DOORGAAN

DS AUTOMOBILES PRESENTEERT ZIJN « Grand Gala » SINGLE SEATER VOOR DE MONACO E-PRIX

DS E-TENSE FE23 draagt een kleurenschema geinspireerd door de elegantie van een avondjurk zoals gedragen op Monegaskische gala's.

Parijs, 19 april 2024

Afgelopen weekend streek de karavaan van het ABB FIA Formula E World Championship neer in Monaco. Voor de zevende editie van deze race besloten DS Automobiles en PENSKE AUTOSPORT om de prestige en de glamour van het beroemde vorstendom te vieren.

De Franse topfabrikant en haar Amerikaanse partner ontworpen voor deze gelegenheid een speciaal kleurenschema. Hierdoor was de DS E-TENSE FE23 'Grand Gala' uitgevoerd in een diepzwarte tint, kenmerkend voor DS Automobiles als merk, afgewerkt met gouden logo-accenten. Het kleurenschema is een eerbetoon aan de stijlvolle avanondjurken die synoniem staat voor Monegaskische gala-avonden en als een viering van 's werelds beroemdste autorace.

De DS E-TENSE FE23, ontwikkeld door DS Performance, was in het raceweekend van 13-14 april bijzonder snel tijdens de twee kwalificatiesessies op het Italiaanse circuit van Misano en klaar om te schitteren in de straten van Monaco.

Achter het stuur zaten tweevoudig Formula E-kampioen (en winnaar van de Monaco E-Prix 2019) Jean-Éric Vergen, naast teamgenoot Stoffel Vandoorne: Formula E-kampioen 2022 en winnaar van de Monaco E-Prix in datzelfde jaar.

De coureurs droegen tijdens het afgelopen raceweekend overalls en helmen die perfect waren afgestemd op de kleuren van de DS E-TENSE FE23 'Grand Gala'. Daarnaast beschikten zij over een DS 7 E-TENSE 4x4 360 in de 'Grand Gala'-kleurstelling om zich door het vorstendom te verplaatsen.

De livery werd ook gevierd met een 'Automobilist'-poster, die gedurende het weekend in het publiek werd uitgedeeld.

Uiteindelijk wist Stoffel Vandoorne de derde podiumplaats te veroveren. Zijn teamgenoot Jean-Éric Vergne eindigde vierde in de race.

 

« Voor deze zeer speciale en unieke race hebben we opvallende DS E-TENSE FE23 uitgewerkt, geïnspireeerd door de gala-avonden die overal in Monaco worden georganiseerd. Ook onze single seaters tokken een smokingjasje en black tie aan voor het 'Grand Gala' dat de race van Monaco is. We bedachten niet alleen een unieke livery, maar ook bijpassende overalls en helmen voor de coureurs, geïnspireerd door het 'Grand Gala'-thema. Ook de DS 7 E-TENSE 4x4 360 die Jean-Éric en Stoffel in Monaco tot hun beschikking hadden was in deze kleurstelling uitgevoerd. Automobilist heeft bovendien een prachtige poster gemaakt voor verzamelaars, die te downloaden is op hun website. Bovendien kunnen we terugkijken op een geslaagde race, met de derde podiumplek voor Stoffel Vandoorne en een vierde plaats voor Jean-Éric Vergne. »

 

Eugenio Franzetti, directeur DS Performance