DF1] te toetsen aan de initiële laadcapaciteit. Bekijk nu de informatie over recycling en de garantie op het accupakket van de modellen van DS.

Welke laadmogelijkheden zijn er?

U kunt uw elektrische auto of plug-in hybrideauto opladen via een openbaar laadpunt of een privélaadpunt zoals een wallbox of stopcontact. Ontdek nu alle laadmogelijkheden voor uw DS!

Wat zijn de financiële voordelen?

Dit verschilt of u de auto zakelijk of privé rijdt. Voor zakelijke rijders geldt, dat er op 100% elektrische auto's minder bijtelling betaald hoeft te worden. Particulieren profiteren van lagere stroomkosten per kilometer en onderhoudskosten, vrijstelling van Motorrijtuigenbelasting en BPM, en bij particuliere aanschaf of Private Lease van een 100% elektrische auto kunt u bovendien in aanmerking komen voor subsidie.

Wat zijn de voordelen van private leasen?

U rijdt in een nieuwe plug-in hybride of elektrische auto zonder dat u een grote investering hoeft te doen. Iedere maand betaalt u een vast bedrag, waarin alles is inbegrepen: afschrijving, vervangend vervoer, allriskverzekering, onderhoud, banden en reparatie. Er zijn geen onverwachte kosten voor bijvoorbeeld onderhoud en reparatie.

Hoe wordt het accupakket van een DS gerecycled?

Van de Li-ion-accupakketten van de modellen van DS Automobiles wordt meer dan 70% gerecycled (het wettelijk verplichte percentage is 50%). Een ander deel van deze accupakketten wordt hergebruikt voor stationaire energieopslagsystemen van huizen, openbare gebouwen en elektriciteitsnetwerken. Bekijk alle informatie over de recycling van de accupakketten van de elektrische auto's van DS. 

Wat zijn de financiële voordelen voor bedrijven?

Bedrijven profiteren van een BPM-vrijstelling of een lagere BPM, een lagere bijtelling, geen of lagere motorrijtuigenbelasting, de MIA- en Vamil-regeling en eventuele lokale subsidies. Ontdek direct de voordelen van elektrisch rijden voor bedrijven.

Welke commerciële garanties gelden er voor de elektrische auto's van DS?

De elektrische auto's van DS worden geleverd met 8 jaar of 160.000 km garantie op de tractiebatterij. Ontdek de voorwaarden van deze garantie op elektrische auto's van DS.

Wanneer kan een elektrische auto het beste worden opgeladen?

Wanneer u uw elektrische auto thuis kunt opladen, is het raadzaam dit te doen tijdens de daluren zodat u profiteert van een lager stroomtarief. Wij raden u aan om wanneer mogelijk het accupakket van uw elektrische auto op te laden als het laadniveau nog ongeveer 20% bedraagt. Zo houdt u het accupakket in optimale conditie.

Welke soorten laadkabels zijn er?

Er bestaan vier soorten kabels waarmee u uw elektrische auto of plug-in hybrideauto kunt opladen:

  • Met een Mode 3-driefasenkabel of -éénfasekabel kunt u uw auto opladen via een DS Wall Box of een openbaar laadpunt.
  • Met een Mode 2-kabel kunt u uw auto opladen via een normaal stopcontact.
  • Met een versterkte Mode 2-kabel kunt u de auto opladen via een versterkt stopcontact.

Wat is de laadtijd van een elektrische auto van DS?

Bij het opladen van de DS 3 E-TENSE via een snellaadpunt van 100 kW is een laadtijd van 30 minuten voldoende om over 80% van de maximale actieradius te beschikken. De laadtijd van uw elektrische auto is afhankelijk van verschillende factoren:

  • De capaciteit van het accupakket: hoe hoger de capaciteit (kWh), hoe langer de laadtijd.
  • Het laadpunt: hoe hoger het vermogen van het laadpunt, hoe korter de laadtijd.
  • De laadkabel: de capaciteit in kWh van de laadkabel moet gelijk zijn aan de capaciteit van het laadpunt.

Hoe groot is de actieradius van een elektrische auto van DS?

Met de elektrische DS 3 E-TENSE is een actieradius van 341 km (WLTP-cyclus) mogelijk. Ontdek de factoren die de actieradius kunnen beïnvloeden en onze tips om de actieradius van uw auto te vergroten en maximaal te profiteren van de voordelen van 100% elektrisch rijden.

Hoe kan ik de actieradius van mijn elektrische DS optimaliseren?

De actieradius van uw elektrische auto kan worden beïnvloed door de rijsnelheid, uw rijstijl en de weersomstandigheden. Dit zijn onze tips om uw actieradius te optimaliseren:

  • Houd een soepele en vloeiende rijstijl aan.
  • Maak gebruik van de Eco-modus en regeneratief remmen.
  • Maak om bij koud of warm weer de binnentemperatuur van uw auto op een aangenaam niveau te brengen gebruik van de voorverwarming/-koeling.

Wat zijn de verschillen tussen een DS Wall Box en een versterkt stopcontact?

Het grootste verschil tussen een wallbox en een versterkt stopcontact is het geleverde vermogen. Een versterkt stopcontact werkt namelijk met een vermogen van maximaal 3,2 kW (bij gebruik van een versterkte Mode 2-kabel), terwijl een wallbox geschikt een vermogen van maximaal 22 kW kan leveren. Daarmee kan uw elektrische auto dus sneller worden opgeladen.

Hoe houd ik het accupakket van min elektrische auto in conditie

Als u uw elektrische auto enige tijd niet gebruikt, is het toch raadzaam om het accupakket één keer per maand op te laden om het in goede conditie te houden. Bij normaal gebruik kunt u het lithium-ion-accupakket van uw elektrische DS elke dag opladen, ook als het niet volledig is ontladen. Dat heeft geen gevolgen voor de levensduur van het accupakket.

Disclaimer ¹

De aangegeven waarden van het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en de actieradius zijn conform de WLTP-testprocedure. Op basis van deze procedure worden sinds 1 september 2018 alle nieuwe auto's gehomologeerd. Deze WLTP-procedure vervangt de voorheen toegepaste NEDC-procedure (New European Driving Cycle - nieuwe Europese rijcyclus). Doordat de testomstandigheden realistischer zijn, zijn de op basis van de WLTP-procedure gemeten waarden voor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot in veel gevallen hoger dan bij de NEDC-procedure. De waarden van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot kunnen in de praktijk afwijken, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en verschillende factoren zoals: de frequentie van opladen, de rijstijl, de rijsnelheid, de specifieke uitrusting, de opties, het type banden, de buitentemperatuur en de gewenste temperatuur in het interieur. Neem contact op met uw verkooppunt voor meer informatie.