DS Automobiles en Jean-Éric Vergne pakken de winst in India
Hyderabad, 11 februari 2023
Het eerste optreden van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap in India stelde niet teleur! In Hyderabad, de hoofdstad van Télangana, zorgde de 100% elektrische competitie voor een schitterend spektakel met een race vol inhaalacties en onverwachte wendingen voor een menigte van 25.000 toeschouwers.
"JEV" behaalde voor de 11e keer zijn overwinning in het kampioenschap, en DS Automoviles vieert zijn 16e succes in de Formule E. De overwinning bezorgt Vergne in het kampioenschap een voorlopige derde plaats in het klassement.

Ook Stoffel Vandoorne, die slechts als zeventiende mocht starten, leverde een uitstekende prestatie en bevestigde daarmee de indrukwekkende snelheid van de DS E-TENSE FE23. Hij zakte nog terug tot de achtste plaats, maar kon toch voor de tweede keer dit seizoen punten scoren.

Eugenio Franzetti, directeur van DS Performance:
 

« Autosport kan je een beetje vergelijken met het leven: als je hard werk koppelt aan menselijke kwaliteit, behaal je altijd uitstekende resultaten. Dat is wat ik me herinner van de grote overwinning van JEV! Het team deed zijn uiterste best om dit niveau weer te kunnen halen en onze piloten reden een schitterende race. JEV reed het hele weekend erg snel en Stoffel maakte een ongelooflijke comeback! »

Seizoen 9 van het ABB FIA Formula E World Championship gaat over twee weken verder op het gloednieuwe circuit van Kaapstad (Zuid-Afrika), op zaterdag 25 februari. Beide DS Automobiles-coureurs en het hele DS PENSKE-team zullen ernaar streven om dit sterke momentum voort te zetten.