DS 7 CROSSBACK
E-TENSE

Plug-in hybride 225 pk of 300 pk 4WD

Prijs v.a. 48.390 €

of Prijs v.a. € 699/maand*

 

Elektrisch rijden met DS

Meld u aan, blijf op de hoogte en maak kans op een DS Goodiebag

 

DS 7 CROSSBACK E-TENSE

Plug-in hybride volgens DS

Met dezelfde binnenruimte als elke andere uitvoering van DS 7 CROSSBACK onderscheiden onze E-TENSE plug-in hybride-uitvoeringen zich door hun kracht en efficiency: de harmonie tussen de elektrische aandrijving en de benzinemotor staat garant voor een ongekende rijsouplesse.

 

DS 7 CROSSBACK E-TENSE is standaard uitgerust met:

  • Tot 55 km volledig elektrisch rijden, dankzij een 13,2 kWh accu
  • Ontspannen rijden met de efficiënte en krachtige  benzine motor 
  • Comfortabel rijden dankzij het adaptieve onderstel, ‘DS Active Scan Suspension’
  • Altijd de snelste route met het Connected 3D-navigatiesysteem
  • Minder geluiden van buitenaf in het interieur met de geluiddempende gelaagde zijramen (dubbelglas)
  • Efficiënt laden, dankzij de 7,4kW lader een volle accu in 1 uur en 45 minuten

 

DS 7 CROSSBACK E-TENSE is o.a. ook leverbaar met:

  • 4x4 met een elektrisch bereik van 58 km 
  • Onder alle weersomstandigheden het beste zicht met ‘DS Active LED Vision’ koplampen
  • Semi autonoom rijden met ‘DS Connected Pilot’
  • 's Nachts het beste zicht met ‘DS Night Vision’

DS 7 CROSSBACK E-TENSE plug-in hybride is leverbaar in twee uitvoeringen

E-TENSE 225

 

VERMOGEN :

225 pk

0 - 100 km/h in 8,9 s

 

BRANDSTOFVERBRUIK/UITSTOOT (WLTP¹):

1,4 l/100 km

31 g CO₂/km

 

100% ELEKTRISCHE ACTIERADIUS:

tot 55 km conform WLTP¹-cyclus

E-TENSE 4x4 300

 

VERMOGEN :

300 pk en vierwielaandrijving

0 - 100 km/h in 5,9 s

 

BRANDSTOFVERBRUIK/UITSTOOT (WLTP¹):

1,3 l/100 km

30 g CO₂/km

 

100% ELEKTRISCHE ACTIERADIUS:

tot 58 km conform WLTP¹-cyclus

 

 

 

E-TENSE plug-in hybride technologie

Functioneel en comfortabel

Regeneratief remmen

E-Save-functie

Rijmodi

Laad uw tractiebatterij bij tijdens het remmenMeer informatie
Regeneratief remmen
Programmeer het gebruik van de elektrische modusMeer informatie
E-Save-functie
Selecteer uw rijmodusMeer informatie
Rijmodi


De voordelen van het plug-in hybridesysteem E-TENSE

Stilte en comfort

Geniet van de stilte in de plug-in hybride (PHEV) auto tijdens het rijden in de Zero Emission-modus. Een aangename rust en comfort waaraan ook de standaard gelaagde zijruiten van de E-TENSE-uitvoeringen bijdragen.

Toegang tot elk stadscentrum

Met een plug-in hybrideauto bent u ook welkom in steden waar verkeersbeperkende maatregelen van kracht zijn. Onze E-TENSE-uitvoeringen zijn voorzien van een cyaanblauwe led aan de bovenzijde van de voorruit die aangeeft dat de elektrische rijmodus is geactiveerd.

Uitstoot en brandstofverbruik

De CO2-uitstoot en het brandstofverbruik van onze plug-in hybride E-TENSE-uitvoeringen zijn toonaangevend op de markt: 30 g CO₂/km en 1,3 l/100 km bij de E-TENSE 4x4 300.

Alle ruimte voor inzittenden en bagage

Dankzij de ingenieuze en unieke lay-out van deze aandrijflijn gaat er niets van de interieur- en bagageruimte verloren. De bagageruimte van de E-TENSE-uitvoeringen behoort met een inhoud van 555 liter tot de grootste van het PHEV-segment.

Speciale services voor de E-TENSE-uitvoeringen

Lokaliseren van laadpunten vanuit uw auto, het opladen programmeren via uw smartphone of het bij u thuis laten installeren van een wallbox: een uitgebreid pakket van services die u extra gemak bieden.

Een uitvoering met vierwielaandrijving

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 300 is voorzien van een 110 pk elektromotor voor en een 113 pk achter, waarmee hij een gecombineerd vermogen van 300 pk levert, goed voor indrukwekkende prestaties.

 

Technologie en raffinement

Met behoud van het karakter en de identiteit van DS 7 CROSSBACK bieden onze plug-in hybride E-TENSE-uitvoeringen optimaal gebruiksgemak.

Actieradius en opladen

Schakel over op Zero Emission!

Om optimaal te profiteren van de mogelijkheden van een plug-in hybrideauto, is het noodzakelijk om hem op te laden. Volledig opgeladen bieden onze E-TENSE-uitvoeringen een actieradius van tot wel 58 km (WLTP1-cyclus) bij de E-TENSE 4x4 300, wat meestal voldoende is voor woon-werkverkeer.

