DS 3 CROSSBACK E-TENSE: 100% elektrisch raffinement

DS 3 CROSSBACK E-TENSE: 100% elektrisch raffinement

Puur en intens: het rijden in ons elektrische model onderscheidt zich door onmiddellijke acceleratie en een rustgevende stilte voor een onvergelijkbaar gebruikscomfort.

Elektrisch rijden met DS

Meld u aan, blijf op de hoogte en maak kans op een DS Goodiebag

 

De elektrische auto zonder compromissen

Terwijl het gemak van DS 3 CROSSBACK behouden blijft, biedt onze 100% elektrische versie u plezier en comfort. Dankzij de E-TENSE-motor, die technologieën bevat die verantwoordelijk zijn voor de overwinning van DS Automobiles in de Formule E in 2020, kunt u genieten van een actieradius van 320 km ( WLTP). Een toonbeeld van prestaties en elegantie.

 

DS
DS 3 CROSSBACK E-TENSE

Onze elektrische auto met een toonaangevende actieradius

De tractiebatterij van uw DS 3 CROSSBACK E-TENSE maakt een grote actieradius mogelijk. Dankzij de regeneratie van energie tijdens het remmen beschikt u over een actieradius van meer dan 300 km (WLTP-cyclus). De krachtige en betrouwbare elektrische aandrijflijn maakt van elke rit een bijzondere belevenis.

Meer informatie over de actieradius van uw elektrische auto

Er gaat een nieuwe wereld voor u open

De actieradius van uw elektrische auto is afhankelijk van allerlei factoren, waaronder de weersomstandigheden en uw rijstijl. Hieronder leest u welke factoren van invloed kunnen zijn op de efficiency van de tractiebatterij van een elektrische auto.

Snelheid

Snelheid is de factor die de grootste invloed heeft op de actieradius van uw elektrische auto. Bij een constante snelheid van 130 km/u wordt het bereik van een 100% elektrisch voertuig gehalveerd ten opzichte van de door WLTP goedgekeurde actieradius.

Rijstijl en landschap

Rijgedrag en het landschap hebben een grote invloed op de actieradius van uw elektrische auto. Door met een constante snelheid te rijden blijft de actieradius behouden. Naast rijden in de Eco-modus, kan soepel accelereren en regeneratief remmen tot 20% van uw autonomie besparen.

Thermisch comfort en verwarming

Extreme hitte of vrieskou beïnvloedt de chemische reacties van de accu's, waardoor ze niet optimaal kunnen worden opgeladen. De verwarming die aan het begin van de reis wordt gebruikt, legt een grote druk op de batterijen. Het is daarom aan te raden om het passagierscompartiment reeds voor te verwarmen vanuit uw MyDS-app terwijl uw voertuig nog aan het laden is.

Bereken de actieradius van uw elektrische voertuig

Pas de volgende parameters aan om uw echte autonomie te ontdekken

Laad uw batterijen weer op

Onze technologieën die uw actieradius vergroten

Voorverwarming op afstand

Rijmodi

Regeneratief remmen

Waar comfort en actieradius hand in hand gaanOntdek meer
Selecteer de rijmodus die het beste bij uw rijstijl pastOntdek meer
Uw auto wordt tijdens het rijden opgeladenOntdek meer

Altijd het juiste moment om op te laden

Er zijn verschillende mogelijkheden om de tractiebatterij van uw elektrische auto op te laden. De voor het opladen benodigde tijd is afhankelijk van de oplaadmethode die u kiest.

U kunt de elektrische auto bijvoorbeeld 's nachts thuis en overdag bij uw werk opladen. Bij langere ritten kunt u voor het opladen gebruikmaken van een snellaadstation en gelijk even de benen strekken. U kunt de tractiebatterij dan in 30 minuten voor 80% van zijn capaciteit opladen.

Oplaadmogelijkheden

Oplossingen en services waar ú van profiteert

Thuis laden

Laadkabels

Gemakkelijk en snel thuis opladenOntdek meer
DS: Thuis versneld opladen
Twee kabels waarmee u uw auto overal kunt opladenOntdek meer
Laadkabels

Laad uw DS 3 CROSSBACK E-TENSE overal op

Om toegang te krijgen tot het continue groter wordende netwerk van openbare laadpunten, is het sterk aan te raden een abonnement te nemen. Charge My Car, een aanbod ontwikkeld door onze mobiliteitspartner Free2Move Services, geeft u toegang tot het grootste Europese netwerk van openbare laadpunten. U kunt voor vertrek eenvoudig uw route plannen. Wij laten vervolgens zien waar u onderweg uw elektrische auto kunt opladen. Via een snellaadpunt met een vermogen van 100 kW kunt u 9 km actieradius per minuut bijladen.

