DOORGAAN
Jakarta E-Prix 2023: onze 100ste deelname aan Formula E

DS AUTOMOBILES VIERT HONDERD RACES IN FORMULE E

Parijs, 31 mei 2023

 

DS Automobiles viert volgende week zondag in het Indonesische Jakarta de 100ste racedeelname in het AAB FIA Formula E World Championship.

Op zondag 4 juni, tijdens de tweede race van de Jakarta E-Prix, staat het team van DS Automobiles voor de 100ste keer op de startgrid voor een race in het ABB FIA Formula E wereldkampioenschap.

DS Automobiles nam in 2015, tijdens het tweede seizoen van het kampioenschap, voor het eerst deel aan het kampioenschap en heeft sindsdien haar stempel gedrukt op de geschiedenis van de elektrische autosport. Op weg naar de 100ste race heeft het team 16 overwinningen, 47 podiumplaatsen en 22 polopositions gevierd. Deze resultaten leidden naar 4 wereldtitels, voor zowel constructeur als coureurs.

Om deze mijlpaal te vieren, rijden regerend wereldkampioen Stoffer Vandoorne en Jean-Eric Vergne - de enige tweevoudig kampioen in de geschiedenis van deze klasse - in Jakarta met een DS E-TENSE FE23 die een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen livery draagt. De Fransman, die ook ambassadeur is van DS Automobiles, draagt in Jakarta bovendien een speciaal ontworpen helm om 100 racedeelnames te vieren.

Met twee dubbele wereldtitels (in 2019 met Jean-Eric Vergne en in 2020 met Antonio Félix Da Costa) en podiumplaatsen na afloop van bijna iedere race in de afgelopen acht jaar, heeft DS Automobiles de reputatie opgebouwd van meest succesvolle fabrikant in de Formule E.
Het verhaal van DS Automobiles in het FIA Formule E-kampioenschap gaat door. En zonder twijfel zal het Franse team tijdens de twee races van de Jakarta E-Prix goed voor de dag gaan komen.