DOORGAAN

DS AUTOMOBILES BIJ DE HEROPENING VAN DE PARIJSE TOUR D'ARGENT

DS Automobiles gaat een samenwerking aan met het meest iconische restaurant van Parijs.

Parijs, 18 september 2023
Geopend in 1582 en met een adembemend uitzicht over de Seine en op de Notre-Dame de Paris is restaurant Tour d'Argent uitgroeid tot een icoon van de Franse gastronomie in de Franse hoofdstad.

Artiesten, schrijvers en staatshoofden mochten zich al laven aan de fameuze eend van Tour D'Argent, waarvan het recept sinds 1890 bestaat en op indrukwekkende wijze in het bijzijn van de gast wordt bereid. Bovendien wordt de wijnkelder met bijna 300.000 flessen gezien als een van de meest prestigieuze verzamelingen wereldwijd. Tour D'Argent is dan ook één van de beste ervaringen van de Franse gastronomie wereldwijd.
Tour d'Argent ontving in 1933 voor het eerst drie Michelin-sterren en na een jaar van van voorbereidingen, onder leiding van architect Franklin Azzi wordt het restaurant heropend. Chefkok Yannick Franques heeft de klassieke recepten waar Tour d'Argent bekend om staat verder verfijnd en zet tegelijkertijd nieuwe gerechten op de kaart.

Op de vijfde verdieping van de Tour is een nieuw appartement ingericht, met meubelstukken en accessoires van de beste Franse ambachtslieden. Op deze plek ervaar je niet alleen de geschiedenis, maar ook gastvrijheid, kwaliteit en vriendelijkheid. Voordat u arriveert in het appartement begint de echte Parijse lifestyle-met in de DS 9 OPÉRA E-TENSE 250 in Midnight Blue. Deze Franse limousine draagt als finishing touch een embleem van Tour d'Argent.
Een DS9 is de belichaming van de Franse reiskunst. De stoelen in het comfortabele en elegante interieur zijn afgewerkt met Black Basalt-nappaleder in horlogebandmotief en voorzien van een verwarming-, ventilatie- en massagefunctie, luxe armsteunen en speciale Lounge-hoofdsteunen. Hierin komt ook duidelijk de expertise van de hoofdstofferders van DS Automobiles naar voren. Naast het zitcomfort, is er ook veel aandacht besteed aan het akoestisch comfort. Een speciale behandeling van het interieur zorgt dat u niet wordt geconfronteerd en de cameragestuurde ophanging leest onvolkomenheden in het wegdek en past de vering hierop aan. Aan boord van de DS 9 staat alles in het teken van rijervaring vol luxe en comfort.

« Ik ben enom trots dat DS Automobiles betrokken is de wedergeboorte van Tour d'Argent, het oudste restaurant van Parijs dat symbool staat voor de gastromie en een hotspot is van Franse expertise. Samen dragen we - ieder op onze eigen manier - wereldwijd bij aan de Franse levenskunst. »

 

Olivier François, CEO DS Automobiles