DOORGAAN

Koninklijke passagiers voor de DS 7 op de Champs Élysees

Koning Charles III en Queen Camilla worden met de DS 7 verwelkomd op de Champs Élysées tijdens hun staatsbezoek aan Frankrijk.

Parjis, 21 september 2023
DS Automobiles verwelkomde Zijne Koninklijke Hoogheden Charles III en Camilla deze week in Parijs in de DS 7 als onderdeel van een staatsbezoek.

De koning en de Franse president Emmanuel Macron reden in unieke DS PRESIDENTIEL over de Avenue des Champs Élysées als onderdeel van een parade ter ere van het staatsbezoek. Het bezoek benadrukt de historische banden tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en bleek de ideale gelegenheid om de verfijnde Franse cultuur, gastronomie, kunst en design te illustreren.
Voor het defilé namen beide staatshoofden plaats in de DS 7 PRESIDENTIEL, voorzien van een op maat gemaakt open dak. Het dak is afgewerkt met de emblemen van de Franse Republiek. Het interieur, uitgevoerd in zwart Art Leather is een showcase van Frans vakmanschap en design en is ontworpen en vervaardigd door Atelier Maury.

Koningin Camilla en Brigitte Macron werden in een DS 7 ÉLYSÉE rondgereden, een auto die sinds 2021 onderdeel uitmaakt van de koninklijke garage van de Franse Republiek. Het model is gebaseerd op de de DS 7 E-TENSE 4x4 300 en onder andere voorzien van een verlengd chassis. De DS 7 ÉLYSÉE maakt onderdeel uit van een lange traditie van DS-modellen die speciaal zijn ontworpen voor de Franse presidentiële zetel.

 

Het staatsbezoek symboliseert de vriendschap en het vertrouwen tussen Frankrijk en Groot-Britannië. Koning Charles en president Macron werkten in het verleden al vaak nauw samen op het gebied van biodiversiteit en opwarming van de aarde. Ook DS Automobiles heeft zich volledig toegelegd op de energietransitie. Vanaf 2024 zal het volledige modelaanbod 100% elektrisch zijn.