JEAN-ÉRIC VERGNE ONTVANGT EEN GEPERSONALISEERDE DS 7 E-TENSE 4X4 360

Een DS 7 E-TENSE 4X4 360 gepersonaliseerd met de expertise van DS DESIGN STUDIO PARIS en DS Performance.

Parijs, 11 december 2023
Formula E-kampioen, DS-ambassadeur en vader Jean-Éric Vergne rijdt tegenwoordig een unieke DS 7 E-TENSE 4x4 360. Net als de DS 4 E-TENSE 225 die hij eerder reed, is ook zijn nieuwe auto door DS DESIGN STUDIO PARIS voorzien van een unieke, gepersonaliseerde styling. Het resultaat is een DS 7 E-TENSE 4x4 360 met een  exclusieve, sportieve uitstraling.

De personalisatie van het exterieur is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende teams binnen het merk die, op aanwijzing van de coureur, begonnen aan een 'zoektocht naar verfijnde harmonie'. Deze zoektocht begon bij DS DESIGN STUDIO PARIS, waarna DS Performance het stokje overnam.
De ‘two-tone’-afwerking, die eerder al te zien was op de DS AERO SPORT LOUNGE en DS E-TENSE PERFORMANCE, combineert op subtiele wijze een nieuwe satijngrijze lakkleur met een zwarte lak, die doorloopt van het dak tot aan de motorkap. Het satijngrijs – met vleugjes metallic en mineraal – bedekt de gehele voorzijde van de auto en vervaagt geleidelijk in stroken naar de reguliere ‘Lacquered Grey’-lak die al leverbaar is voor de DS 7 E-TENSE 4x4 360.


Het totaaleffect wordt versterkt door subtiele grafische accenten op de voorbumper, die doen denken aan de hightech DS LIGHT VEIL-signatuur, die het licht van de dagrijverlichting door de carrosseriekleur laat schijnen. Deze licht contrasterende strips benadrukken bovendien de dynamische voorzijde van de DS 7 E-TENSE 4x4 360.


De personalisatie is verder doorgevoerd op de buitenspiegels. Ook hier is gekozen voor de two-tone afwerking met twee verschillende materialen, in satijngrijs en  hoogglans zwart. De dynamische uitstraling wordt versterkt door de opeenvolgende stroken op de contouren, waardoor dankzij de combinatie van kleuren en materialen een effect van snelheid ontstaat.

Het embleem op de motorkap met het ‘JEV’-logo en de bijbehorende ‘JEV 25’-signatuur (zijn racenummer en een verwijzing naar zijn geboortedatum) maken dit exclusieve ontwerp compleet.

Onder de motorkap is deze DS 7 uitgerust met een plug-in hybrid aandrijflijn. Deze levert een gecombineerd vermogen van 360 PK, goed voor een acceleratie van 0-100 km/u in slechts 5.6 seconden. Het volledig elektrisch bereik van de plug-in hybride aandrijving bedraagt 57 kilometer in de gecombineerde WLTP-cyclus.

« Deze unieke uitvoering van de DS 7 E-TENSE 4x4 360 is het resultaat van een samenwerking tussen DS Performance en DS DESIGN STUDIO PARIS. Hij is speciaal ontworpen voor onze DS-ambassadeur en tweevoudig Formula E-wereldkampioen Jean-Éric Vergne en belichaamt de connectie tussen het circuit en de openbare weg. Een symbool van onze passie voor auto's. »

 

Eugenio Franzetti, directeur DS Performance

« We hebben de auto afgewerkt met twee materialen en twee kleuren. De speciaal ontwikkelde satijngrijze lakkleur met metallic afwerking geeft de auto een meer dynamische uitstraling dan onze standaard 'Lacquered Grey'-lak. Deze unieke uitvoering van de DS 7  E-TENSE 4x4 360 is speciaal ontworpen voor Jean-Éric Vergne. Wat mij altijd aanspreekt in dit soort projecten is dat ze creatieve kansen bieden die mogelijk bijdragen aan ontwikkelingen voor de toekomst. »

 

Vincent Lobry, hoofd Kleuren, Materialen en Afwerking DS Automobiles