DOORGAAN

Crowdsourcing-concours DS x MÉTIERS D'ART:

Anne Lopez verkozen tot eerste winnaar

Parijs, 23 maart 2022
In hun zoektocht naar creativiteit en perfectie zijn de teams van DS Automobiles, in samenwerking met de studio Métiers Rares, in 2021 gestart met een crowdsourcing-concours dat bedoeld is voor Franse ambachtslieden.

Een jury bestaande uit leden van de teams van DS Automobiles en toonaangevende personen op het gebied van kunst en creatie hebben drie finalisten aangewezen. Deze finalisten, Anne Lopez, ontwerper van reliëfs, Dimitri Hlinka en Nicolas Pinon, en Jean-Baptiste Saint-Criq van Cercus Marqueterie, werden gevraagd de decoratie van een portierpaneel van de DS 9 te creëren. Uiteindelijk heeft de jury Anne Lopez tot winnaar verkozen van het eerste concours DS x MÉTIERS D’ART. DS Automobiles heeft haar een budget toegekend voor het ontwerpen van de interieurafwerking van een unieke DS 9 (genaamd DS 9 MÉTIERS D’ART).
Anne Lopez past als ontwerper van reliëfs ambachtelijke technieken toe om bijzondere creaties te maken. Ze laat zich met name inspireren door de beweging en het effect van de wind op de natuur. Anne Lopez is opgeleid aan de Beaux-Arts van Parijs en de Ecole d'Art Mural van Versailles. Haar creaties waren al te zien in Europa, Amerika en Azië. En nu is ze de eerste winnaar van het concours DS x MÉTIERS D’ART.
*De leden van de jury: Pascal Morand, uitvoerend directeur van de Franse Fédération de la Haute Couture et de la Mode, Lison de Caunes, Maître d’art in inlegwerk van stro, Hubert Barrère, artistiek directeur van het Maison Lesage en korsettenmaker, Anna Le Corno, meubelmaker en ontwerper bij het Atelier Farouche Paris, Béatrice Foucher, algemeen directeur van DS Automobiles, Thierry Metroz, designdirecteur van DS Automobiles en Jean-Philippe Vanhulle, manager van het bekledingsatelier van DS Automobiles