DOORGAAN
DS AUTOMOBILES INTRODUCEERT CHATGPT-INTEGRATIE
Een revolutie in de automotive: DS Automobiles rolt als eerste Europese merk een ChatGPT-integratie uit.
Parijs, 20 oktober 2023

De integratie van ChatGPT vult de rijervaring van DS Automobiles en de Franse kunst van het reizen aan met een hoogtechnologische dimensie die onbeperkte mogelijkheden biedt. Dit is nu beschikbaar in een pilotfase van 6 maanden in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië, zonder extra kosten voor de eerste 20.000 abonnees.

 

ChatGPT is een generatief kunstmatig intelligentiemodel. Deze technologie gebruikt taalmodellen om een natuurlijke en vloeiende interactie te begrijpen en te genereren. Door te leren van enorme hoeveelheden data kan ChatGPT een indrukwekkende verscheidenheid aan vragen beantwoorden en nauwkeurige en relevante informatie verstrekken.
 

De integratie van ChatGPT met het DS IRIS SYSTEM, dat beschikbaar is in het volledige gamma van DS 3, DS 4, DS 7 en DS 9, stelt gebruikers in staat om te genieten van een revolutionaire conversatie-ervaring, met toegang tot nuttige informatie en de mogelijkheid om een veelvoud aan taken uit te voeren. In een DS wordt de benchmark voor chatbots naar een nieuw niveau gebracht door een digitale assistent te worden die gewijd is aan de reiservaring.

 

Met de ChatGPT-integratie in het DS IRIS SYSTEEM ervaar je een geheel nieuwe dimensie in interactie. Wat moet ik bezoeken tijdens een middag in Bordeaux? Wat zijn de mooiste werken die te zijn in het Louvre? Verzin een quiz over mijn favoriete onderwerp of verzin een kinderverhaal voor onderweg. Is uw DS uitgerust met het DS IRIS SYSTEEM, dan zijn dit enkele vragen en ideeën die u het kunstmatige model kan voorleggen.

Om de ChatGPT-integratie te gebruiken, roept u het DS IRIS SYSTEEM aan via de speciale knop op het stuur of door “OK IRIS” te zeggen. De interactie met de chatbot begint direct en is veilig: het is namelijk niet nodig om de handen van het stuur te halen en u kunt gewoon op de weg voor u blijven letten. 

"De missie van DS is om onze klanten een unieke ervaring aan boord te bieden. Als pioniers in de integratie van ChatGPT in de automotive maken we een generatief AI-model toegankelijk dat vloeiend, intuïtief en meeslepend werkt en iedere reis uniek maakt. Het is een enorme technologische revolutie met ongelimiteerde mogelijkheden die deel uitmaakt van een van de grootste maatschappelijke transformaties van de 21e eeuw."

 

Olivier François, CEO DS Automobiles

"Zelfs als je de werking en rekenkracht van ChatGPT kent die het model in staat stellen om te communiceren met gebruikers, blijft het enorm fascinerend hoe dit AI-model werkt. Het vermogen om te communiceren met gebruikers is één van de meest opvallende AI-toepassingen wereldwijd. Na de introductie van ChatGPT zijn we direct de uitdaging aangegaan om het model in onze eigen systemen te integreren. We zijn dan ook blij dat we het eerste Europese merk zijn die deze innovatie aan boord aanbiedt. Deze ontwikkeling maakt deel uit van de strategische focus van Stellantis die is uitgewerkt in de Dare Forward 2030-strategie."

 

Yves Bonnefont, Chief Software Officer bij Stellantis

"In een paar woorden, welke gebruikservaring kun je bieden in een auto?" - DS Automobiles

"Aan boord biedt de ChatGPT-integratie een uitzonderlijke gebruikservaring, omdat bestuurders en passagiers via spraak met de auto kunnen communiceren over real-time informatie, voor entertainment, meer productiviteit en veiligheid. Deze innovatieve ervaring verrijkt iedere reis omdat autorijden verandert in een meer gebruiksvriendelijke, gemakkelijkere en connected ervaring." - Iris x ChatGPT

 

De integratie van "SoundHound AI powered by ChatGPT API" in het DS IRIS SYSTEEM wordt tijdens de pilotfase van 6 maanden kosteloos aangeboden in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië als het abonnement tussen 19 oktober 2023 en 29 februari 2024 wordt aangesloten en behoort tot de eerste 20.000 aanvragen. De functie, beschikbaar voor DS 3, DS 4, DS 7 en DS 9, kan op afstand worden geactiveerd en is beschikbaar voor alle auto's die zijn uitgerust met het DS IRIS SYSTEEM in de eerdergenoemde landen. Aan het einde van de pilotfase rolt DS Automobiles de ChatGPT-integratie mogelijk verder uit.