La Malle Bernard en DS Automobiles:

de belichaming van de Franse reiskunst

Parijs, 17 juli 2023

 

De Franse gastronomie maakt volgens UNESCO onderdeel uit van het immaterieel cultureel erfgoed van Frankrijk. Het weerspiegelt trots de verfijning, smaak en gastvrijheid die kenmerkend zijn voor haar inwoners. De rijkdom aan regionale culinaire specialiteiten trekt bovendien jaarlijks vele toeristen naar het land.

De culinaire koffer: een exclusieve samenwerking
DS Automobiles hangt een esthetische en culturele benadering van reizen aan. Om die reden zijn we een samenwerking aangegaan met La Malle Bernard en de met een Michelin-ster bekroonde chefkok Julien Dumas. Het resultaat is een exclusieve culinaire koffer.

Het bagagestuk is ontworpen om lokale (eet)culturen te ontdekken, ontmoetingen te stimuleren en tijdens iedere reis vol verwondering, authenticiteit en kwaliteit te genieten van de Franse levensstijl.
De culinaire koffer van DS Automobiles, ontworpen door DS DESIGN STUDIO PARIS, Julian Dumas en La Malle Bernard, is afgewerkt met hoogwaardige materialen, zoals nappaleder in Pearl Grey - een kleur identiek aan de Alcantara(r)-bekleding voor de ESPRIT DE VOYAGE-collectie. De binnenzijde is bekleed met populierenhouten panelen, afkomstig van houten vaten. In het hout is het Esprit de Voyage-signatuur in reliëf aangebracht.
« Toen ik deze koffer ontwierp, dacht ik aan de verschillende ingrediënten van en de reizen náár mijn leveranciers. Ik zou de oliefles afvullen met walnootolie uit het Centraal Massief, terwijl de potten perfect zijn om zowel gedroogde als gerookte forel en zeewierkaviaar te bewaren. De reageerbuisjes bleken ideaal om Alexander's peper te vervoeren, maar ook gedroogd zeewier en verse kruiden. De overige potten zou ik gebruiken om de tartaar van zeewier, gedroogde forel, gedroogde coquilles en appelazijn mee terug te nemen naar mijn restaurant. » 
Julian Dumas, culinair ambassadeur DS Automobiles
De picknickmand: geniet van het leven met DS Automobiles
Ter gelegenheid van de lancering van de DS 9 Esprit de Voyage introduceert DS Automobiles onze visie op de picknickmand van weleer.

Het bagagestuk maakt onderdeel uit van een gelimiteerde collectie en is volledig met de hand vervaardigd door de ambachtslieden van La Malle Bernard, de oudste Franse fabrikant van koffers en kisten en een bedrijf dat is onderscheiden met het predikaat 'Entreprise du Patrimoine Vivant'.

La Malle Bernard voorziet de picknickmand bovendien van alleswat u nodig heeft voor een heerlijke buitenlunch met vier personen.
HET PLEZIER VAN REIZEN
Esprit de Voyage: ontdek de Franse reiskunst
De Esprit de Voyage-collectie van DS Automobiles wordt geïnspireerd door reizen en Frans vakmanschap.

De producten uit deze gelimiteerde collectie passen perfect bij onze verfijnde en elegante auto's en nodigen uit om even te ontsnappen aan de hectiek van alledag. Bijzonder, elegant en geraffineerd: drie sleutelwoorden die centraal staan in de beleving van de Franse reiskunst.