DOORGAAN

DS 4, MOOISTE AUTO VAN HET JAAR 2022

DE DS 4 WINT DE AWARD VOOR DE MOOISTE AUTO VAN HET JAAR 2022

Parijs, 25 januari 2022
De DS 4 is de eerste exponent van een nieuwe generatie modellen van DS Automobiles. Het is een auto die wordt gekenmerkt door raffinement en hightech oplossingen. Het charismatische exterieurdesign gaat samen met een puur en vloeiend vormgegeven interieur met meerdere "hand made" afwerkingsdetails.

"Deze award voor de Mooiste Auto van het Jaar is een beloning voor alle mensen die bijgedragen hebben aan het uiterlijk van de DS 4, zowel binnen als buiten de DS Design Studio Paris. Voordat de eerste lijnen van de auto konden worden geschetst, hebben we twee jaar lang samengewerkt met onze ingenieurs om het technische platform aan te passen. Toen we eenmaal met schetsen konden beginnen, hadden we alle gelegenheid om een nieuw concept te ontwikkelen. Het op de conceptcar DS Aero Sport Lounge, verleden jaar nog prijswinnaar op het Festival Automobile International, geïnspireerde silhouet van de DS 4 onderscheidt zich door zijn voor het segment unieke proporties. De sportieve, bijzonder krachtige en compacte lijnen van de carrosserie worden geaccentueerd door de grote wielen. De auto is even aerodynamisch en efficiënt als charismatisch."

Thierry Metroz, directeur Design DS Automobiles
Het in 2006 voor de eerste keer georganiseerde Festival Automobile International wijst elk jaar de Mooiste Auto van het Jaar aan en reikt daarnaast nog andere awards uit.

DS Automobiles valt regelmatig in de prijzen bij het Festival Automobile International:

 

DS 4: Mooiste Auto van het Jaar 2022
DS Aero Sport Lounge: Grand Prix voor de Mooiste Conceptcar 2021
DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 300: Grand Prix voor de Reclamefilm 2020
DS 3 CROSSBACK: finalist van de verkiezing van de Mooiste Auto van het Jaar 2019
Jean-Éric Vergne: Grand Prix van het Festival 2019
DS 7 CROSSBACK: Grand Prix voor het Mooiste Interieur 2018
Only You: Grand Prix Créativ’Expérience 2017
DS Divine: Prix Spécial van de Jury 2015