DOORGAAN

DS Automobiles onthult een nieuw design voor de DS E-TENSE FE23

De opvallende single-seater krijgt nog meer glans, elegantie en zichtbaarheid.

Parijs, 9 oktober 2023
Dit jaar keert de opvallende DS E-TENSE FE23 terug in de Formula E met een design waarin de vertrouwde gouden en zwarte kleuren zijn omgedraaid. Het resultaat is een oogverblindende look met goud aan de voorzijde, op de sidepods en de volledige halo.

De single-seater is het komend seizoen uitgerust met dezelfde aandrijflijn uit het vorige seizoen, aangezien alle krachtbronnen twee jaar lang zijn gehomologeerd. Met het traditionele kleurenschema blijft het Franse merk trouw aan het merk en de geest van het team.

De DS E-TENSE FE23 is ontwikkeld door DS Performance en voorzien van de meest geavanceerde elektrische technologieën van DS Automobiles.

Jean-Eric Vergne, de enige tweevoudig Formule E-kampioen en de wereldkampioen van 2022, Stoffel Vandoorne nemen van 24 tot 27 oktober plaats achter het stuur van de twee DS E-TENSE FE23’s tijdens de pre-season-test in het Spaanse Valencia.

De eerste race van het tiende Formula E-seizoen vindt op 13 januari plaats in Mexico-Stad.

«  Zoals altijd is de onthulling van een nieuw design een spannend moment. Het markeert de officiële start van een nieuw avontuur, nieuwe uitdagingen en een nieuw seizoen! We beginnen het tiende Formula E-seizoen met een DS E-TENSE FE23 die nog mooier is dan de auto van vorig jaar. Bovendien is de single-seater ook meer zichtbaar, want dat is waar autosport ook om draait. We willen zichtbaarheid onze merken zichtbaarheid geven: niet alleen DS Automobiles, maar ook onze partner PENSKE MOTORSPORT en natuurlijk onze sponsoren. We werken er hard aan om ervoor te zorgen dat de DS E-TENSE FE23 net zo snel gaat als dat hij eruitziet. De aandrijflijn is hetzelfde als in het negende seizoen, aangezien de homolegatieregels niet zijn veranderd, maar op andere vlakken hebben we veel werk verzet. En ook de software blijven we continu optimaliseren. Het doel van het komend seizoen? Grote successen boeken! »

 

Eugenio Franzetti, Directeur DS Performance