Profiteer van een installatie op maat

Door eigenaar te worden van een E-TENSE elektrische auto, profiteert u automatisch van de expertise van onze partner ENGIE, om u de beste service en een op maat gemaakte ondersteuning voor uw oplaadoplossing te bieden.

Stuur uw auto aan met uw vingertoppen

Houd met uw smartphone contact met uw elektrische auto via de MyDS App

Informatie over de actieradius

Met de MyDS App voor uw smartphone kunt u in real time de laadtoestand van de tractiebatterij of de geschatte resterende actieradius controleren. Als uw auto aan de lader staat, kunt u ook de laadsnelheid en de verwachte duur van het laden bekijken.

Laden op afstand

Via de desbetreffende functie van de MyDS App kunt u ook op afstand het laden van de auto starten of programmeren. Dit biedt u de mogelijkheid om de auto tijdens de daluren op te laden.

Voorverwarming of voorkoeling op afstand

Via de instelling van de voortemperatuurregeling van het interieur kunt u de voorverwarming of voorkoeling van uw auto programmeren. Deze functie biedt niet alleen extra comfort, maar houdt als hij tijdens het laden van uw auto wordt gebruikt ook de actieradius optimaal.

Geniet met volle teugen van het rijden met een elektrische auto

Ontdek de talrijke voordelen van elektrisch rijden

DS: Een schonere auto met nóg betere prestaties
Bouw een bijzondere band op met de stad

Een schonere auto met nóg betere prestaties

DS 3 CROSSBACK E-TENSE is van meet af aan ontwikkeld als een elektrische auto: hij combineert stijl en comfort met ongekend rijplezier. Een onmiddellijk beschikbaar koppel en een toonaangevende efficiency: bereid u voor op nieuwe rijsensaties. 

Bouw een bijzondere band op met de stad

De afgelopen jaren zijn in veel Europese steden verkeersbeperkende maatregelen genomen om de luchtvervuiling tegen te gaan. De cyaanblauwe led aan de bovenzijde van de voorruit van uw DS 3 CROSSBACK E-TENSE geeft aan dat het een elektrische auto is. Straten en zones waar dergelijke maatregelen van kracht zijn, zijn daarmee altijd voor u toegankelijk.

DS: Profiteer van stimuleringsmaatregelen van de overheid
DS: Voordelig in onderhoud

Profiteer van stimuleringsmaatregelen van de overheid

Profiteer van de 12%* bijtelling bij een zakelijke aanschaf of lease tot een bedrag van € 40.000. In 2021 is een 100% elektrische auto vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting en betaalt u geen bpm (belasting van personenauto's en motorrijwielen).

 

 

Voordelig in onderhoud

Dankzij de eenvoudige motorconstructie vragen elektrische auto's een minimum aan onderhoud. Bovendien gaan dankzij de efficiënte werking van de elektrische aandrijflijn bepaalde onderdelen langer mee. Zo slijten de remschijven door het regeneratief remmen minder snel.

 

 

* Het genoemde bijtellingspercentage is gebaseerd op de huidige wetgeving van 2021 en geldt voor elektrische voertuigen met een fiscale waarde tot EUR 40.000,-. DS Automobiles Nederland en de DS dealers kunnen niet aansprakelijk worden gesteld indien het werkelijke bijtellingspercentage afwijkt van hetgeen hierover in het concept-Klimaatakkoord staat vermeld, of op een ander moment wordt gewijzigd dan thans is aangekondigd.
       
¹ Geschatte gegevens, alleen ter informatie en onder voorbehoud van goedkeuring.   Het vermelde brandstofverbruik en de CO2-emissie worden bepaald volgens de nieuwe Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (‘WLTP’) (EU Verordening 2017/948)). De relevante cijfers worden vooralsnog teruggerekend naar NEDC om als basis te dienen voor de BPM-heffing en om vergelijkingen met verschillende automodellen mogelijk te maken. Neem contact op met uw dealer voor de meest recente informatie. Bij het vaststellen van de cijfers is geen rekening gehouden met specifiek gebruik en rijomstandigheden, de uitrusting of de opties. Ook zijn deze cijfers afhankelijk van de bandenmaat.   Voor meer informatie over brandstofverbruik en CO2-emissies, kunt u terecht op https://www.dsautomobiles.nl/over-ds/technologie/wltp.html