Formula E: seizoen 9 een overwinning, enkele podiums

en veel nieuwe inzichten voor DS Automobiles.

Parijs, 2 augustus 2023
Dit seizoen maakten de Gen.3-auto's hun entree in de Formule E en kon DS Automobiles rekenen op felle concurrentie en verrassende plottwists. Na 16 races hebben DS Automobiles en PENSKE MOTORSPORT het negende Formula E-seizoen afgesloten met 3 podiumplaatsen (waarvan 1 overwinning) en 1 pole position.
Het negende seizoen van het ABB FIA World Championship werd op 30 juli afgesloten met de race op het Londonse ExCeL-circuit.Voor de teams stond dit seizoen vooral in het teken van de introductie van de derde generatie éénzitter (Gen.3). Daardoor stond dit seizoen bol van intense gevechten op de baan.

Na zeven maanden racen heeft DS Penske dit jaar helaas  niet alle beoogde doelstellingen voor dit seizoen behaald. Daarnaast zijn er door tegenslagen ook een paar prachtige resultaten verloren gegaan, ondanks de vechtlust van onze coureurs. Tweevoudig wereldkampioen Jean-Éric Vergne wist met de DS E-TENSE FE23 een schitterende overwinning te behalen in Hyderabad (India), werd tweede in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad en wist een derde plek te veroveren in Berlijn. De Formula E-kampioen van 2022, Stoffel van Doorne, claimde pole position in het Braziliaanse São Paulo. Het team eindigde met deze resultaten uiteindelijk op de vijfde plaats in het eindklassement.

In de 'power train rankings' eindigde DS Automobiles dit seizoen op de derde plek: een bemoedigend resultaat gezien de enorme concurrentie in Formula E.
Belangrijkste cijfers sinds DS Automobiles in de Formula E zit:
105 races

4 kampioenschappen

16 overwinningen

47 podiumplaatsen

22 pole positions
Met drie podiumplaatsen en waardevolle lessen op zak is DS Automobiles bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het doel? Sterker terugkeren dan ooit. Na de dubbele wereldtitels in 2019 en 2020 is ons er alles aan gelegen om terug te keren in de top!