DOORGAAN

DS x Métiers d'Art 2 competitie 

Lyse Drouaine laat de grille van de DS 3 E-TENSE oplichten

Parijs, 7 september 2023
Gedreven door hun onderzoek naar creativiteit en kwaliteit lanceerden de teams van DS Automobiles in samenwerking met Studio Métiers Rares een ontwerpwedstrijd die zich richtte op de beste Franse creatievelingen.

De drie finalisten (Justine Durand, Lyse Drouaine, oprichter van LuxDawn®, en Charlotte Winné en Ludovic Buron, oprichters van Noue Atelier) werden geselecteerd door een jury bestaande uit een team van DS Automobiles en invloedrijke personen op het gebied van kunst en design. Zij kregen de opdracht een grille te ontwerpen voor de DS 3 E-TENSE. De jury koos vervolgens Lyse Drouaine als winnaar van de tweede DS x MÉTIERS D'ART competitie, waarbij DS Automobiles haar een budget gaf voor het maken van de door haar bedachte, unieke DS 3 E-TENSE grille (genaamd DS 3 E-TENSE LUMEN).
Lyse Drouaine is oprichtster van het designhuis LUXDAWN, dat innovatieve lichtgevende materialen aanbiedt aan architecten en decorateurs om bijzondere ruimtes te verfraaien. Ze combineert haar passie voor licht en architectuur met haar expertise op het gebied van weven. In haar atelier in de Cité Internationale de la tapisserie in Aubusson stelt ze de overgang van licht van materiaal naar ruimte in vraag, geïnspireerd door het vloeiende oplichten van het eerste ochtendlicht. Na Anne Lopez in 2022 wordt zij de tweede winnares van DS x MÉTIERS D'ART.
* Juryleden: Hervé Lemoine, directeur Mobilier National en voorzitter van de jury, Anne Lopez, conceptontwerper en winnares van de eerste DS x MÉTIERS D'ART, Cécile Feilchenfeldt, textielontwerpster gespecialiseerd in mesh en oprichter van Knitwearstudio Paris, Coperni medeoprichters Arnaud Vaillant en Sébastien Meyer, Julien Dumas, sterrenchef van Bellefeuille Restaurant in Hotel Saint James Paris en gastronomisch ambassadeur van DS Automobiles, Béatrice Foucher, ex-CEO van DS Automobiles, Thierry Metroz, Design Director van DS Automobiles, en Jean-Philippe Vanhulle, hoofd van de DS Automobiles Upholstery Studio.