 

Snelheid

Snelheid is de factor die de grootste invloed heeft op het bereik van uw plug-in hybride auto. Kies bij lage snelheden voor de elektrische modus. Het is belangrijk om de snelheid op snelwegen en autosnelwegen te matigen om de actieradius te behouden.

Rijgedrag

Rijgedrag en omstandigheden hebben een grote invloed op de actieradius in zero emission modus van uw plug-in hybride auto. Door een rustige en anticiperende rijstijl en door regeneratief remmen kunt u de actieradius tot wel 15% vergroten.

Thermisch comfort en verwarming

Extreme hitte of vrieskou beïnvloeden de chemische reacties van de batterijen. Het verschil in actieradius door de verwarming kan tot 35 % variëren tussen de lente en de winter. Het voorverwarmen van uw auto is een van de meest efficiënte manieren om uw actieradius in de winter en de zomer te vergroten.

Bereken de actieradius van uw plug-in hybrideauto

Pas de parameters aan om de actieradius onder verschillende omstandigheden te berekenen.

Profiteer van verschillende rijmodi

- De "Zero Emission-modus" is standaard geactiveerd. Na elke start rijdt de auto in de elektrische modus om het rijcomfort te optimaliseren, zo min mogelijk geluid te produceren en geen CO2 en andere schadelijke stoffen uit te stoten;

- In de "Sportmodus" ligt de nadruk op prestaties en rijplezier;

- In de "Hybridemodus" worden de prestaties van de auto en het brandstofverbruik automatisch geoptimaliseerd. De CO2-uitstoot is gemiddeld 31 g/km;

- In de "4WD-modus" heeft de auto meer tractie en grip op nat, zanderig of besneeuwd wegdek.

Profiteer van verschillende rijmodi

Reactiesnelheid en finesse

Dankzij de camera en sensoren kan de DS Active Scan Suspension op alle oneffenheden in het wegdek anticiperen zodat deze moeiteloos kunnen worden gladgestreken.

Het systeem stuurt de gegevens in real time door naar een elektronische eenheid die de stugheid of souplesse van de vering van elk wiel afzonderlijk aanstuurt. Dit garandeert een ongekend comfort.

DS Active Scan Suspension

Zelf rijden of gereden worden?

DS Connected Pilot is een systeem dat is ontworpen om het autorijden gedeeltelijk over te nemen van de bestuurder, waarbij de bestuurder altijd de mogelijkheid heeft om weer volledig zelf de controle over de auto te nemen. Een volgende stap in de richting van autonoom rijden! Dit innovatieve systeem regelt de snelheid en afstand van de auto ten opzichte van zijn voorligger en houdt DS 7 CROSSBACK binnen de rijstrook, op de door u gewenste positie, door in te grijpen op de besturing. Het systeem regelt de snelheid en koers van de auto zodat u extra veilig en ontspannen kunt rijden.

Lane Keeping Assist is ontworpen om het beste te werken op rijbanen die duidelijk gemarkeerd zijn aan beide zijden (snelwegen en autowegen).

Het DS Connected Pilot systeem

DS Active LED Vision: zien en gezien worden!

DS Active LED Vision-koplampen, die voor het eerst zijn getoond op de concept car DS E-TENSE, zijn niet alleen prachtig om te zien maar ook uiterst efficiënt. Deze koplampen bestaan uit een led-hoofdverlichtingsunit en drie draaiende led-modules. Afhankelijk van de stuurhoek, de rijsnelheid en de weersomstandigheden draaien deze led-modules in horizontale of verticale richting om u een optimaal zicht te bieden.

DS Active LED Vision: zien en gezien worden
DS Night Vision: beter zicht in het donker

DS Night Vision: beter zicht in het donker

DS Night Vision hebben wij ontwikkeld om u een optimaal zicht te bieden in het donker. Het systeem werkt met een in de grille geplaatste infraroodcamera die voetgangers en dieren op de weg detecteert binnen een afstand van 100 m. Daardoor kunt u mogelijke gevaren eerder opmerken en er sneller op reageren.

E-TENSE 4X4-aandrijflijn: de hybride volgens DS

Onder de motorkap bevindt zich een benzinemotor met een vermogen van 200 pk (147 kW). Deze is gekoppeld aan twee elektromotoren van 109 pk (80 kW) en een geëlektrificeerde 8-traps automatische transmissie EAT8. Het gecombineerde vermogen komt uit op 300 pk, met een koppel van 450 Nm, wat in de Sportmodus voor intens rijplezier zorgt.

E-Tense 4X4-aandrijflijn

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 kan 58 km volledig elektrisch afleggen (WLTP-cyclus) dankzij een tractiebatterij van 13,2 kW/h. Deze actieradius is meestal voldoende voor woon-werkverkeer. Op de snelweg kan tot maximaal 135 km/h (waar toegestaan) elektrisch worden gereden. Als de tractiebatterij leeg is of als extra vermogen wordt gevraagd, wordt de verbrandingsmotor ingeschakeld.

Benieuwd naar DS Automobiles?

Schrijf u dan nu in en ontvang de komende weken enkele mails waarin wij u meenemen in onze wereld! Ontdek wie wij zijn en wat onze visie is op mobiliteit.

DS 7 CROSSBACK E-TENSE
DS Online Store

DS Online Store

Uw gloednieuwe DS, direct uit voorraad leverbaar

Stap 1: kies uw beschikbare DS op voorraad. 

Stap 2: vul uw gegevens in. 

Stap 3: uw DS dealer neemt zo snel mogelijk contact met u op.

 

Onze DS Expert Adviseurs staan tot uw beschikking voor vragen.

 

Services op maat