DS X E-TENSE

Dream car

Concept Car DS X E-TENSE

Waar technologie en poëzie elkaar vinden

Een opwindende en gepassioneerde auto met een ontwerp zo licht als een veertje, zo stil als een zuchtje adem voor adembenemende prestaties.

De carrosserie is voorzien van nieuwe technologieën die ervoor zorgen dat kleine aanrijdingen geen schade veroorzaken en de luchtroosters aan de voorzijde passen zich aan de rijomstandigheden aan. De intensiteit van de verlichting - met DS LIGHT VEIL-lichtgordijnen - en de koeling worden aangepast aan de wensen van de inzittenden, de rijomstandigheden en de omgeving.

DS X E-TENSE is asymmetrisch

De designers van DS Automobiles hebben voor hun droomauto van 2035 een asymmetrische vorm met drie zitplaatsen gecreëerd: een unieke combinatie van twee auto's die zijn bestuurder de keuze biedt uit twee rijmodi.

Vernuftige technologieën

De 100% elektrische aandrijving garandeert een ongekende responsiviteit. De in het hart van elk voorwiel geplaatste elektromotoren leveren aan deze droom op de openbare weg een vermogen van 400 kW (540 pk). Op het circuit kan via een speciale modus worden overgeschakeld op een vermogen van 1000 kW (1360 pk) zodat de mogelijkheden van het door DS Performance, de bij het Formule E-team van DS betrokken technische afdeling, ontwikkelde onderstel volledig kunnen worden benut. Het koolstofvezel chassis rust op schroefveren en torsiestaven met innovatieve eigenschappen. De tractie, grip en deceleratie worden door middel van een mechanisch en elektronisch samenspel onder controle gehouden zodat op elk type wegdek optimale prestaties mogelijk zijn.

Bron van intense emoties

Concept Car DS X E-TENSE portier
Concept Car DS X E-TENSE zijaanzicht
Concept Car DS X E-TENSE cockpit

Een met koolstofvezel en leder afgewerkte schaardeur biedt toegang tot de cockpit. Vervolgens trekt de piramidevormige stoel de aandacht, die zich naar het lichaam van de bestuurder vormt zoals de kuipstoel van een formulewagen. Het stuurwiel, het onderdeel dat als geen ander symbool staat voor de passie voor auto's, is opgebouwd uit leder, hout en metaal. De bekleding is van anilineleder in de twee kleuren Bleu Millenium en Bleu Marine. De voor DS kenmerkende Point Perle-sierstiksels komen ook in deze bekleding weer terug. Alleen deze details beloven al een unieke rijervaring en geven de bestuurder in de cockpit zelfs voor dat hij de auto heeft gestart al een adrenalinekick.

Concept Car DS X E-TENSE interieur

Een interieur als een cocon

De rechterzijde van het interieur heeft een andere ambiance. De bestuurder wordt passagier, alleen of in gezelschap, als hij via een vleugeldeur instapt in de cocon. De asymmetrische vorm creëert nieuwe volumes onder een transparante glazen koepel. De passagier nestelt zich in een sensuele omgeving, in een geventileerde ligstoel met massagefunctie met een speciale zachte bekleding op het bovenste gedeelte. De autonome rijbeleving wordt een unieke ervaring. Naast het gevoel wordt ook het gehoor geprikkeld. Het interieur is een akoestische ruimte waarin je wordt ondergedompeld en waarin het draait om luisterplezier, dankzij FOCAL. Het dashboard wordt herschapen tot een muzikale flow-generator: geluidsbundels die in real-time worden aangepast volgen de luisteraar door zich aan te passen aan elk van zijn bewegingen.

Concept Car DS X E-TENSE
Concept Car DS X E-TENSE interieur stoel
Concept Car DS X E-TENSE dashboard